Топ пляжів

Як правильно худнути

Готуємо джем з абрикос

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Оригінальні частування на старий Новий рік: рецепти з фото

Не втрачаймо можливості спробувати те, що не встигли приготувати 31 грудня

Старий Новий рік – чудова нагода приготувати смачні частування, до яких так і не дійшли руки 31 грудня. Крім вареників з оригінальними начинками, вареників із сюрпризом і щедрої куті, можна приготувати те, що давно хотіли, але так і не встигли.

Салат "Уолдорф" з язиком

Фото: instagram.com/garderobstola/

Інгредієнти

  • 1/2 шт. – невеликого качана салату Романо
  • 2 шт. – стебла селери
  • 1 шт. – зелене яблуко
  • 50 г – винограду без кісточок
  • 30 – волоського горіха
  • 150 г – відвареного яловичого язика


Для соусу

  • 70 г – грецького йогурту
  • 1 ч. л.- гірчиці із зернами
  • 1/3 сік з одного лимона

⠀ Спосіб приготування

  1. Салат очистити від товстих стебел, нарізати невеликими прямокутниками. Язик нарізати смужками.
  2. Яблуко і волоські горіхи – на невеликі шматочки, виноградинки – навпіл.
  3. Волоський горіх трохи підсмажити на сковороді без олії.
  4. Усі інгредієнти перемішати, посолити, заправити соусом з йогурту, гірчиці та лимонного соку.

Читайте також:

"Шуба" з червоною рибою

Фото: instagram.com/nikulina_marusya/

Інгредієнти

  • 300 г – кета в олії
  • 2 шт. – картопля
  • по 1 шт. – невеликі морква, буряк, цибулина
  • 3 шт. – яйця
  • майонез, сіль, перець за смаком

Спосіб приготування

  1. Овочі та яйця, відварити, почистити, кету дрібно нарізати.
  2. Цибулю дрібно нарізати і залити окропом на кілька хвилин.
  3. Овочі та яйця натерти на крупній тертці.
  4. Збираємо салат у кільці: половина картоплі, кету, цибуля, майонез (тонким шаром), яйця, майонез, морква, майонез, картопля, майонез, буряк.
  5. Зняти кільце і поставити салат в холодильник на 3-4 години.

Читайте також:

Салат з тунцем і авокадо

Фото: instagram.com/yulia__dianova/

Інгредієнти

  • 1 бляшанка – тунець без олії
  • по 1 шт. – яблуко та авокадо
  • 2 шт. – яйця
  • 0,5 бляшанки- кукурудза
  • кріп
  • майонез, сметана, гірчиця за смаком


Спосіб приготування

  1. Яйця зварити, остудити, порізати.
  2. Яблуко почистити, дрібно порізати. Авокадо розім'яти руками.
  3. Кріп порізати, тунець розім'яти виделкою.
  4. Майонез, сметану і гірчицю змішати в пропорціях за смаком. Заправити салат.

Читайте також:

Печінка в сирному соусі

Фото: instagram.com/pp_hudeem.pravilno.nl/

Інгредієнти

  • 0,5 кг – печінка яловича
  • 150 г – сир
  • 1 шт. – цибулина, морква
  • 1 ст. л. – вівсяне борошно
  • 30 г – зелень
  • спеції за смаком


Спосіб приготування

  1. Цибулю очистити і дрібно нарізати, моркву натерти на дрібній тертці.
  2. Печінку акуратно промити, видалити зайві плівки та нарізати на невеликі шматочки.
  3. Цибулю, моркву і печінку викласти на сковороду і, постійно помішуючи, обсмажити на середньому вогні приблизно 8-10 хвилин.
  4. Додати сіль, спеції, столову ложку борошна і добре перемішати, а потім влити склянку води.
  5. Коли вода закипить, викласти шматочки сиру і, не забуваючи помішувати, дочекатися його повного розчинення.
  6. Готову печінку посипати свіжою зеленню і подавати до столу.

Читайте також:

Сирний штоллен

Фото: instagram.com/marusia_mom/

Інгредієнти

  • 100 г – вершкове масло
  • 75 г – цукор
  • 150 г – цукати і родзинки
  • по 2 ст. л. – коньяк або ром, апельсиновий сік
  • 2 ч. л. – розпушувач
  • 150 г – м'який сир/рікота
  • 60 г – мигдаль рубаний
  • 150-300 г – борошно (залежить від вологості сиру)
  • по 1/2 ч. л. – кориця, кардамон
  • дрібка мускатного горіха
  • цедра одного апельсина


Спосіб приготування

  1. Родзинки та цукати змішати з ромом/коньяком, трохи нагріти, зняти з вогню, додати апельсиновий сік, залишити на 10 хвилин.
  2. Масло змішати з цукром до однорідної кремової консистенції, додати сир, цедру і ретельно перемішати.
  3. Поступово всипати борошно зі спеціями і розпушувачем. Має вийти м'яке тісто. Додати цукати з родзинками і рубаний мигдаль.
  4. Розкачати тісто завтовшки приблизно 1,5 см і нарізати на невеликі квадратики.
  5. Випікати 10-15 хвилин за 180 градусів до золотистого кольору.
  6. Дістати з печі та одразу змастити розтопленим вершковим маслом і посипати цукровою пудрою.

Тут зібрані рецепти небанальних закусок на свята.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Частіше проявляти емоції
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як швидко охолодити каву
Хакнути
Сольник зірки
MONATIK
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
18 - 25 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Впізнаєш зірку за її модним образом?
Спробувати
Куди піти
Атмосферні тераси Києва для літніх вечорів
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти