Головна Сьогодні

Як приготувати новорічний салат олів'є: 8 рецептів на будь-який смак

Різні варіації святкового салату

Навіть якщо цього року хтось зважиться відійти від традицій і поставити на святковий стіл щось оригінальне, є речі, які ніщо і ніколи не замінять. Йдеться про Олів'є. Тим паче сьогодні варіантів цього салату десятки. Є навіть і вегетаріанські. Нижче представлені 8 рецептів, які допоможуть визначитися і вибрати найоптимальніший для себе Олів'є.

Олів'є з куркою, свинячим язиком і крабами
1f601ca1f69a9b030f07eee27a6c079c

Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

  • 4-5 шт. – відварена картопля
  • 1 шт. – невеликий свинячий язик
  • 150 г – куряче філе
  • 20 шт. – зварені круто перепелині яйця
  • по 1 бляшанці – консерви "М'ясо краба", консервований горошок
  • по 1 шт. – свіжий огірок, варена морква
  • 3 шт. – мариновані огірки
  • майонез, зелень

Спосіб приготування: М'ясо, яйця і овочі дрібно нарізати, з'єднати з горошком, перемішати, посолити і заправити майонезом.

Олів'є "Веселка"

9167625b38b4bbeded379f8c96a6bac7

Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

  • 250 г – м'ясо птиці
  • 100 г – цвітна капуста
  • 100 г – кукурудза консервована
  • 3 шт. – картопля
  • 4 шт. – яйця
  • 1 шт. – цибулина
  • майонез, мелений чорний перець, сіль

Спосіб приготування:

  1. Відварити м'ясо в злегка підсоленій воді, остудити і нарізати невеликими скибочками.
  2. Цвітну капусту нарізати дрібною соломкою, а очищену і зварену картоплю – кубиками.
  3. Зварити круто яйця. Остудивши і очистивши їх, дрібно нарубати.
  4. Перемішати нарізані продукти, додати в олів'є очищений і подрібнену цибулю, кукурудзу і перець з сіллю за смаком.
  5. Готовий салат заправити легким майонезом.

Олів'є з гірчицею

57e35cb42b1c1ce231448e0d5bb5ef1d

Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

  • 1 шт. – велика картоплина
  • 4 шт. – яйця
  • 1 шт. – цибуля
  • 200 г – зеленого консервованого горошку
  • 250 г – майонезу
  • 1 ст. л. – столової гірчиці,
  • 250 г – шинки
  • сіль, чорний мелений перець

Спосіб приготування:

  1. Картоплю відварити, охолодити і нарізати кубиками. Цибулю дрібно порізати.
  2. Гірчицю розтерти з майонезом в окремій мисці, поставити в холодильник на 15-20 хвилин.
  3. Шинку нарізати кубиками. Яйця зварити круто, охолодити до кімнатної температури, очистити і нарізати кубиками.
  4. У великій мисці з'єднати овочі, зелений горошок, шинку і яйця, посолити, поперчити, додати майонезно-гірчичну заправку і перемішати.

Вегетаріанський салат олів'є

1e932617bdea22bffc8895f129d8f6d8_01

Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

  • 4-5 шт. – відварена картопля
  • 3-4 шт. – варена морква
  • по 1 бляшанці – консервований зелений горошок, солодка кукурудза
  • 2-3 шт. – мариновані огірки
  • 100 г – тофу
  • 200 г – майонез (сметана)
  • чорний перець, сіль, зелень за бажанням

Спосіб приготування: Картоплю, моркву, огірки і сир нарізати кубиками, заправити однією склянкою сметани або майонезу (можна соєвого). Можна заправити сумішшю сметани з майонезом.

Рибний салат олів'є

f96e7f5d3ca4b860617b521851560ae3

Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

  • 4 шт. – відварена картопля
  • 5 шт. – зварені круто яйця
  • 200-300 г – солона червона риба
  • 200 г – заморожений зелений горошок
  • 3-4 шт. – солоні огірки
  • майонез, зелень за бажанням

Спосіб приготування: Горошок відварити і остудити. Картоплю, огірки, яйця і рибу нарізати дрібними кубиками, викласти в миску, додати горошок, заправити майонезом. Прикрасити можна червоною ікрою.

Грибний салат олів'є

b2ffcd985d81223c52574f5ceaa566e1

Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

3-4 шт. – відварена картопля

200 г – консервовані печериці

3 шт. – зварені круто яйця

1 шт. – цибуля ріпчаста

1 бляшанка – консервований зелений горошок

майонез, зелень за бажанням

Спосіб приготування: Картоплю і яйця нарізати кубиками, цибулю подрібнити. Печериці відкинути на друшляк, нарізати (якщо вони ще не нарізані). Всі інгредієнти змішати і заправити майонезом.

Хрусткий салат олів'є

8cca74b9941af09c038f06a7153a2d2f

Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

3-4 шт. – відварена картопля

2 шт. – варена морква

3 шт. – зварені круто яйця

1 шт. – цибуля ріпчаста

200 г – консервований зелений горошок

1 шт. – свіжий огірок

пакетик житніх сухариків з беконом

сметана, зелень

Спосіб приготування: Картоплю, моркву, яйця, цибулю і огірок подрібнити, змішати з горошком, заправити склянкою нежирної сметани. Незадовго до подачі на стіл додати трохи зелені і сухарики.

Гострий салат олів'є

bd63917057ec7893a0f853c37b998faf

Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

  • 3-4 шт. – відварена картопля
  • 150 г – варена ковбаса -
  • 2 шт. – солоні огірки
  • 1 шт. – варена морква
  • 4 шт. – зварені круто яйця
  • 200 г – консервований зелений горошок
  • 6 зубочків – часник
  • майонез, зелень за бажанням

Спосіб приготування: Ковбасу і овочі нарізати кубиками, змішати з горошком. Часник пропустити через прес, змішати з майонезом в окремій ємності, заправити салат, залишити на годину в холодильнику.

Тут зібрані 3 рецепти салатів без майонезу від Євгена Клопотенка.

Всі подробиці в спецтемі Новий рік 2021

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти