Тунець – один з найулюбленіших інгредієнтів святкових салатів. Бо легкий і прекрасно поєднується з багатьма продуктами, бо мило підкреслює красу страви і нарешті – він корисний. Зауважте, краще брати тунець у власному соку, а не в олії. Тож якщо є бажання відмовитися від традиційних салатів з майонезом, то наступні рецепти будуть дуже доречні.
Салат з тунцем і квасолею
Час приготування:
- 15 хвилин
Інгредієнти:
- 2 огірка
- 4 помідори
- 250 г консервованої квасолі
- 200 г консервованого тунця
- 1 маленька синя цибулина
- 2 ст. л. лимонного соку
- 1 ст. л. оливкового масла
- Сіль, перець, італійські трави за смаком
- зелень
Спосіб приготування:
- Помийте овочі. Наріжте огірки і помідори невеликими шматочками.
- Злийте рідину з консервованої квасолі. Перекладіть боби в глибоку салатницю.
- Зверху викладіть огірки і помідори для овочевого салату з тунцем.
- Філе тунця розімніть виделкою і додайте в салатницю.
- Прикрасьте всі кільцями синього лука і гілочками зелені.
- Заправте салат олією, соком лимона, сіллю і спеціями.
- Подавайте салат відразу після приготування.
Салат з тунцем і овочами
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 1 пакет салатного міксу
- 1 великий свіжий огірок
- 1 авокадо
- 1 солодкий перець
- 1/4 червоної цибулини
- 3-4 яйця
- 1-2 банки консервованого шматочками тунця
- Сіль перець
- Оливкова олія
- Лимонний сік
- Дижонская гірчиця
Спосіб приготування:
- Зелень помити і обсушити. При необхідності порвати руками.
- Яйця відварити, остудити і почистити. Нарізати кружечками або часточками.
- Огірок і перець нарізати кружечками, авокадо – часточками, червона цибуля – тонкими півкільцями.
- Викласти в миску салатний мікс, зверху розкласти овочі, шматочки яєць і тунця.
- Посолити і поперчити, заправити сумішшю оливкового масла, лимонного соку і гірчиці.
- Подавати разом зі свіжим багетом.
Салат з тунцем, огірком і яйцем
Час приготування:
- 45 хвилин
Інгредієнти:
- 1 пучок салатного листя
- 1 огірок
- 1 помідор
- 2 варені яйця
- 80 г консервованого тунця шматочками
- Оливкова олія
- Зерниста гірчиця
- Сіль
Спосіб приготування:
- Салатні листя замочити у воді на півгодини. Промити, дати висохнути і порвати руками на тарілку.
- Зверху розкласти шматочки огірка, помідора, яєць і тунця.
- Посолити, полити оливковою олією, змішаним з гірчицею.
Салат з тунцем і рисом
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- Рис дикий або змішаний – 50 г
- Солодкий червоний перець – 1/2 шт.
- Тунець в оливковій олії – 50 г
- Каперси середні – 5-6 шт.
- Лист салату – 1 шт.
- Сіль, перець за смаком
Спосіб приготування:
- Рис відварюємо в підсоленій воді.
- Половину перцю обсмажуємо на сковороді гриль або грилі протягом 5-7 хвилин на середньому вогні. Знімаємо шкірку з перцю, нарізаємо його соломкою.
- Змішуємо теплий рис, перець, шматочки тунця в маслі, каперси.
- Викладаємо все в салатний лист і подаємо.
Порада: замість каперсів в салат можна додати свіжий огірок.
Салат з тунцем і кукурудзою
Час приготування:
- 10 хвилин
Інгредієнти:
- Консервована кукурудза – 50 г
- Консервований тунець – 50 г
- Свіжий огірок – 1 шт
- Варені яйця – 2 шт
- Листя салату – 3-5 шт
- Легкий майонез – 2 ст. л.
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
- У мисці змішати кукурудзу і скибочками порізаний огірок.
- Додати подрібнене філе тунця і відварені, нарубані яйця. Додати майонез і перемішати. За бажанням посолити.
- Перед подачею додати порізаний або порваний салатний лист.
- Акуратно трохи перемішати і викласти на блюдо. Прикрасити яйцем і гілочкою кропу.
Тут зібрані 7 святкових рецептів закусок на Новий рік.