I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Пшоно – це не тільки каша. 10 рецептів, які вас приємно здивують

З цієї крупи можна приготувати теплі салати, битки, кекси, вафлі та багато іншого

Для багатьох пшоно – це щось з дуже далекого дитинства. А саме – світло-жовта субстанція (каша). Тим паче зараз, коли на наших столах з'являються екзотичні крупи, які ми із задоволенням їмо . Та дуже даремно пшоно забуте, адже з нього можна приготувати безліч несподіваного. Наприклад, кекси і вафлі, битки під сирним соусом і томатні котлети. Нижче знайдете 10 рецептів оригінальних страв з пшона

Якщо ви обожнюєте випічку і хочете поділитися рецептом з усією країною, беріть участь у нашому конкурсі.

Реклама

Битки пшоняна із сиром і зеленню

Фото: instagram.com/kuhni_mira21/

Інгредієнти

  • Картопля – 2 шт.
  • Пшоно – 1 ст.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Вершкове масло – 1 ст. л.
  • Зелена цибуля – за смаком
  • Твердий сир – 50 г
  • Борошно – 5 ст. л.
  • Панірувальні сухарі – 3 ст. л.
  • Куркума – ½ ч. л. куркуми
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Сіль, перець, цукор – за смаком

Спосіб приготування

Реклама
  1. Зварити пшоно, додати подрібнений на середній тертці картопля, вбити 1 яйце, додати масло, перемішати.
  2. Борошно і цибулю пасерувати і додати до загальної маси.
  3. Додати спеції і розведену водою (в 1 ст.л.) куркуму, подрібнену зелену цибулю, ретельно все вимісити.
  4. В одній збити яйце з сіллю, в іншу – висипати борошно і в третю – сухарі.
  5. З фаршу сформувати, обсипати їх борошном, опустити в яєчну суміш і після панирувати в сухарях, викласти на деко, змащене олією.
  6. З томатної пасти, сметани, солі та цукрового піску зробити соус. Змастити битки, зверху – тертий сир.
  7. Запікати 20 хвилин, температура 200 градусів.
  8. Прикрасити зеленню.

Пшоняна каша з індичкою і овочами

Фото: instagram.com/prosha_creates/

Інгредієнти

  • Пшоно – півсклянки
  • Філе індички – 250 г
  • Ріпчасту цибулю – половина
  • Болгарський перець – половина
  • Стручкова квасоля – 100 г
  • Зелений горошок – за смаком
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Вода – 100 мл.
  • Копчена паприка – 1 ст. л.
  • Сіль, перець, приправи – за смаком
  • Олія – 2 ст. л.

Спосіб приготування

Реклама
  1. Відварити пшоно. Дрібно нарізати філе індички. Посолити і приправити копченої паприкою шматочки індички.
  2. Очистити і дрібно нарізати цибулю і болгарський перець.
  3. Розігріти сковороду з рослинним маслом. На сильному вогні підсмажити шматочки індички і цибулю.
  4. Зменшити вогонь і додати болгарський перець, квасолю і горох.
  5. Додати воду, томатну пасту, гасити суміш до готовності. Додати пшоно.
  6. Перемішати і смажити 7-10 хв., прикрасити за смаком.

Пшоняні вафлі (або оладки)

Фото: instagram.com/zuevakaty26/

Інгредієнти

  • 1/2 ст. – пшоняні пластівці
  • 1 ст. – вода
  • 2 шт. – яйця
  • 2 ст. л. – сметана і олія
  • 50 г – рисове борошно
  • по 1 ст. л. – цукор, ванільний цукор
  • 1/2 ч. л. – сода

Спосіб приготування

  1. Пластівці залити 1 склянкою окропу. Дати постояти 30 хв. Додати яйця, сметану, олію, збити.
  2. Додати рисове борошно, дрібку солі, цукор, соду, перемішати.
  3. Випікати або в вафельниці, або в сковороді як оладки.
  4. Прикрасити за смаком.

Пшоняний крупеник

Фото: instagram.com/receptalenki/

Інгредієнти

  • Пшоно – 80 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Сир – 360 г
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сметана – 4 ст. л.

Спосіб приготування

  1. Зварити пшоно, остудити. Розігріти духовку до 180 градусів.
  2. Два яйця розділити на жовтки і білки. В крупу додати 2 жовтки, сир, цукор, сметану, пробити блендером.
  3. Два білки збити до пишності. Додати в масу, перемішати лопаткою знизу вгору, намагаючись зберегти легкість маси.
  4. Форму змастити вершковим маслом, викласти масу, вирівняти.
  5. Випікати 40 хвилин.

Теплий салат з пшоном

Фото: instagram.com/pitaniebezpravil/

Інгредієнти

  • Пшоно – 200 г
  • Цукіні – 1 шт.
  • Стручкова квасоля – 150 г
  • Авокадо – 1 шт.
  • Сік лимона або лайма, сіль – за смаком
  • Жменя волоських горішків
  • Невеликий пучок зеленого базиліка або руколи

Спосіб приготування

  1. Відварити пшоно, після готування ретельно розмішати, доки вона не охолола.
  2. Відварити стручкову квасолю, порізати цукіні кубиками, обсмажити на сковороді. Змішати з пшоном і квасолею.
  3. М'якоть авокадо, листя базиліка або руколи збити блендером. Додати подрібнений волоський горіх, сіль і сік лимона.
  4. З'єднати всі інгредієнти, ретельно розмішати.
  5. Прикрасити за смаком.

Сирники з пшоняної крупи

Фото: instagram.com/tikitaka.market/

Інгредієнти

  • Варена пшенка – 10 ст. л.
  • Кокосова мука – 100 г
  • Дрібка солі
  • Олія – 1 ч. л.
  • Родзинки – за смаком

Спосіб приготування

  1. Відварити пшоно круто. Маса має бути добре розварена, додати олію та кокосове борошно. Дати постояти тісту 15 хвилин.
  2. Сформувати сирники, обваляти в кокосовому борошні.
  3. Випікати 20 хвилин при температурі 180 градусів.
  4. Прикрасити за смаком.

Читайте також:

Котлети томатні

Фото: instagram.com/margo_food.blog/

Інгредієнти

  • Пшоно (готове) – 225 г
  • Томатна паста (натуральна) або овочеве пюре – 100 г
  • Арахісова паста – 40 г
  • Сіль
  • Копчена паприка, суміш перців – за смаком

Спосіб приготування

  1. Збити овочеве пюре або томатну пасту з пшоном. Додати арахісову пасту, спеції та перемішати
  2. Якщо тісто рідке (залежить від овочів), додати більше пшона.
  3. Сформувати котлети, обсмажити або запекти в духовці до рум'яної скоринки.

Кекси з яблуками

Фото: Пшоняні кекси з яблуком

Інгредієнти

  • Яблуко – 1 шт.
  • Пшоно – 60 г
  • Борошно – 300 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Сметана, йогурт – по 100 г
  • Мед – 150 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Родзинки – 60 г
  • Лимон – 1 шт.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Харчова сода – ½ ч. л.
  • Ванілін – 1 г
  • Сіль – ½ ч. л.

Спосіб приготування

  1. Розтопити масло, зрізати цедру з лимона, вичавити сік з його половини, промити родзинки і нарізати яблука невеликими кубиками.
  2. Змішати борошно, пшоно, сіль, соду і розпушувач. В іншій чашці збити яйця з вершковим маслом, сметаною, йогуртом і медом.
  3. Влити рідкі інгредієнти в ємність з борошном, додати туди яблука, родзинки, цедру і лимонний сік.
  4. Змастити формочки для кексів олією, викласти тісто і поставити в розігріту духовку.
  5. Запікати 20 хвилин за температури 200 градусів.

Салат з пшенки

Фото: instagram.com/today.always.veg/

Інгредієнти

  • Пшоно – 150 г
  • Вода – 500 мл
  • Карі – 1 ч. л.
  • Морквина велика – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Родзинки – 2 ст. л.
  • Оливки – 1-2 ст. л.
  • Мигдаль – жменя
  • Сік лимона або лайма за смаком
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Зелень – петрушка, кінза

Спосіб приготування

  1. У каструлю (де будете варити крупу) помістити пшоно і підсмажити на середньому вогні, не забуваючи помішувати. Пшоно має стає коричневого кольору.
  2. Влити 500 мл води, додати ложку карі (або куркуми), сіль і готувати пшоно на повільному вогні до готовності. За необхідності додати води.
  3. Доки пшоно вариться, на сковороді в невеликій кількості води, тушкувати цибулю і моркву до готовності.
  4. Мигдаль підсмажити на сковороді. І порубати ножем. Родзинки промити.
  5. Оливки порізати кільцями, зелень подрібнити.
  6. З'єднати пшоно, приготовані овочі, мигдаль, родзинки, оливки, сік лайма, зелень і оливкову олію.

Куліш із пшоном

Фото: куліш

Інгредієнти

  • 500 г – пшона
  • 1 кг – свинячої грудинки
  • 300 г – моркви
  • 300 г – цибулі
  • 6 шт. – середніх картоплин
  • чорний перець горошком, зелена цибуля, лаврове листя, сіль – за смаком

Спосіб приготування

  1. Промити пшоно, залити холодною водою і залишити розбухати на кілька годин.
  2. Нарізати грудинку великими шматками, покласти в каструлю, залити водою (1 склянка), готувати, доки вода випарується і жир розтопиться. Додати нарізану цибулю, обсмажити.
  3. Коли м'ясо підрум'яниться, додати крупно нарізану моркву і влити 2-3 літри води. Варити годину, до повної готовності свинини.
  4. Промите пшоно закинути до м'яса, додати нарізану картоплю, перець, сіль і лаврове листя.
  5. Готувати близько 20 хвилин на слабкому вогні. Пшоно має повністю розваритися.
  6. Подавати з зеленою цибулею.

Тут дізнаєтеся, як зварити насправді смачну вівсянку.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти