I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

10 рецептів найлегших овочевих салатів, які ви готуватимете завжди

Скористайтеся сезоном редиски, огірків і зелені

Такі салати можна їсти як гарнір, а можна просто їсти. Адже сезон овочів і корисної зелені в розпалі й важливо скористатися цим максимально. У цій дозбірці – 10 салатів з максимально доступних продуктів. Але це зовсім не означає, що вони не корисні та не смачні.

Салат з нутом і авокадо

Реклама
Фото: instagram.com/collection_recipes/

Інгредієнти

  • 2 ск. – зелені (на вибір)
  • 1 скт. – консервованого нуту, промитого і висушеного
  • 2 шт. – огірків
  • 4 шт. – помідорів чері
  • 1 шт. – авокадо
  • 2 ч. л. – оливкового масла
  • 3 ч. л. – нефільтрованого яблучного оцту
  • сіль, свіжий чорний перець – за смаком

Спосіб приготування

  1. Огірки, помідори порізати кубиками. Зелень порвати або нарізати. Авокадо порізати дольками.
  2. В овочеву суміш додати нут, посолити, поперчити.
  3. Оливкову олію змішати з яблучним оцтом, заправити салат.

Салат з буратою

Реклама
Фото: instagram.com/a_polyakova_v/

Інгредієнти

  • 1 шт. – бурата ⠀
  • 50 г – рукола
  • 200 г – помідори
  • 4 ст. л. – оливкова олія ⠀
  • 1 ч. л. – бальзамічний соус ⠀
  • сіль, перець – за смаком ⠀
  • базилік – за смаком ⠀

Спосіб приготування

  1. Викласти в тарілку руколу, стиглі томати нарізати кубиками і викласти зверху. ⠀
  2. Перекласти в центр тарілки бурату, заправити оливковою олією, бальзамічним соусом.
  3. Посолити, поперчити.

Салат з авокадо і фетою

Реклама
Фото: instagram.com/mama.vera_/

Інгредієнти

  • по 1 шт. – авокадо, помідор, цибуля червона
  • 100 г – фета
  • 60 г – листя салату
  • сіль, перець за смаком

Заправка

  • 2 ст. л. – оливкова олія
  • 2 ст. л. – лимонний сік
  • 1 ч. л. – гірчиця діжонська

Спосіб приготування

  1. Цибулю почистити і порізати півкільцями, помідори розрізати на часточки.
  2. Авокадо розрізати навпіл, видалити кісточку і видалити оболонку. Нарізати скибочками.
  3. Листя салату помити, посушити, порвати руками і розкласти на тарілку. Зверху викласти цибулю, помідори, посолити поперчити.
  4. На помідори викласти авокадо і скропити лимонним соком.
  5. Для заправки змішати оливковк олію, лимонний сік і гірчицю. Збити виделкою до однорідної маси.
  6. Фету нарізати шматочками і викласти зверху, полити заправкою.

Салат з молодої капусти з горошком

Фото: instagram.com/bugleevavictoria/

Інгредієнти

  • 1/2 качана – молодої капусти
  • 1/2 шт. – цибулі
  • 150 г – зелений горошок консервований
  • морква, огірок – за смаком
  • 2 ст. л. – оливкової олії
  • зелень, сіль – за смаком

Спосіб приготування

  1. Капусту тонко нашаткувати. Моркву натерти на крупній тертці. З'єднати моркву з капустою, перемішати.
  2. Нарізати дрібно цибулю і зелень, додати в салат. Посолити.
  3. Додати горошок і огірок.
  4. Заправити оливковою олією.

Салат з помідорами чері та перепелиними яйцями

Весняний салат із зеленню
Весняний салат із зеленню

Інгредієнти

  • 200 г молодого шпинату або руколи
  • 60 г черемші
  • 150 г печериць
  • 4 ст. л. оливкової олії
  • жменю помідорів чері
  • 4-5 варених перепелиних яєць
  • 1 пучок зелені (петрушки, кропу або зеленої цибулі)
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • сіль перець

Спосіб приготування

  1. Гриби помити і нарізати тонкими пластинками. Обсмажити до золотистої скоринки на розігрітій з 2 ст. л. олії сковороді.
  2. Зелень добре помити і обсушити. Порвати руками в миску.
  3. Перепелині яйця відварити 5 хвилин, потім остудити і почистити. Розрізати навпіл.
  4. Помідори чері помити і розрізати навпіл.
  5. Зелень помити і дрібно порубати.
  6. Додати смажені печериці, яйця, томати і зелень в миску до черемше і шпинату.
  7. Перемішати 2 ст. л. оливкової олії з лимонним соком, сіллю і перцем. Полити салат заправкою.

Салат з овочів з авокадо і яйцем

Інгредієнти

  • пучок салату
  • чверть червонокачанної капусти
  • 1 авокадо
  • 1-2 огірки
  • жменю помідорів чері
  • 2 варені яйця
  • жменя редиски
  • сіль, мелений перець
  • сік лимона або лайма
  • оливкова олія

Спосіб приготування

  1. Усі овочі і зелень помийте і обсушіть.
  2. Салат порвіть руками, капусту тонко нашаткуйте.
  3. Огірки і редис наріжте тонкими кружечками, помідори чері розріжте навпіл.
  4. Варені яйця почистіть і наріжте кружальцями.
  5. Авокадо почистіть, видаліть кісточку і наріжте м'якоть тонкими скибочки. Збризніть лимонним соком, щоб він не потемнів.
  6. Красиво викладіть на тарілку всі інгредієнти. Посоліть, поперчіть і полийте оливковою олією.

Читайте також:

Зелений весняний салат

Зелений салат з броколі та чері
Зелений салат з броколі та чері

Інгредієнти

  • 1 пучок листового салату
  • 200 г броколі
  • 100 г брюссельської капусти
  • 100 г помідорів чері
  • 5 перепелиних яєць
  • 100 г фети
  • 1/2 авокадо
  • 1-2 ч. л. кунжуту
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. соєвого соусу

Спосіб приготування

  1. Салатні листя помити і обсушити, порвати руками в миску.
  2. Відварити й остудити броколі (близько 10 хвилин) і брюссельську капусту (7-12 хвилин).
  3. Відварити перепелині яйця (5 хвилин), остудити, почистити і розрізати навпіл.
  4. Помідори чері помити і розрізати навпіл.
  5. Авокадо очистити і нарізати тонкими пластинками.
  6. Фету нарізати кубиками.
  7. З'єднати всі інгредієнти, заправити їх сумішшю олії та соєвого соусу. Посипати зернами кунжуту.

Салат з редискою

Салат з редису
Салат з редису

Інгредієнти

  • 5 редисок
  • 5 перепелиних яєць
  • 2 скибочки білого хліба
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. гірчиці в зернах
  • листя салату
  • сіль і мелений чорний перець
  • олія

Спосіб приготування

  1. Перепелині яйця відварити 5 хвилин. Остудити, почистити і розрізати навпіл.
  2. Редис нарізати кружальцями.
  3. Щоби приготувати грінки, нарізати білий хліб кубиками і підсушіть на сковороді без олії до утворення хрусткої скоринки.
  4. Порвати листя салату руками і викласти в миску. Додати редиску, яйця.
  5. Змішати олію з гірчицею і заправити салат. Посолити і поперчити за смаком. Перед подачею додати в салат грінки.

Салат зі спаржі, горошку або яєць

Основними інгредієнтами в салатах для Стрільців мають бути спаржа і качине м'ясо
Основними інгредієнтами в салатах для Стрільців мають бути спаржа і качине м'ясо

Інгредієнти

  • 2 курячих яйця
  • 100 г бланшированої або консервованої спаржі
  • 100 г замороженої стручкової квасолі
  • 100 г зеленого горошку (замороженого)

Для заправки

  • 4 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 1 ч. л. меду
  • 1 ч. л. гірчиці
  • 1 ч. л. бальзамічного оцту
  • сіль за смаком

Спосіб приготування

  1. Яйця відварити круто.
  2. Квасолю і горошок розморозити, відварити з додаванням солі до готовності (приблизно 5-7 хвилин), відкинути на друшляк і обдати холодною водою для збереження кольору овочів.
  3. Зелену спаржу підрізати (1-2 см стебла знизу), очистити. У білої спаржі з допомогою економки слід очистити тільки під верхівкою. Закип'ятити воду в каструлі, додати трошки солі та лимона, покласти спаржу. Варити 3 хвилин. Обдати крижаною водою.
  4. Для заправки змішати лимонний сік з медом, додати оливкову олію, гірчицю і бальзамічний оцет, розмішати до однорідного стану, додати сіль за смаком.
  5. У салатник покласти квасолю, горошок і спаржу, полити готовим соусом, зверху покласти четвертинки яєць. За бажанням прикрасити зеленню петрушки.

Салат з тунця з перцем і помідорами

Весняний салат з тунцем
Весняний салат з тунцем

Інгредієнти

  • 1 банка тунця шматочками
  • 1/2 зеленого перцю
  • 1/2 жовтого перцю
  • жменя помідорів чері
  • 1/2 червоної цибулини
  • 1 пучок шпинату
  • жменя маслин

Для заправки

  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. соку лайма
  • сіль, перець

Спосіб приготування

  1. Шпинат помити і обсушити.
  2. Перець нарізати смужками, помідори чері розрізати навпіл.
  3. Червону цибулю і маслини тонко нарізати.
  4. Викласти зелень і овочі в салатницю, додати шматочки тунця.
  5. Змішати всі інгредієнти для заправки і полити салат.

Тут зібрані 10 рецептів оригінальних овочевих запіканок.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти