Що приготувати вегетаріанцям на Новий рік-2021: 10 святкових рецептів

Для вегетаріанців і тих, хто поститься – ідеї для новорічного столу

Якщо ви не вживаєте м'яса або дотримуєтеся посту, до вашої уваги десять корисних, красивих і смачних рецептів для новорічного столу. Ці варіанти можуть зацікавити і тих, хто хоче урізноманітнити святкові страви овочами. Та й Металевий Бик буде вдячний, якщо ви приготуєте якнайбільше овочевих страв.

Сирні кульки з фісташками

Фото: Іnstagram.com/veg.retsepty

Ігредієнти

  • 1 шт – морква
  • 200 г – твердого сиру
  • 100 г – фісташки
  • пучок кропу
  • сіль, чорний перець, коріандр
  • 100 г – сметана

Спосіб приготування

  1. Натерти сир і моркву та одразу вичаити з неї сік.
  2. Нарізати дрібно зелень і змішати всі інгредієнти зі спеціями у великій мисці.
  3. Подрібнити фісташки. Змішати зі сметаною. Зробити кулькита обваляти з усіх боків у фісташках.

Рисові котлети з кабачком

Фото: Іnstagram.com/veg.retsepty

Інгредієнти

  • 80 г – рис
  • 200 г – кабачок
  • 2-3 ст. л – борошно
  • сіль, перець

Спосіб приготування

  1. Рис відварити і остудити, кабачок натерти, все змішати.
  2. Додати сіль, перець, борошно
  3. З отриманої рисово-овочевої маси формуємо круглі котлетки (виходить 6-7 штук).
  4. Обсмажуємо з кожного боку до золотавого кольору.
  5. Подаємо пісні рисові котлети з овочевим салатом, горошком, кукурудзою.

Гриби в йогурті

Фото: Іnstagram.com/veg.retsepty


Інгредієнти

  • 500 г – печериці
  • 1/2 ск – йогурт натуральний
  • 30 г – твердий сир
  • 1 ч. л – вівсяне борошно

Спосіб приготування

  1. Піч нагріти до 200° С.
  2. Гриби очистити, промити і обшпарити гарячою водою.
  3. Дати стекти воді, нарізати скибочками, посолити і обсмажити.
  4. Перед завершенням смаження в гриби додати чайну ложку вівсяного борошна і перемішати.
  5. Покласти йогурт, довести до кипіння.
  6. Перекласти у форму для запікання, змащену олією, посипати тертим сиром і запікати 8-10 хвилин.
  7. При подачі на стіл посипати гриби зеленню петрушки або кропом.

Читайте також:

Паштет з квасолі

Фото: Іnstagram.com/veg.retsepty


Інгредієнти

  • 1 ск – суха біла квасоля
  • 1 ч. л. – сіль
  • 1 ч. л. – цукор
  • 1 ст. л. – лимонний сік
  • 1/2 ч. л. – гірчиця
  • 2 ст. л. – оливкова олія

Спосіб приготування

  1. Відварити квасолю до м'якості, злити весь відвар, але не виливати.
  2. Квасолю подрібнити блендером до однорідності або перекрутити через м'ясорубку.
  3. Додати сіль, цукор, масло, спеції, лимонний сік і гірчицю. Перемішати. Додати трохи (20 мл) квасоляного відвару.
  4. Прикрасити зеленню.

Читайте також:

Смажений тофу з кунжутом і зеленню

Фото: Іnstagram.com/veg.retsepty


Інгредієнти

  • 250 г – тофу
  • 0,5 чашка- соєвий соус
  • перець чилі за смаком
  • по 1 ст.л – кукурудзяний крохмаль і насіння кунжуту
  • зелена цибуля
  • сіль, перець за смаком
  • 3 зуб – часник


Спосіб приготування

  1. Тофу поставити під гніт на 30 хвилин, щоби видалити зайву вологу. Нарізати великими шматками.
  2. Замочити тофу в соєвому соусі.
  3. Підсмажити часник до появи характерного запаху. Забрати часник зі сковороди, додати тофу.
  4. Смажити до золотавої скоринки.
  5. Соєвий соус, що залишився, вилити в сковороду, додати сіль, кукурудзяний крохмаль, готувати до загустіння.
  6. На сухій сковороді обсмажити насіння кунжуту.
  7. Викласти смажений тофу, полити соусом, посипати кунжутним насінням і прикрасити зеленою цибулею.

Салат Цезар

Фото: Іnstagram.com/veg.retsepty

Інгредієнти (2 порції)

  • пучок – листя салату
  • 3 скибочки – хліб
  • 200 г – тофу
  • 5 шт – чері

Соус

  • 50 г – кеш'ю
  • 1 ст. л – гірчиця
  • 1 зуб – часник
  • 3 ст. л – лимонний сік
  • 3 ст. л – рослинна олія50 г – мигдальне молоко ⠀


Спосіб приготування

  1. Нарізати тофу кубиками, скропити олією, посолити, поперчити і обсмажити на сковороді до золотавої скоринки.
  2. Хліб нарізати кубиками, скропитиолією, посолити, поперчити, перекласти на деко і поставити в піч на 7-10 хвилин сушитися.
  3. Інгредієнти для соусу відправити в чашу блендера та подрібнити до однорідної маси.
  4. Авокадо нарізати. Листя салату промити і висушити. Порвати салат руками на невеликі шматочки і викласти на тарілку.
  5. Зверху на салат викласти готовий тофу, хрусткий хліб і скибочки авокадо. Полити салат готовим соусом.

Читайте також:

Роли з фетою

Фото: Іnstagram.com/veg.retsepty

Інгредієнти

  • 2 шт – огірок
  • 120 г – фета
  • 4 ст. л. – йогурт
  • 50 г – маслини
  • половина болгарського перцю
  • кріп
  • 2 ст. л. – лимонний сік
  • мелений перець

Спосіб приготування

  1. Перець змастити олією і запекти до готовності.
  2. Очистити перець від шкірки та насіння й нарізати невеликими смужками.
  3. Фету порізати, додати йогурт, смажений перець, нарізані маслини, свіжий кріп.
  4. Заправити лимонним соком і приправити чорним меленим перцем.
  5. Огірки нарізати тонкими скибочками. На кожну скибочку викласти 1 ст. л. начинки, згонути в рулет і закріпити зубочисткою.

Цвітна капуста із сиром

Фото: Іnstagram.com/veg.retsepty
  • 1 шт – цвітна капуста
  • 500 г – тертий сир (моцарела)
  • 100 г – сметана
  • 80 г – панірувальні сухарі
  • сіль, перець за смаком
  • зелень

Спосіб приготування

  1. Відварити суцвіття капусти, злити зайву рідину, перемішати зі сметаною, часником. Приправити перцем.
  2. Викласти в форму для запікання, посипати тертим сиром і панірувальними сухарями.
  3. Запікати в розігрітій до 180° С печі на 15 хвилин. Перед подачею посипати зеленню.

Читайте також:

Перець болгарський, фарширований овочами та грибами

Фото: Іnstagram.com/veg.retsepty


Інгредієнти

  • 1 кг – болгарський перець
  • 1 стакан – варений рис
  • 300 г – печериці
  • 1-2 шт. – ріпчаста цибуля
  • 1-2 шт. – морква
  • 1-2 ст. л – томатна паста (за бажанням)
  • рослинна олія, сіль, перець, зелень

Спосіб приготування

  1. Цибулю і гриби нарізати кубиками, моркву натерти на крупній тертці.
  2. Розігріти сковороду, тушкувати цибулю і моркву 3-4 хвилини.
  3. Додати гриби і протушкувати ще 5 хвилин.
  4. Перець болгарський очистити, від насіння і помити. Залити окропом на 10 хвилин.
  5. У мисці з'єднати рис, тушковані овочі з печерицями, зелень. Посолити і добре перемішати.
  6. Наповнити начинкою підготовлений перець. Покласти перець у форму для запікання.
  7. Залити водою, додавши в неї томатну пасту, посолити і поперчити.
  8. Тушкувати до готовності, подавати із зеленню.

Трюфелі

Фото: Іnstagram.com/veg.retsepty

Ігредієнти

  • 1,5 ск – цукор або замінник
  • 0,5 ск – вода
  • 100 г – масло вершкове
  • 5 ст. л – какао (або кероб)
  • 400 г – сухе молоко
  • 100 г – волоський горіх

Спосіб приготування

  1. Цукор залити водою і поставити на вогонь.
  2. Довести до кипіння і варити 2-3 хв.
  3. Зняти з вогню і розтопити в гарячому сиропі масло і какао, ретельно перемішати.
  4. Поступово вмішати сухе молоко, додати подрібнені горіхи.
  5. Вимісити масу і поставити на годину в холодильник.
  6. Виліпити цукерки у формі грибних капелюшків обваляти в какао.

Тут читайте про користь пророщеної пшениці.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Life Сьогоднi на Google News
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Спецпроект
Календар лайфхаків
Червень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
20 - 26 червня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Вечеря за ₴200 000 в Києві
За що такі гроші?
Хронометраж
12
дній
01
годин
38
хвилин
46
секунд
6 - 18 червня

74-й Каннський кінофестиваль

Перейти на спецтему
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Зробити в перебігу дня 4000 кроків
Тренуватися
Лайфхак дня
Як швидко і компактно зібрати валізу у відпустку
Хакнути

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти