I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як приготувати соковиті котлети – 5 рецептів з 3 видів м'яса

Свинячі, курячі, яловичі – ці котлети сподобаються кожному

Котлети – улюблена страва з дитинства. Тим паче коли котлети домашні та приготовлені з любов'ю. Найпопулярніші – це свинячі, курячі та яловичі, дуже часто в них додають сир або овочі для соковитості, а ті, хто дотримується правильного харчування, готують котлети в духовці. І якщо ви думаєте над тим, чого б смачного приготувати на обід, сміливо смажте котлети, не прогадаєте. Рецепти шукайте нижче.

Котлети в сметанно-томатному соусі (готуються в духовці)

Реклама
Фото: instagram.com/prigotov_so_mnoy/

Інгредієнти

  • Фарш – 400 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Яйця – 1 шт.
  • Білий хліб – 200 г
  • Борошно – 2 ст. л
  • Сіль за смаком
  • Картопля


Для соусу

  • Сметана – 2 ст. л
  • Кетчуп – 1 ст. л
  • Вода – 0,5 ст.
  • Сіль перець


Спосіб приготування

Реклама
  1. Білий хліб замочити в молоці або воді, віджати. Додати подрібнені часник і цибулю, яйце, посолити, поперчити і сформувати котлети.
  2. Запанірувати в борошні та покласти у змащену олією форму, а в середину покласти очищену картоплю.
  3. Запікати в розігрітій духовці 15 хвилин, за температури 220 градусів.
  4. Для соусу змішати всі інгредієнти.
  5. Залити соусом і поставити в духовку на 20 хвилин.
  6. Прикрасити зеленню.

Читайте також:

Котлети з індички

Фото: instagram.com/sonya__bakery/

Інгредієнти

Реклама
  • Індичка – 400 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Молоко – 100 мл
  • Шматочок хліба
  • Вершкове масло – 35 г
  • Сіль за смаком
  • Борошно – 100 г
  • Олія для смаження

Спосіб приготування

  1. Вершкове масло покласти в морозилку хвилин на 20-30.
  2. Хліб (м'якуш) залити молоком.
  3. Через м'ясорубку пропустити фарш, цибулю. З'єднати з хлібом (трохи віджати).
  4. Вимісити фарш, посолити, поперчити
  5. Масло з морозилки швидко натерти на крупній тертці. Додати у фарш і все розмішати.
  6. Сформувати курячі котлети й обваляти в борошні.
  7. На добре розігріту сковороду влити олію, дати їй нагрітися і викласти котлети. Обсмажити до рум'яної скоринки. Сковорідку кришкою не накривати.

Читайте також:

Котлети з яловичого фаршу (з манною крупою)

Фото: instagram.com/testo_k_mestu/

Інгредієнти

  • Фарш (яловичий) – 300 г
  • Лук – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Манна крупа – 3 ст. л
  • Вода – 50 мл
  • Сіль – 1 ч. л
  • Чорний перець (мелений) – 1/3 ч. л
  • Паприка – 1/3 ст. л


Спосіб приготування

  1. Залити манну крупу гарячою водою, щоб вода покривала її. Дати їй постояти 5-7 хвилин, щоб вона розбухла.
  2. Дрібно нарізати цибулю.
  3. Манку вичавити, щоб прибрати зайву рідину.
  4. До фаршу додати подрібнену цибулю, сіль, чорний перець, паприку, розбухлу манну крупу і перемішати.
  5. Сформувати котлети і викласти на змащену форму соняшниковою олією.
  6. Відправити котлети в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів. Випікати по 20 хвилин з кожного боку.
  7. Обсмажити цибулю з морквою на олії. Після того, як вони обсмажаться, додати трохи води і протушкувати 15 хвилин.
  8. Готові котлети викласти на обсмажені цибулю та моркву, тушкувати ще 20 хвилин.

Читайте також:

Курячі котлети з йогуртовим соусом

Фото: instagram.com/nyamnyam.ka/

Інгредієнти

  • Куряче філе – 400 г
  • Капуста – 250 г
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 1 часточка
  • Рисове борошно – 4-5 ст. л
  • Сіль, перець і паприка за смаком

Для соусу

  • Грецький йогурт – 140 г
  • Сік лимона – 1,5 ч. л
  • Часник – 1 зуб.
  • Оливкова олія -1 ст. л
  • Сіль, перець і свіжа або сушена м'ята за бажанням

Спосіб приготування

  1. Капусту нашаткувати, цибулю нарізати півкільцями, моркву натерти. Обсмажити, поперчити додати подрібнений часник.
  2. Подрібнити м'ясо і змішати з овочами, додати спеції, сіль.
  3. Сформувати котлети і обваляти в борошні.
  4. Смажити на оливковій олії.
  5. Змішати всі інгредієнти для соусу, подавати з котлетами.

Читайте також:

Котлети зі свинини із сиром

Фото: instagram.com/cakes_lyudmila_shield/

Інгредієнти

  • Фарш свинячий – 500 г
  • Твердий сир – 200 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Спеції – за смаком

Спосіб приготування

  1. Фарш посолити, поперчити, додати спеції. Розбити яйце, перемішати.
  2. Сир нарізати скибочками і покласти всередину майбутніх котлет.
  3. Викласти в форму і випікати за 180 градусів 35 хвилин.

Читайте також:

Секрети приготування котлет

  1. Щоб котлети не розвалювалися при смаженні, додайте трохи розмоченого хліба, в молоці або вершках.
  2. Замість хліба можна використовувати тільки жирні вершки.
  3. Цибуля теж скріплює фарш. Перед тим, як додавати її, підсмажте до м'якого стану на вершковому маслі.
  4. Щоб фарш не розвалювався, в нього можна додавати жир – 30 г на кожні 100 г м'яса. Жир витопиться при смаженні, а котлета залишиться соковитою.
  5. Також для міцності котлет можна додати 10 мл газованої води на 100 г фаршу. Це зробить м'ясо м'яким і повітряним.
  6. Головне для соковитості майбутніх котлет – відбивати фарш долонями під час вимішування.

Тут дізнаєтеся про те, як приготувати ідеальні яйця пашот.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти