I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Ароматне і солодке Різдво: рецепти святкової випічки

Запасіться сухофруктами і горіхами – це головні інгредієнти різдвяних смаколиків

Різдво – чарівне свято, до якого хочеться готуватися і готувати з особливим трепетом. У країнах Європи обожнюють пригощати друзів і близьких марципаном, у нас – випікають всілякі кекси і печиво. До вашої кулінарної уваги 5 рецептів випічки, яка просто зобов'язана бути на вашому різдвяному столі.

Пиріг на червоному вині з карамелізованими горіхами, родзинками і яблуками

Реклама
Фото: instagram.com/veraishna


Інгредієнти для начинки

  • 50 г – мигдалю
  • 50 г – волоського горіха
  • 100 г – світлого родзинок
  • цедра 1/2 апельсина
  • 30 г – вершкового масла 82,5%
  • 1 ст. л – цукру
  • 100 мл – червоного сухого вина


Інгредієнти для тіста

  • 200 г – цукру
  • 200 мл – олії без запаху
  • 2 шт. – яйця
  • 200 г – борошна
  • 10 г – розпушувача
  • 1,5 ч. л – кориці
  • 1 ч. л – ванільного екстракту
  • дрібка солі
  • 1 шт. – тверде зелене яблуко

Спосіб приготування

Реклама
  1. Усі інгредієнти кімнатної температури.
  2. У сотейнику підігріти вершкове масло і цукор. Додати подрібнені горіхи, обсмажити 1 хвилину.
  3. Залити масу вином, додати цедру, випарувати рідину.
  4. Піч розігріти до 180 градусів.
  5. Збити масло і цукор, збиваючи додати яйця.
  6. В окремій ємності змішати борошно, розпушувач, корицю і сіль. Додати в рідку масу і змішати.
  7. Потім додати ванільний екстракт і начинку з горіхів.
  8. На дно форми покласти слайси яблук, зверху – тісто. Випікати 50 хв. Якщо верх підгорає, накрити його фольгою.

Читайте також:

Арахісове печиво

Фото: instagram.com/p/CJK9D9Mj0Yh/


Інгредієнти

Реклама
  • 100 г – арахісова паста ⠀
  • 100 г – вершкове масло
  • 50 г – коричневий цукор ⠀
  • 1 шт. – яйце
  • 180 г – борошно ⠀
  • 1 пакетик – ванільний цукор


Спосіб приготування

  1. М'яке вершкове масло збити міксером з цукром і ваніліном. Додати пасту і яйце, добре перемішати.
  2. Додати просіяне борошно. Змушують тісто і скачати з нього "ковбаску". Поставити в холодильник мінімум на 2 години. Нарізати кружечки з тіста, приблизно 0,5 см або розкачати тісто і вирізати фігурки.
  3. Викласти на деко з пергаментом і випікати арахісове печиво в розігрітій печі за 180 градусів 15 хвилин. ⠀

Читайте також:

Мандариново-лимонний кекс з мигдалем

Фото: іnstagram.com/christie_godij/

Інгредієнти

  • 3 шт. – яйця
  • 220 г – борошна
  • 100 мл – 30% вершків
  • 1 ч. л – розпушувача
  • сік 3-х мандаринів для просочення
  • 70 г – мигдалю
  • 110 г – цукру
  • 2 ст. л – оливкова олія
  • цедра 1 лимона
  • 100 г – білого шоколаду

Спосіб приготування

  1. Цукор і яйця збити міксером 2 хвилини, додати мандариновий сік (2 мандарина), цедру лимона.
  2. Влити 2 ст. ложки олії і збивати ще 1 хв. Додати вершки, борошно, розпушувач, горіхи (подрібнені) і збивати міксером 1 хвилину.
  3. Наповнити форму тестом і випікати в розігрітій духовці 45 хвилин при 180 градусах.
  4. Готуємо суміш для просочення.
  5. Змішати сік одного мандарина додати 1 ст. л цукру. Поставити на вогонь, розтопити цукор.
  6. Гарячий кекс поливаємо сумішшю для просочення.
  7. Білий шоколад розтопити на водяній бані, полити кекс, зверху посипати горіхами.

Яблучний штолен

Фото: instagram.com/is.alisik/

Інгредієнти

  • 40 г – свіжі дріжджі
  • 100 г – цукор
  • 250 г – яблучне пюре
  • 400 г – борошно
  • 150 г – вершкове масло
  • дрібка солі
  • кориця, ванільний цукор, мускатний горіх – за смаком


Для начинки

  • 3 шт. – яблука
  • родзинки, цукати – за смаком
  • 20 г – вершкове масло
  • 1 ст. л – манка
  • кориця – до смаку


Для просочення

  • по 100 г – вершкове масло, цукрова пудра


Спосіб приготування

  1. За добу до приготування штолена залити родзинки і цукати алкоголем (коньяк)
  2. Дріжджі розтерти з чайною ложкою цукру, додати яблучне пюре, 2 ст. л борошна, добре перемішати.
  3. Залишити в теплому місці на 15 хвилин.
  4. Додати цукор, що залишився, ванільний цукор, порізане шматочками м'яке вершкове масло, сіль, борошно і добре вимісити.
  5. Додати цукати, родзинки, корицю, мускатний горіх і добре перемішати. Залишити на годину в теплому місці.
  6. Для начинки яблука очистити від шкірки, натерти на крупній тертці.
  7. У сотейнику розтопити вершкове масло, додати яблука і сухофрукти.
  8. Остудити, додати манку, корицю і мускатний горіх. Добре перемішати.
  9. Тісто розкачати і викласти яблучну начинку, рівномірно розподіляючи по всій поверхні.
  10. Згорнути штолен у рулет і викласти на деко, застелене пекарським папером. Накрити його рушником на 1 годину.
  11. Піч розігріти до 180-200 градусів і випікати штоллен 45-60 хвилин.
  12. Розтопити м'яке вершкове масло, просочити готовий штолен і рясно посипати цукровою пудрою.

Кекс Данді

Фото: instagram.com/tmz1948/

Інгредієнти

  • 250 г – пшеничне борошно
  • 200 г – вершкове масло
  • 4 шт. – яйця
  • 200 г – цукор
  • 150 г – мигдаль
  • 1 ч. Л – лимонна цедра
  • 3 ст. л – лимонний сік
  • 0.5 ч. Л – розпушувач
  • 200 г – родзинки
  • по 100 г – цукати, журавлина
  • 50 г – коньяк
  • 1ч. л – ванільний екстракт


Спосіб приготування

  1. Помити сухофрукти, просушити на паперових рушниках, замочити в коньяку і ванільній настоянці, залишити на 2 години.
  2. З лимона зняти цедру і вичавити 3 ст. л. соку. 50 г мигдалю подрібнити в муку.
  3. Вершкове масло кімнатної температури збити з цукром (цукор додавати невеликими порціями).
  4. У масло додати по одному 4 яйця, ретельно збиваючи після кожного.
  5. Додати цедру і сік лимона, мелений мигдаль. Перемішати. Борошно з розпушувачем ввести частинами в масляну суміш, перемішати до однорідності.
  6. Додати сухофрукти. Акуратно перемішати, розподіляючи сухофрукти по тісту.
  7. Викласти суміш у підготовлену форму, розрівняти.
  8. Зверху по колу викласти очищений мигдаль.
  9. Випікати в розігрітій духовці за 160 градусів півтори години.

Тут дізнаєтеся, які солодощі можна їсти і не гладшати.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти