Emmy 2021

Стрітстайл Лондона

Поради дієтолога

Стиль Кідман

Тести

Ціна - космос!

12 рецептів, які змусять полюбити скумбрію ще сильніше

І так, її можна не тільки запікати під усілякими соусами, з неї можна робити паштет і котлети
Фото: instagram.com/morskoi.rai/, instagram.com/pp_recepts_video/
Фото: instagram.com/morskoi.rai/, instagram.com/pp_recepts_video/

Це одна з найулюбленіших риб у нас. Скумбрія доступна, її легко смачно і швидко приготувати. Але в цій добірці рецептів є не просто оригінальні соуси, що розкриють смак запеченої риби, а й ще паштети і котлети. Ми вже знаємо, як несподівано смачно приготувати хека, тепер давайте розбиратися зі скумбрією.

Якщо перебуваєте в пошуках найкращого подарунка, скористайтеся ідеями з нашого календаря травневих свят.

Реклама

Картопляні котлети зі скумбрією

Фото: instagram.com/kate_rassoshinsky_food/

Інгредієнти

  • Картопля – 3 шт. (відвареної)
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Скумбрія х/к – 1 шт.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Панірувальні сухарі
  • Олія

Спосіб приготування

  1. Цибулю і часник подрібнити і обсмажити наолії.
  2. Картоплю очистити, дрібно нарізати. Скумбрію відокремити від кістки і нарізати дуже дрібно.
  3. Змішати всі інгредієнти, додати сіль, перець і борошно, сформувати котлети.
  4. Олію добре розігріти в сковороді, перед смаженням котлети обваляти в сухарях. Обсмажити з двох боків.
Реклама

Зaпечена скумбpія з горіхово-сирною нaчинкою

Фото: instagram.com/delo___vkysa/

Інгрeдіeнти

  • Cкумбрія (мoрoжена) – 1 шт.
  • Гірчиця діжонська – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Волоські горіхи – 1-2 ч. л.
  • Майонeз – 1-2 ч. л.
  • Олія – 0,5 ч .л
  • Сир твepдий – 30 г

Спосіб приготування

  1. Скумбpію обробити на філе, обсушити паперовими рушниками.
  2. На філe викласти гірчицю, розподілити рівним шаром.
  3. Зверхy викласти подрібнені горіхи. Наступний шар – сир, натертий на крупній тертці.
  4. Скласти рибу пополaм і перев'язати ниткою. Загорнути у фольгу і випікати 25 хвилин за 180 градусів.
  5. Розгорнути фольгу, рибу змазати майонeзом і, yже не загортаючи, зaпікати ще 10 хвилин.
Реклама

Скумбрія, фарширована грибами і шпинатом на подушці з картоплі

Фото: instagram.com/pp_recepts_video/

Інгредієнти

  • Скумбрія – 2 шт.
  • Гриби – 4 шт.
  • Цибуля – 1/2 шт.
  • Сир вершковий – 50 г
  • Шпинат – 50 г
  • Болгарський перець -1/2 шт.
  • Спеції – за смаком

Спосіб приготування

  1. Рибу обробити на філе і замаринувати в солі, перці та соку лимона. Накрити плівкою і прибрати на 1 годину в холодильник.
  2. Картоплю нарізати кружальцями, відварити в підсоленій воді з додаванням куркуми і солі.
  3. Цибулю, гриби і перець обсмажити на олії 5 хвилин. Шпинат нарізати, додати до овочів.
  4. Рибу розрізати на шматки, покласти начинку, сформувати рулетики. Змастити сметаною, додати спеції.
  5. Випікати за 180 градусів 25 хвилин.

Рулет зі скумбрії в духовці

Фото: instagram.com/bulbasshka/

Інгредієнти

  • Скумбрія – 1 шт.
  • Цибуля – 1/2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Спеції для риби
  • Желатин – 1 ч. л.

Спосіб приготування

  1. Рибу розрізати, дістати кістки й нутрощі, видалити хвіст, плавники, промити.
  2. Цибулю і моркву дрібно нарізати і підсмажити на оливковій олії до золотавого кольору (не солити).
  3. Рибу посипати спеціями із сіллю всередині і трохи натерти зовні.
  4. Викласти цибулю з морквою посередині і розподілити по всій тушці і зверху рівномірно посипати желатином.
  5. Скрутити щільний рулет, обгорнути харчовою плівкою і фольгою.
  6. У глибоке деко налити трохи води, укласти рибу і випікати 40 хвилин за температури 180 градусів. Перевернути через 20 хвилин для рівномірного запікання.

Паштет зі скумбрії

Фото: instagram.com/yanina_doctor/

Інгредієнти

  • Заморожена скумбрія – 1 шт.
  • Цибулина, лаврове листя, духмяний перець – для бульйону
  • Волоські горіхи – 30 г
  • Вершковий сир -2 ст. л.

Спосіб приготування

  1. Скумбрію очистити, прибрати голову, плавники. Кинути в киплячу підсолену воду з лавровим листям, цибулиною, перцем і відварити до готовності – близько 10 хвилин. Викласти на тарілку, остудити.
  2. Горіхи підсушити на сковороді. Подрібнити качалкою або за допомогою блендера. Додати скумбрію, вершковий сир, все збити до однорідності.

Скумбрія в банці

Фото: instagram.com/_tanyushina_/

Інгредієнти

  • Скумбрія – 1 шт.
  • Цибуля, морква – за смаком
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Лаврове листя, духмяний перець

Спосіб приготування

  1. Цибулю нарізати кільцями, моркву натерти на тертці. Скумбрію нарізати на шматки завтовшки 2-3 см.
  2. На дно банки викласти лаврове листя і перець. Зверху, чергуючи, викласти цибулю, моркву і рибу. Зверху полити олією.
  3. Накрити кришкою і поставити в холодну духовку. Увімкнути нагрів на 120-140 градусів і готувати 1,5-2 години.

Скумбрія, запечена під йогуртовим соусом

Фото: instagram.com/yammy_recepts/

Інгредієнти

  • Скумбрія – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сік половини лимона
  • Натуральний йогурт – 150 г
  • Сіль, спеції – за смаком

Спосіб приготування

  1. Скумбрію випатрати, розрізати уздовж на 2 частини, видалити кістки.
  2. Цибулину очистити, порізати півкільцями.
  3. Йогурт посолити, з'єднати з цибулею і лимонним соком. Залити цією сумішшю скумбрію, прибрати маринуватися в холодильник на 30 хвилин.
  4. Розігріти духовку до 180 градусів. Скумбрію разом з маринадом викласти в пакет для запікання або в форму, запікати 30 хвилин.
  5. Подавати найкраще з овочами або часниковим соусом.

Скумбрія в мультиварці

Фото: instagram.com/sergeevnagalichka/

Інгредієнти

  • Скумбрія – 1 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Олія – 30г
  • Лимони – 0,5 шт.
  • Лаврове листя – 1 шт.
  • Вода – 150 мл
  • Сіль, спеції – за смаком

Спосіб приготування

  1. Розморожену скумбрію почистити. Скумбрію розрізати на 4 шматки приблизно одного розміру. Полити рибу соком лимона. Додати сіль і спеції. Залишити на 10 хвилин.
  2. Очищену цибулю дрібно нарізати. У чашу мультиварки налити трохи олії та увімкнути режим "Смаження" на 10 хвилин. Періодично помішуючи, обсмажити цибулю до прозорості.
  3. Щойно цибуля обсмажиться, вимкнути режим "Смаження" і викласти в чашу мультиварки скумбрію.
  4. Влити воду, поставити чашу в мультиварку і закрити кришкою. Увімкнути режим "Запікання" на 20-35 хвилин.

Скумбрія, запечена із сиром і картоплею в духовці

Фото: іnstagram.com/ochen_vkysnaya_kotleta/

Інгредієнти

  • Скумбрія – 1 шт.
  • Плавлений сир – 90 г
  • Часник – 4 зуб.
  • Перець чорний мелений, сіль – за смаком
  • Лимон – половина
  • Картопля – 3 шт.
  • Твердий сир – 30 г
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Олія – 1 ст. л.

Спосіб приготування

  1. Відварити картоплю на середньому вогні 7-10 хвилин, до напівготовності. Зняти з вогню, злити воду.
  2. Філе скумбрії полити лимонним соком, прибрати в холодильник на 30 хвилин, для маринування.
  3. Плавлений сир натерти на дрібній тертці. Додати натертий часник і перемішати.
  4. Розігріти духовку до 180 градусів. У форму для запікання влити олію і викласти одну половинку скумбрії шкірою вниз. Навколо філе розкласти зварені часточки картоплі.
  5. На першу половинку скумбрії викласти сирну начинку і розподілити її по всій поверхні. Зверху викласти другу половину риби.
  6. Змастити сметаною і поперчити.
  7. Випікати 20 хвилин. Посипати тертим твердим сиром. Запікати ще 10-15 хвилин.

Скумбрія, запечена в рукаві з овочами

Риба з овочами в духовці
Риба з овочами в духовці / Фото: freepik.com

Інгредієнти

  • 2 скумбрії
  • 3-4 картоплини
  • 1 цибулина
  • морква
  • олія
  • 1 пучок петрушки
  • 1 пучок кропу
  • трави сушені
  • перець
  • сіль

Спосіб приготування

  1. Тушки риби промити і обсушити. Зробити бічні надрізи. Натерти сіллю, сухими травами і перцем. Вставити в надрізи скибочки цибулі.
  2. Картоплю і моркву почистити, порізати шматочками. Приправити травами і перцем, посолити і додати дві столові ложки олії.
  3. Викласти рибу в рукав з овочами. Дати постояти годину.
  4. Запекти в духовці 30 хвилин за температури 200 градусів.
  5. Викласти рибу на тарілку, прикрасити зеленню і скибочками лимона.

Скумбрія-гриль з лимоном і травами

/ Фото: Depositphotos

Інгредієнти

  • 500-600 г тушка скумбрії
  • 1 лимон
  • кілька гілочок свіжого чебрецю і розмарину
  • морська сіль
  • мелений чорний перець
  • рожевий перець
  • оливкова олія

Спосіб приготування

  1. Рибу почистити і ретельно вимити. Видалити голову. Натерти тушку сіллю, травами і перцем.
  2. Лимон розрізати на кружечки. Кілька шматочків вкласти всередину тушки.
  3. Форму для запікання застелити фольгою, полити оливковою олією.
  4. Укласти рибу в форму, на спинку викласти гуртки лимона. Навколо риби розкласти залишилися гуртки лимона. Посипати сіллю, спеціями і травами. Рясно полити оливковою олією.
  5. Запікати під грилем 15-20 хвилин до золотавого кольору. При цьому уважно стежте, щоб риба не пересохла і шкірка не присмажилася до бульбашок. За необхідності поливати оливковою олією і соком, що виділився.

Запечена скумбрія з яблучною мостардою

Скумбрія з яблучною мостардою
Скумбрія з яблучною мостардою / Фото: facebook.com/germancooks

Інгредієнти

  • 1 кисле яблуко
  • 1 лимон
  • 100 г журавлини або брусниці
  • 300 г цукру
  • 100 мл білого вина
  • 4 ст. л. гірчичного порошку

Спосіб приготування

  1. Яблуко нарізати часточками. Кожну часточку розрубати поперек на фрагменти завтовшки 1 мм.
  2. Лимон нарізати часточками, разом з шкіркою, і потім на трикутники.
  3. Воду налити в каструлю, поставити на вогонь. Коли закипить – засипати цукор.
  4. Коли цукор розчиниться – вилити вино і випарувати п'ять хвилин. Додати гірчичний порошок.
  5. Засипати в сироп фрукти і журавлину. Зменшити вогонь до малого і дати готуватися 20 хвилин.
  6. Зняти сироп з фруктами з вогню, дати охолонути. Коли охолоне, поставити знову на малий вогонь і уварити на третину.
  7. Залити в стерилізовані банки і закатати.
  8. У черевце скумбрії вкласти часточки лимона і запекти до готовності. Подавати разом з приготовленим соусом.

Тут знайдете найращий рецепт скумбрії для пікніка.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Гороскоп
Твій гороскоп на сьогодні
Читати гороскоп
MUST HAVE
Beauty-покупки вересня
Придбати
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Вибрати професійного косметолога
Як це краще зробити?
Лайфхак дня
Як підготуватися до подорожі на авто
Хакнути
Ніколь Кідман для американського Harper's Bazaar
Осінь у великому місті
Головні івенти вересня
Спланувати дозвілля
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
20 - 26 вересня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Ніч в готелі на Мальдівах за мільйон гривень
За що такі гроші?
Особистий досвід
Як ми потрапили у місце, де знімали сцени з "Гаррі Поттера"
Дізнатися
Чек-лист вересня
10 речей, які треба встигнути зробити
Хочу дізнатися!
ТОР-5 фавориток редакції за звання
Miss Ukraine-2021
@saraednswel
@saraednswel
@liza__miroshka
@liza__miroshka
@____rudi_____
@____rudi_____
@martareznichenko
@martareznichenko
@kris_trump
@kris_trump
1/2

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти