Куди поїхати у відпустку

Як правильно худнути

Якщо обгоріли на сонці

Модні джинси

Тести

Найдорожче

7 ідей, щоб несподівано смачно приготувати минтай – від гарячих бутербродів до котлет

Минтай – риба недорога, але за своїми смаковими якостями анітрохи не поступається. Вона смачна в клярі з йогуртом, з овочевим маринадом, запечена в сметанно-часниковому соусі. З нею виходять ніжні котлети і ароматний суп
Минтай з рататуєм
Минтай з рататуєм / Фото: eeu.alaskaseafood.org

Минтай – бюджетна риба. Але це зовсім не означає, що вона чимось може поступатися дорожчій. Він справді тане в роті, вміло гармонує з овочами і всілякими соусами – від вершкового до томатного, минтай смачний із сиром. Отже, якщо ви вже випробували різноманітні варіянти приготування хека, настав час для минтая. 7 несподіваних рецептів і бонус – короп у томатному соусі – знайдете нижче.

Минтай із сиром і травами в духовці

Минтай, запечений з травами і сиром
Минтай, запечений з травами і сиром / Фото: instagram.com/vkusnolike1/

Інгредієнти

  • Минтай – 1 кг
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Листя шпинату – 20 г
  • Сир твердий – 150 г
  • Вершки 10% – 100 мл
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Розмарин – 1/2 ч. л.
  • Суміш перців – 1/2 ч. л.
  • Мускатний горіх – 1/8 ч. л.
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування

  1. Тушки минтая промити, почистити і висушити паперовими рушниками. Порізати на середні шматочки, змішати зі спеціями і сіллю. Залишити маринуватися на 20 хвилин.
  2. Сир натерти на дрібній тертці. Болгарський перець почистити і розрізати на 4 частини.
  3. Шматочки перцю обсмажити на сковороді-гриль по 3 хвилини з кожного боку.
  4. Подрібнити в блендері перець і шпинат до пюре. Додати вершки і сир. Перемішати заливку.
  5. Шматочки минтаю викласти в форму для запікання.
  6. Залити сирно-овочевою сумішшю, рівномірно її розподілити по рибі. Запікати в духовці 30 хвилин за 180 градусів.

Читайте також:

Минтай під маринадом

Минтай під маринадом
Минтай під маринадом / Фото: instagram.com/savluk_olya/

Інгредієнти

  • Цибуля – 70 г
  • Морква – 140 г
  • Томатна паста – 70 г
  • Минтай – 400 г
  • Олія – 10 г
  • Вода – 225 г
  • Цукор – 10 г

Спосіб приготування ⠀

  1. Цибулю нарізати півкільцями, моркву натерти на крупній тертці.
  2. На розігрітій сковороді з олією обсмажити цибулю, моркву – до напівготовності.
  3. Томатну пасту змішати з цукром, оцтом і водою, відправити в сковороду.
  4. Додати рибу, сіль, спеції, накрити кришкою, тушкувати до готовності.
  5. Також рибу можна попередньо обсмажити, потім запекти з маринадом в духовці.

Рибні котлети

Рибні котлети
Рибні котлети / Фото: Depositphotos

Інгредієнти

  • 1 кг минтая
  • 600 г цибулі
  • 1 ст. л. манної крупи
  • 10 г солі
  • Чорний мелений перець за смаком
  • Борошно – для панірування

Спосіб приготування

  1. Цибулю очистити від шкірки і нарізати соломкою. Обсмажити на олії до повної готовності – цибуля має стати прозорою, карамельного кольору. Остудити.
  2. Чисте філе (без шкіри і кісток) разом з цибулею пропустити тричі через м'ясорубку. Додати сіль, перець, манну крупу і добре вимішати фарш. Вимішаний фарш добре відбити.
  3. Фарш розділити на шматочки, зі шматочків сформувати кульки, злегка їх приплюснути і запанірувати в борошні.
  4. Обсмажити котлети з двох боків на середньому вогню.

Читайте також:

Запечений минтай під сметанно-часниковим соусом

Минтай у вершково-часниковому соусі
Минтай у вершково-часниковому соусі / Фото: instagram.com/anechka.chylikova/

Інгредієнти

  • Минтай – 400 г
  • Сметана – 150 г
  • Часник – 5 г
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа для риби, сік лимона – за смаком
  • Кріп – 1 пучок
  • Оливкова олія – 1 ст. л.

Спосіб приготування

В тренді
  1. Минтай обрізати на філе, розрізати на порційні шматки, посолити, поперчити, обдати приправою для риби.
  2. Нагріти сковороду, додати оливкову олію. Обсмажити філе минтая до напівготовності з двох боків на середньому вогні.
  3. В окремій ємності змішати сметану, дрібно нарізану кріп, роздавлений часник, трохи солі. Залити рибу на сковороді, прибрати вогонь, перемішати рибу із соусом, накрити кришкою і тушкувати 15 хвилин.
  4. Скропити лимонним соком, досолити за смаком.

Минтай з картоплею

Минтай, запечений з картоплею
Минтай, запечений з картоплею / Фото: instagram.com/delicious_recipes_01/

Інгредієнти

  • Філе минтая – 900 г
  • Картопля – 11 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль, приправи, зелень – за смаком

Спосіб приготування

  1. У форму, змащену олією, викласти картоплю, нарізану часточками. Приправити.
  2. Між картоплею викласти рибу, посолити, поперчити, полити соком лимона.
  3. Запікати за 200 градусів 25 хвилин. Прикрасити зеленню.

Бутерброди з минтаєм

Бутерброди з минтаєм
Бутерброди з минтаєм / Фото: instagram.com/recipes_by_emelyanenko/

Інгредієнти

  • Філе минтая – 2 шт.
  • Хліб – 5 шматочків
  • Цибуля – 1 шт.
  • Майонез – 1-2 ст. л.
  • Сир – за смаком
  • Перець, сіль – за смаком
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування

  1. Філе минтая нарізати на невеликі кубики, цибулю – тонкими півкільцями. Цибулю та рибу відправити в миску, посолити, поперчити. Додати майонез і перемішати.
  2. Отриманою сумішшю намазати на хліб, посипати тертим сиром і відправити в розігріту до 200 градусів духовку на 7-10 хвилин.

Читайте також:

Минтай у клярі з грецьким йогуртом

Минтай у клярі з грецьким йогуртом
Минтай у клярі з грецьким йогуртом / Фото: instagram.com/delicious_recipes20211/

Інгредієнти

  • Минтай – 250 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Йогурт грецький – 15 г
  • Борошно рисове – 25 г
  • Розпушувач – 1,5 ч. л.
  • Сіль, перець, спеції – за смаком

Спосіб приготування

  1. Рибу промити, нарізати на шматки завширшки 2-3 см, посолити.
  2. Змішати яйце з йогуртом, збити виделкою. Додати розпушувач, сіль, борошно і перемішати до однорідності.
  3. Рибу обваляти в клярі й обсмажити під закритою кришкою по 3-5 хвилин з кожного боку.

У цьому відео дивіться, як оригінально приготувати коропа на грилі. Особливість – риба маринується в томатному соусі.

Тут зібрано 12 рецептів, які змусять вас полюбити скумбрію ще більше.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Робити зарядку для ніг
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як заготовити компот з абрикос
Хакнути
Сольник зірки
DOROFEEVA
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
25 - 31 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Чи зможеш відрізнити дизайнерський одяг від речей з ринку?
Спробувати
Де купатися
Топ пляжів недалеко від Києва
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти