Вони міцно увійшли в наш раціон, хоча ще зовсім недавно ніяк інакше, як екзотикою, морепродукти не називали. Тепер вони доступні, їхній вибір достатній і ми їх нарешті розсмакували. А ще морепродукти, вірніше, салати з них, прекрасне доповнення до новорічного столу. Для різноманітності вашої салатної святкової карти – йдеться про класику – пропонуємо приготувати деякі з нижченаведених.
Салат із креветками і кальмарами
Інгредієнти (1 порція)
- 100 г – кільця кальмарів
- 80 г – креветки
- 1 шт. – яйце
- 1 ст. л. – майонез
- зелень
Спосіб приготування
- Креветки, яйце відварити (дрібно нарізати).
- Кільця кальмара відварити в солоній воді не більше двох хвилин.
- Злити на друшляк, поставити під холодну воду.
- Перемішати всі інгредієнти, заправити домашнім майонезом, прикрасити зеленню.
Салат із морепродуктів із авокадо
Інгредієнти (2 порції)
- 1 упаковка – морський коктейль
- 2 шт. – авокадо
- 1 шт. – огірок
- 100 г – сир
- оливкова олія
Спосіб приготування
- Авокадо порізати кубиками.
- Огірок і сир натерти на тертці.
- Змішати інгредієнти, заправити олією, прикрасити зеленню.
Салат із морепродуктів із ананасами
Інгредієнти (1 порція)
- 100 г – кальмари
- 50 г – креветки
- 1 шт. – яйце
- 30 г – ананаси консервовані
- 1 ст. л. – майонез
Спосіб приготування
- Відварити креветки упродовж хвилини, тушку кальмара – двох хвилин.
- Наріжте кальмар соломкою, креветки очистіть і теж наріжте.
- Наріжте консервовані ананаси.
- Наріжте варене куряче яйце.
- Змішайте інгредієнти, додайте майонез.
Салат "Валерія"
Інгредієнти (2 порції)
- 200 г – морква по-корейськи
- 150 г – твердий сир
- 200 г – крабові палички
- 4-5 шт. – яйця
- 1 зуб. – часник
- майонез, перець за смаком
- зелень
Спосіб приготування
- Яйця відварити, нарізати невеликими кубиками.
- Крабові палички нарізати кубиками або кільцями, сир натерти на крупній тертці, моркву по-корейськи подрібнити, порізавши її на 2-3 частини.
- Часник пропустити через прес, змішати з майонезом, додати дрібно нарізану зелень.
- У глибокому салатнику змішати крабові палички, моркву по-корейськи, яйця і тертий сир.
- Додати заправку і добре перемішати, якщо потрібно, додати сіль і перець.
Салат "Екзотик"
Інгредієнти (2 порції)
- половина – помаранч
- 30 г – моцарела міні
- 80 г – мідії в розсолі
- 50 г – помідори чері
- 20 г – маслини
- оливкова олія, сіль, спеції за смаком
Спосіб приготування
- Помаранч порізати кубиками.
- Помідори чері порізати на половинки.
- Змішати інгредієнти, приправити спеціями і оливковою олією.
Тут зібрані 5 рецептів новорічних салатів із тунця.
Читайте також:
- Оселедець під шубою: історія і секрети приготування новорічного салату
- Що приготувати вегетаріанцям на Новий рік-2021: 10 святкових рецептів
- Як приготувати новорічний салат олів'є: 8 рецептів на будь-який смак
- Оригінальні салати на Новий рік без майонезу – 3 рецепти від Євгена Клопотенка
- Втомилися від "Олів'є". Пропонуємо змінити на салат з індичкою й грушею (рецепт від Клопотенка)