Головна Сьогодні

Оригінальні салати на Новий рік без майонезу – 3 рецепти від Євгена Клопотенка

Ці салати точно не нашкодять фігурі та додадуть оригінальності святковому столу

Ні, ми в жодному разі не наполягаємо, що треба виключити з новорічного меню наші улюблені салати з майонезом. Хіба що – не полінуйтеся і приготуйте домашній соус. Так смачніше і безумовно корисніше. Кулінарний експерт, бренд-шеф ресторану "100 років тому вперед" і автор проєкту CultFood – Євген Клопотенко – пропонує класну альтернативу. Це 3 оригінальних салати без майонезу.

Фото: Евгений Клопотенко, автор проекта CultFood

"Ми звикли до старих рецептів для святкового меню, де рясно використовується майонез. Традиції, звісно, традиціями, але якось сумно стає, коли на новорічний стіл витрачається сила-силенна грошей і часу, а результат один і той самий – на ранок шлунок болить від переїдання й занадто жирної їжі. Водночас існує маса цікавих салатів, які готуються без цього жирного та не надто корисного соусу. В’ялені томати з бринзою, креветки з авокадо та грейпфрутом, п’янка груша…".

Звучить смачно! А ще, як приємний бонус, салати без майонезу не нашкодять фігурі або здоров’ю. Спробуйте і вам обов’язково сподобаються салати без майонезу і ви назавжди забудете про це шкідливий компонент.

Салат з креветками та авокадо

Фото: Іnstagram.com/klopotenko/

"Хочу зізнатися – морепродукти я готовий їсти щодня і додавати до будь-яких страв! Ну, а якщо це якесь свято, то креветки – це просто обов’язкова програма. Тому на Новий рік я пропоную приготувати салат з креветками і авокадо, які поєднуються між собою просто ідеально. А щоб було ще смачніше – зробіть класну заправку, з’єднавши мед, гірчицю, лимонний сік і оливкову олію. Швидко і божественно смачно".

Інгредієнти (2 порції)

  • 1 шт. авокадо
  • 30 г вершкове масло
  • ½ шт. грейпфрут
  • 300-400 г креветки
  • 1 суцвіття салат Айсберг
  • 1 ст. л. каперси
  • 1 ст. л. гірчиця (французька в зернах)
  • ½ шт. лимон (сік половини лимона)
  • 1 ст. л. мед
  • 3-4 ст. л. оливкова олія
  • 1-2 зубчики часник
  • Сіль, перець (за смаком)

Покроковий рецепт

  1. Для соусу з'єднайте в мисочці 3-4 ст. л. оливкової олії, сік ½ лимона, 1 ст. л. гірчиці в зернах і 1 ст. л. меду. Все добре перемішайте віничком до об'єднання.
  2. Креветки (300-400 г) припустіть на 30 г вершкового масла з додаванням 1-2 розчавлених зубчиків часнику упродовж 1-2 хвилин. Перекладіть креветки в мисочку із соусом і акуратно перемішайте.
  3. Авокадо (1 шт.) очистіть, дістаньте кісточку і наріжте великими кубиками, перекладіть в миску з креветками.
  4. Айсберг (1 суцвіття) порвіть руками і додайте до креветок. Акуратно перемішайте, щоб соус рівномірно розподілився листочками салату.
  5. Половинку грейпфрута розділіть на філе і розріжте часточки навпіл. Додайте в миску разом з 1 ст. л. каперсів і ще раз перемішайте.

Салат з грушею та виноградом

Фото: Іnstagram.com/klopotenko/

"Подумав про смачний салат – і одразу ж згадав про стиглу ароматну грушу. Знаєте, така пряна, зі спеціями та червоним вином. А якщо поєднати її з виноградом, оливками та міксом салатів – це просто якась смакова симфонія".

Інгредієнти (2-4 порції)

  • 150 г мікс салатів
  • 200 мл сухе червоне вино
  • 2 зірочки бодян
  • 1 паличка кориця
  • 2 ст. л. цукор
  • 30 г пармезан
  • 1-2 ст. л. мигдаль (смажений)
  • 100-150 г виноград (темний)
  • 100-150 г маслини (темні, без кісточок)
  • 1 шт. груша (сорт Вільямс)
  • 2-3 ст. л. оливкова олія
  • ½ шт. лимон (сік половини лимона)
  • сіль та перець (за смаком)

Покроковий рецепт

  1. Грушу (1 шт.) добре помийте і наріжте її великими часточками. Перекладіть в сотейник з 200 мл червоного сухого вина і додайте спеції: 2 зірочки бодяну, 1 паличку кориці і 2 ст. л. цукру. Тушкуйте упродовж 10 хвилин. Залиште грушу в ароматному вині до повного охолодження, потім видаліть спеції.
  2. У великій мисці з'єднайте 150 г міксу салатів зі 100-150 г синього винограду, 100-150 г оливок без кісточок і 1-2 ст. л. крупно порубаного мигдалю.
  3. Пармезан (30 г) натріть на тертці так, щоб вийшли тоненькі слайси.
  4. Викладіть салат у тарілку для подачі, зверху викладіть часточки груші. Полийте 2-3 ст. л. оливкової олії та соком половини лимона. Зверху викладіть слайси пармезану.

Салат з бринзою та в'яленими томатами

Фото: Іnstagram.com/klopotenko/

"Поєднання бринзи та овочів створене на небесах. Я вирішив не нехтувати таким дарунком богів та приготувати салат з бринзою і в’яленими томатами. А ще додав трохи чорносливу, свіжої зелені, кислоти лимону та гарбузового насіння для різноманітності структур".

Інгредієнти (2 порції)

  • 200 г бринза
  • 5-6 шт. томати (в'ялені)
  • 5-6 шт. чорнослив
  • 90-100 г мікс салатів
  • 2 ст. л. гарбузове насіння
  • ½ шт. лимон (сік половини лимона)
  • 2-3 ст. л. оливкова олія

Покроковий рецепт

  1. Мікс салатів (90-100 г) покладіть у миску. Наріжте 5-6 шт. чорносливу і 5-6 шт. в'ялених томатів тонкими смужками. Додайте до салату.
  2. Розламайте руками на невеликі крихти 200 г бринзи і додайте до салату. Акуратно перемішайте ложкою або руками.
  3. Скропіть салат соком ½ лимона і додайте 2-3 ст. л. оливкової олії. Якщо бринза недостатньо солона, можете злегка довести до смаку сіллю. Перед подачею посипте салат 2 ст. л. гарбузового насіння.

Тут знайдете 8 рецептів небанальних страв на Новий рік.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти