Головна Сьогодні

Як приготувати кабачкову ікру: чотири простих рецепти

Ікра з кабачків – смачна і нескладна в приготуванні заготовка на зиму

Кабачкова ікра на зиму – це відмінний спосіб приготувати смачну закуску. Ікру з кабачків можна намазувати на хліб, використовувати як домішок до пасти, м'ясних і рибних страв.

Найкраще кабачкова ікра виходить саме зараз – в сезон свіжих овочів. Пропонуємо вам кілька рецептів цієї популярної заготовки.

Ікра кабачкова на зиму з помідорами і морквою

orig
Кабачкова ікра з томатною пастою
Фото: depositphotos.com

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • кабачки – 4 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • морква – 2 шт.
  • помідори – 3 шт.
  • олія соняшникова – 3 ст. л.
  • сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Кабачки очистіть від шкірки. Великі кабачки потрібно також звільнити від насіння. Поріжте невеликими кубиками. Моркву натріть на крупній тертці. У глибоку сковороду налийте 1 столову ложку соняшникової олії, викладіть кабачки і моркву, додайте півсклянки води. Поставте на середній вогонь і закрийте кришкою.
  2. Помідори дрібно поріжте. Коли кабачки стануть м'якими, додайте дві ложки соняшникової олії, помідори. Посоліть за смаком і добре перемішайте. Тушкуйте ще трохи, відкривши кришку. В кінці додайте дрібно порізаний часник.
  3. Подавати можна, прикрасивши посіченою зеленню.

Дивіться відео, як вибрати кабачкову ікру в магазині:

Кабачкова ікра, як в магазині, з морквою і томатною пастою

fc5dd737603fe17e22b9ca707dac8acc_01
Кабачкова ікра як в магазині
Фото: depositphotos.com

Час приготування:

  • 2.5 години

Складові:

  • кабачки – 1,5 кг
  • морква – 500 г
  • лук – 250 г
  • томатна паста – 100 г
  • сіль і перець – за смаком
  • цукор – за смаком
  • лавровий лист
  • запашний перець
  • рослинна олія

Спосіб приготування:

  1. Цибулю шаткуємо дрібними кубиками, моркву тремо на тертці. Кабачки очищаємо від шкури і кісточок (якщо молодий, то можна тільки зрізати плодоніжки). Натираємо на крупній тертці. У великій кількості олії обсмажуємо цибулю до м'якості, додаємо моркву, обсмажуємо до готовності (вогонь – трохи більше середнього).
  2. Додаємо натерті кабачки, хвилин через 7-10 вогонь зменшуємо до менше середнього. Приблизно в середині тушкування додаємо томатну пасту, лавровий лист і перець, олія, а в самому кінці – сіль. В цілому тушкування займає близько 2 годин. Лавровий лист виймаємо і викидаємо.
  3. Теплу ікру розминаємо, прогріваємо до кипіння і негайно розкладаємо в простерилізовані сухі банки, наливши під вінця трохи олії. Укутуємо в теплу ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Кабачкова ікра в мультиварці

14bf2223fda754c5ffb9857780789701
Кабачкова ікра в мультиварці
Фото: depositphotos.com

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

  • кабачки – 400 г
  • лук – 2 шт.
  • морква – 1 шт.
  • болгарський перець – 1 шт.
  • томатна паста – 1 ст. л.
  • цукор – 0,5 ч. Л.
  • рослинна олія – 2 ст. л.
  • запашний перець – за смаком
  • червоний мелений перець – за смаком
  • чорний мелений перець – за смаком
  • сіль – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Цибулю і моркву довільно порізати невеликими шматочками. Включити мультиварку, вибрати режим "Випічка", 20 хвилин, налити рослинную олію, насипати моркву, а потім цибулю. Готувати, іноді помішуючи овочі. Тим часом підготувати інші овочі. Болгарський перець нашаткувати кубиками. Кабачки також порізати кубиками.
  2. Після сигналу мультиварки, додати в каструлю кабачки, болгарський перець і перемішати.
  3. Вибрати режим "Випічка", 20 хвилин. Після сигналу додати в мультиварку томатну пасту, спеції, цукор, посолити і перемішати. Включити режим "Тушкування", 60 хвилин. Готову ікру перекласти в миску і подрібнити овочі блендером.
  4. Остудити кабачкову ікру і подавати зі свіжим хлібом або гарніром на свій вибір: картопля, рис, каші.

Ікра кабачкова з майонезом

a6c91f73186f8642d39cb506585b008c
Кабачкова ікра з майонезом
Фото: depositphotos.com

За цим рецептом кабачкова ікра вийде особливо ніжною. Отже, записуйте:

  1. 6 кг кабачків очистити від насіння і шкірки. Кабачки, 1 кг цибулі і 1 головку часнику подрібнити за допомогою м'ясорубки, перемішати, скласти в товстостінну каструлю і поставити варитися на 2 години.
  2. До проварених кабачків додати 0,5 л томатної пасти, 0,5 л майонезу високої жирності, 100 г ваших улюблених спецій, 1 склянку цукру, 1 склянку олії, 1 ч. л. з гіркою лимонної кислоти.
  3. Отриману масу уварюють ще 2 години, обов'язково помішуючи. Гарячу ікру розкласти в стерилізовані банки і закатати кришками.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати кабачкові оладки із зеленню і сиром. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як заморозити кабачки на зиму.

Всі подробиці в спецтемі Заготовки на зиму: покрокові рецепти

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: goodhouse.com.ua

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти