Які продукти, вирощені в Україні, є справжніми суперфудами. Розповідаємо про користь найочевидніших, які завжди є у нашому холодильнику
Поділитися
Копіювати лінк
Лінк скопійовано
ВООЗ рекомендує вживати сезонні продукти та ті, що характерні для вашого регіону. Виявляється, вони найкорисніші для нашого організму. По-перше, більшість таких продуктів потрапляють прямо з грядки до нас на стіл, а вони вирощені без небезпечних добрив.
По-друге, практика здорового харчування формується ще на ранніх етапах життя – з грудним молоком матері ми отримуємо необхідну кількість поживних речовин. Що цікаво, у нас у ДНК вже закладено основи харчування, характерні для наших пращурів. Відповідно, найкориснішою їжею є традиційні для України продукти.
Розповідаємо про найголовніші та найкорисніші українські суперфуди.
Гранат – потужний антиоксидант, який допомагає клітинам організму боротися з окислювальним стресом. А ще ці ягоди чудово захищають печінку, з'ясували дослідники
Кабачки, сезонний корисний овоч плюс часник, помідори та куряче філе - вийде смачна, ситна та дієтична страва одночасно, яка доступна практично кожному
Малина багата на вітаміни і мікроелементи, у ній мало природних цукрів, тому ягоди можна їсти діабетикам і тим, хто худне: 300-4000 грамів малини на день - норма
Заготовляючи огірки на зиму, не захоплюйтесь цукром, сіллю та оцтом у маринаді. Чи корисні мариновані та солоні огірки та як приготувати саме такі – у статті
Відварена молода картопля, запечені баклажани або свіжий салат із болгарського перцю з горошком – відмінний корисний вітамінний додаток до раціону в липні
Варення з вишні – улюблений багатьма десерт: щоб у ягодах залишилося якнайбільше корисних речовин, їх не слід переварювати, а також не варто додавати цукор
Про користь меду знають навіть діти, а ось гречаний мед визнаний найефективнішим антиоксидантом, який має бути у вашому раціоні. Чим ще корисний такий мед – у матеріалі
Чорна бузина багата на вітаміни та мінерали, її суцвіття, листя, ягоди та коріння використовують у народній медицині, а з ароматних ягід та квітів готують варення та компоти
У середині літа дозріває все більше сезонних фруктів та ягід, але через фруктозу деякі бояться їсти сливи, персики і навіть аґрус. Що робити – у статті
Листові овочі дуже корисні, особливо у свіжому вигляді – так у них зберігається максимум речовин. Найкращий спосіб зберегти корисні властивості зелені – заморозити її
З варення можна зварити домашню самогонку, здавалося б, корисний натуральний алкогольний продукт. Як його готувати та чи бувають безпечні дози алкоголю – у статті
Черешня - справжній суперфуд, вона втамовує спрагу, а завдяки своєму мінеральному та вітамінному складу ягоди корисні для серця, шкіри, при схудненні та навіть анемії
Полуниця - смачна ягода, багато господинь вже поспішають заготовити на зиму полуничне варення. Але чи корисний улюблений багатьма десерт та як його готувати правильно – у статті
Сезон полуниці та зелені у розпалі, тому можна відмінно доповнити свій раціон вітамінами та мікроелементами. Як швидко приготувати вітамінний салат - в статті
Огірки – дійсно суперовочі, які застосовують у дієтології та косметології, ці зелені плоди допомагають запобігти низці хвороб. Але не всім можна їсти огірки
Зелена цибуля збагатить ваш раціон вітамінами, мікроелементами і надасть смаку стравам. Додавати цибулю та іншу зелень по змозі варто під час кожного приймання їжі
Гречка – універсальний продукт, що містить усі корисні речовини. Якщо не можете придбати гречку – замініть її вівсянкою, вона максимально наближена до гречки за користю
Гриби у нашому раціоні – спосіб урізноманітнити меню під час війни, коли улюблені багатьма продукти стали недоступними. Як безпечно збирати і їсти гриби – у матеріалі
Сезон зеленого борщу відкритий: ця страва добра тим, що одні корисні інгредієнти можна замінити на інші, не втративши при цьому смаку. Рецепт зеленого борщу – у статті
Кабачки допоможуть покращити не тільки травлення, а також стан шкіри та колір обличчя. З кабачків можна приготувати чудовий сніданок - наприклад, оладки