![Зберігати малину, щоб ягоди не втратили корисні властивості, потрібно в холодильнику: а для заготівлі на зиму – краще заморозити](https://cdn.segodnya.ua/i/image_728x410/media/image/62c/70a/945/62c70a94558f9.jpg.webp)
Сезонна ягода малина – просто "бомба" з корисних вітамінів і мікроелементів, якщо вам потрібно зберегти плоди надовго – то найкраще їх заморозити. Як зберегти малину на невеликий термін, розповіли у своєму інстаграмі dobra_yagoda.
По-перше, спочатку важливо не брати пом'яті ягоди, оскільки пошкоджена малина зберігатиметься менше. А значить, швидше зіпсується втратить свої корисні якості . Ягоди повинні бути сухими, перш ніж ви їх сховаєте на зберігання.
![Якщо залишити зірвану малину в теплі, то ягода швидше зіпсується та втратить свої корисні якості. Якщо залишити зірвану малину в теплі, то ягода швидше зіпсується та втратить свої корисні якості.](https://cdn.segodnya.ua/i/original/media/image/5f3/850/fc2/5f3850fc2eb9e.jpg.webp)
Якщо ви не готові одразу з'їсти всю кількість малини, яку зібрав чи купили, то не варто мити всі ягоди одразу. Відокремте ту частину, яку використовуватимете і помийте тільки її. Свіжу малину потрібно зберігати лише у холодильнику оскільки в теплі ягоди можуть покритися пліснявою.
Не залишайте малину на столі або взагалі під відкритим сонцем: ягоди дуже швидко розгублять вітаміни і зіпсуються. я. У результаті стануть не лише марними, а й несмачними. Малину, яку ви плануєте найближчим часом їсти, найкраще зберігати при температурі 4-5°C.
Ягоди кладуть у сухий контейнер – Але не в поліетиленовий пакет, і залишають на середній полиці холодильника. Щоб малина не ввібрала інших запахів, щільно закривайте контейнер із ягодами.
Також ми писали про заморожені ягоди – чи є у них користь і як правильно робити запаси.
Ще читайте про самогон з варення або ягід – користь та шкода напою, якщо готувати вдома.