I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як влаштувати нерадянське застілля: альтернативне меню на Новий рік-2021

Пропонуємо поекспериментувати з новорічним меню, відійшовши від класики

Новорічний стіл – це як таблиця множення. Пояснімо: ми навіть уві сні можемо сказати, скільки буде шість помножити на чотири. Так і з новорічним столом: ми знаємо, що на ньому красуватимуться курка, олів'є, "шуба", бутерброди. І навіть більше, алгоритм їхньої розстановки на столі теж не змінюється. Наприклад, у моїх батьків завжди так: курка у центрі, з обох її боків по салату, бутерброди десь на краю стола. Згадуєте картину? Така собі спадщина радянського минулого.

Настав час. Час відійти від цих гастрономічних традицій, безумовно улюблених, і урізноманітнити новорічне застілля стильними закусками, салатами, десертами. У списку представлені страви з покроковими рецептами. Від сирного соусу з беконом та шпинатом до макарунів із печериць. Ви переконаєтеся, що вишуканість і оригінальність – це просто.

Реклама

Стильні (гарячі, холодні) закуски

Як правило, закуски минулого – ковбаса, шинка, сир і бутерброди. Сиру було два. Голландський і Російський. Усе. Тепер його предостатньо. І чому б не використовувати сир як стильну закуску. Нижче представлена одна з них. І ще кілька – точно оригінальних.

Сирний соус із беконом

Фото: delish.com

Інгредієнти

Реклама
  • 10 шматочків бекону
  • 200 г вершкового сиру
  • 2 ст. л. майонезу
  • 2 ст. л. сметани
  • 1 ч. л. часникового порошку
  • 1 ч. л. меленого перцю
  • 200 г вареного шпинату
  • 200 г тертого пармезану
  • 150 г подрібненої моцарели
  • 1 багет підсмажений

Як приготувати

  1. Розігрійте піч до 180°. Обсмажте бекон до хрусткої скоринки. Обсушіть на серветках, подрібніть.
  2. У великій мисці змішайте вершковий сир, майонез, сметану, часниковий порошок і перець, приправити сіллю. Додайте нарізаний шпинат, бекон, пармезан і моцарелу.
  3. Перекладіть соус у форму для запікання. Випікайте до золотистого кольору 25-30 хв.
  4. Подавайте з грінками.

Читайте також:

Крекер у беконі

Реклама
Фото: delish.com

Інгредієнти (розраховуйте залежно від кількості гостей)

  • 300 г бекону
  • 20 солоних крекерів
  • 100 г тертого пармезану
  • чорний перець
  • томатний соус

Як приготувати

  1. Розігрійте піч до 180º, і застеліть деко пергаментним папером.
  2. Викладіть крекери на деко і присипте пармезаном. Щільно оберніть кожен крекер беконом і покладіть швом донизу, потім зверху додайте ще пармезану.
  3. Випікайте доти, поки бекон не підсмажиться.
  4. Приправте перцем, подавайте з томатним соусом.

Макаруни з печериць і сиром тофу

Фото: delish.com

Інгредієнти

  • 24 шт. печериць
  • 1 цибуля-шалот, подрібнена
  • 250 г сиру тофу подрібненого
  • 1 зуб. часнику
  • свіжа петрушка
  • сіль перець
  • кілька крапель лимонного соку

Як приготувати

  1. У грибів зрізати ніжки.
  2. Гриби промити, очистити і ретельно обсушити. Злегка побризкати лимонним соком.
  3. Змішати дрібно нарізану цибулю-шалот, тофу, зубчик часнику через прес і нарізану петрушку.
  4. Наповнити начинкою половину грибів, а потім накрити капелюшками.
  5. Охолодити перед подачею.

Читайте також:

Салати. До речі, без майонезу

Ну а навіщо? Навіщо рік у рік готувати три-чотири жирних салати, якщо можна приготувати якийсь один улюблений (олів'є, "шуба"). А основну свою увагу переключити на щось стильне і здорове?

Овочевий салат із соусом із фети

Фото: delish.com

Інгредієнти

  • 200 г фети
  • 50 г грецького йогурту
  • 50 г вершкового сиру
  • огірки, помідори чері
  • сік і цедра 1 лимона
  • зелень
  • 3 ст. л. оливкової олії

Як приготувати

  1. У великій мисці за допомогою ручного міксера збити фету, грецький йогурт, вершковий сир, оливкову олію, лимонний сік і цедру до утворення пишної маси.
  2. Приправити сіллю і додати кріп.
  3. Перелити соус у сервірувальну миску, зверху покласти огірок, помідори, кріп і збризнути олією.

Середземноморський курячий салат

Фото: delish.com

Інгредієнти

  • 2 курячі грудки, підсмажені на грилі
  • 1 ч. л. меленого коріандру
  • 1 ч. л. сушеного орегано
  • 5 ст. л. оливкової олії
  • 4 ст. л. червоного винного оцту
  • 2 огірка
  • 5 помідорів чері
  • 2 авокадо
  • 100 г фети
  • 10 оливок без кісточки
  • сіль, перець, зелень

Як приготувати

  1. Нагріти гриль. Приправити курку коріандром, орегано, сіллю і перцем. Готуйте на грилі 20 хв. Дати відпочити м'ясу 5 хв. Нарізати.
  2. Для заправки збити оливкову олію, червоний винний оцет і петрушку, приправити сіллю і перцем.
  3. Розкласти огірки, помідори, авокадо, фету і оливки на чотири сервірувальні тарілки. Зверху викласти нарізану курку, сприснути заправкою.

Читайте також:

Основна страва

Королевою новорічного столу минулого була курка. Або гусак. Або запечена свинина. Ніяких особливих спецій і кулінарної творчості до цих страв не додавалися. Хіба що сіль, перець, майонез. Відійдімо ж від цього нудного засилля. І так, вмикаймо фантазію за допомогою наступного рецепта.

Курка в беконі з халапеньйо

Фото: delish.com

Інгредієнти

  • 4 курячі грудки
  • 12 смужок бекону
  • 150 г вершкового сиру
  • 50 г подрібненого чеддеру
  • нарізана зелена цибуля
  • 2 зуб. подрібненого часнику
  • 1 подрібнений халапеньйо (за смаком)
  • сіль, перець

Як приготувати

  1. У великій мисці змішати вершковий сир, чедер, зелену цибулю, часник і халапеньйо, приправити сіллю і перцем.
  2. Зробити кишеню збоку кожної курячої грудки. Фарширувати курку сумішшю з вершковим сиром.
  3. Покласти 3 скибочки бекону на обробну дошку. Зверху викласти курячу грудку і загорнути в бекон.
  4. Розігріти велику чавунну сковороду на середньому вогні. Покласти курку в беконі, приправити меленим перцем.
  5. Готувати, доки бекон не стане хрустким. По 10 хвилин на кожен бік, перевертаючи щипцями.

Читайте також:


Десерти

Складно повірити, але колись до десертів ставилися прохолодно. Мовляв, цукерки шоколадні є – прекрасно. Мандарини, звісно, теж є – більше, ніж прекрасно. Та й до десертів у минулому доходили не всі, щільно наїдаючись попередніми стравами. І дарма.

Шоколадна помадка

Фото: delish.com

Інгредієнти

  • 200 г темного шоколаду
  • 20 г вершків 30% жирності
  • 50 г вершкового масла і 10 г для формочки
  • 70 г мигдальної пудри
  • 65 г пісочного печива
  • какао-порошок

Як приготувати

  1. Змастити маслом форму і вистелити папір для випічки.
  2. Розтопити шоколад, вершки і масло на слабкому вогні.
  3. Додати мигдальний порошок і печиво.
  4. Змішати за допомогою ручного блендера до отримання однорідної маси.
  5. Вилити в форму і залиште на 6 годин у холодильнику.
  6. Прикрасити невеликою кількістю какао-порошку, подавати нарізаним квадратами.

Алкоголь. Кому дякувати за різноманіття?

Адже ще якихось 30 років тому він був виключно радянським. Тільки в найкращих будинках можна було побачити щось закордонне. І в дорогих ресторанах. А так – шампанське і вино вітчизняного виробництва. Сьогодні алкоголю вдосталь, і от просто гріх не поекспериментувати.

Просеко з морозивом

Фото: Іnstagram.com/vkusno_doooma

Усе максимально просто: в келихи викладаєте кульку морозива, вашого улюбленого. І заливаєте просеко. Для прикраси можна додати шматочок помаранча.

Тут знайдете рецепти оригінальних холодних закусок на Новий рік 2021.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти