Продовжуємо готуватися до зустрічі старого Нового року, який прийде до нас з 13 на 14 січня. Цього дня заведено готувати вареники із сюрпризами – вони мають напророкувати нам щасливе майбутнє. У цій добірці рецептів ви дізнаєтеся, що начинка для вареників може бути дуже несподіваною і, звісно, смачною.
Вареники з начинкою з цвітної капусти
Інгредієнти (тісто)
- 500 г – пшеничного борошна
- 150 мл – теплої води
⠀
Для начинки ⠀
- 1 шт. – середня цвітна капуста, розділити на суцвіття
- 2 зуб. – часнику
- 1 ч. л. – тертий імбир
- 4-5 шт. – зеленої цибулі
- 200 г – грибів
- 2-3 ч. л. – місо пасти
- 2 ст. л. – соєвого соусу
- 1 ст. л. – кунжутної олії
⠀
⠀ Спосіб приготування
- Розігріти кунжутну олію на середньому вогні, додати суцвіття цвітної капусти і смажити 3 хвилини.
- Додати часник і смажити ще хвилину.
- Додати зелену цибулю, гриби, імбир і місо пасту, смажити близько 1 хвилини.
- Додати соєвий соус, усе перемішати.
- Подрібнити начинку в блендері після охолодження.
- Замісити тісто, вимішувати вручну.
- Накрити злегка вологою тканиною і залишити на 1 годину.
- Підготувати заготовки для вареників і наповнити начинкою.
- Варити до готовності в підсоленій воді.
Вареники з гарбузом
Інгредієнти (начинка)
- 200 г – сирого гарбуза
- пучок кропу
- 1-1,5 ст. л. – олії
- дрібка солі і перцю
Для тіста
- 100 мл – води
- 100 мл – молока
- ¼ ч. л. – солі
- 1 яйце
- 2,5-3 склянки – борошна
- 2 ст. л. – олії
Спосіб приготування
- З'єднати теплу воду і тепле молоко, розчинити в них сіль і влити до борошна, змішаного з яйцем.
- Додати олію та ретельно вимішати тісто.
- Залишити тісто на 40 хвилин під рушником.
- Гарбуз очистити від шкірки і натерти на тертці для корейської моркви.
- Обсмажити тертий гарбуз на олії.
- Додати дрібно нарізану зелень, сіль, перець і перемішати.
- Тісто розкачати, зліпити вареники.
- Варити до готовності в підсоленій воді.
Вареники з рікотою
Інгредієнти (начинка)
- 400 г – сир рікота
- 3 ст. л – цукор
Для тіста
- 1 шт. – яйце
- 1 склянка – молока
- 0, 5 ч. л – солі
- 2 склянки – борошна
Спосіб приготування
- Вимісити тісто і дати йому "відпочити" 30 хвилин.
- Рікотту перетерти з цукром.
- Тісто розкачати в тонкий пласт, вирізати кружальця, викласти начинку, заліпити. Варити до готовності в підсоленій воді.
Тут зібрані рецепти страв на старий Новий рік.
Читайте також:
- З креветками, кальмарами і мідіями – 5 салатів із морепродуктами на Новий рік
- Оригінальні салати на Новий рік без майонезу – 3 рецепти від Євгена Клопотенка
- Що купувати на ринку в січні
- Починаємо приводити себе у форму: 5 детокс-супів, які допоможуть схуднути
- 8 небанальних рецептів страв на Новий рік, які корисні