I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

7 рецептів картопляних зраз із традиційними та найнесподіванішими начинками

Крім капусти і грибів, у зразах смакуватимуть яловича печінка і сир
Зрази з капустою
Фото: instagram.com/yammy_recepts/
Зрази з капустою Фото: instagram.com/yammy_recepts/

Зрази – дуже актуальна їжа в картопляне міжсезоння. Тобто зараз ми переключилися на молоду картоплю, яку варимо і запікаємо, а от стару можна використовувати за одним з її найсмачніших призначень. У цій добірці – 7 рецептів зраз. І не тільки з грибами і капустою, а й з фаршем, курячим філе, яловичою печінкою і навіть сиром.

У календарі свят травня зібрані найоригінальніші ідеї для вдалих подарунків.

Реклама

Зрази із сиром

Фото: instagram.com/legkogotovit/

Інгредієнти

  • 300 г – картопляне пюре
  • 1 шт. – яйце
  • 50 г – сир
  • 4-5 ст. л. – борошно
  • сіль, спеції, зелень – за смаком

Спосіб приготування

Реклама
  1. Змішати пюре з яйцем, спеціями, зеленню. Якщо тісто рідке, додати борошна.
  2. Сир нарізати на невеликі шматочки.
  3. Сформувати шайбочки, всередину покласти сир, заліпити тісто.
  4. Обваляти в борошні та смажити на розігрітій олії до золотистої скоринки з двох боків.

Зрази з капустою

Фото: instagram.com/vegmarin/

Інгредієнти для тіста

  • 500 – г вареної картоплі
  • 50 г – цільнозернового пшеничного борошна
  • гранульований часник
  • спеції для картоплі
  • сіль, перець

Для начинки

Реклама
  • 400 г – білокачанної капусти
  • по 1 шт. – цибулі, моркви
  • лаврове листя, сіль, перець
  • 1 ст. л. – олії

Спосіб приготування

  1. Дрібно нашатковану капусту, натерту моркву, нарізану цибулю тушкувати на олії. Додати лаврове листя, сіль, перець і воду за необхідності. Тушкувати до готовності.
  2. Для тіста охолоджену картоплю перетворити в пюре. Додати всі інші інгредієнти і замісити тісто. Тісто виходить досить м'яке і трохи прилипає до рук.
  3. На робочу поверхню насипати борошно. Відокремити невеликий шматочок тіста, обваляти в борошні, притиснути долонею так, щоб вийшов млинець. У центр покласти столову ложку начинки, защипнути краї і сформувати зраз овальної форми.
  4. Обсмажити на олії з двох боків.

Горохово-картопляні зрази з грибами

Фото: instagram.com/ochen_vkysnaya_kotleta/

Інгредієнти для тіста

  • 400 г – горох
  • 300 г – картопля
  • 1 ч. л. – сіль

Для начинки

  • 300 г – гриби
  • 1 шт. – цибуля ріпчаста
  • 2 зуб. – часник
  • 3 ст. л. – олія
  • сіль, перець – за смаком

Для соусу

  • 1 ст. л. – пшеничне борошно
  • 100 г – гриби
  • сіль, мускатний горіх мелений, зелень – за смаком
  • 300 мл – молоко рисове (обо овочевий бульйон)

Спосіб приготування

  1. Горох промити і замочити в холодній воді на ніч. Відварити в підсоленій воді до стану густого пюре. Картоплю також відварити, потовкти. Обидва пюре з'єднати і перемішати, за необхідності посолити. Остудити.
  2. Цибулю і гриби нарізати дрібними кубиками й обсмажити до золотистого кольору. Додати подрібнений часник, сіль і перець. Обсмажити ще близько хвилини.
  3. З 2 столових ложок пюре сформувати корж. В середину покласти 1 ст. л. начинки. Сформувати зрази. Тісто можна посипати борошном, щоб не липло до рук.
  4. Обсмажити зрази з двох боків.
  5. Для соусу гриби нарізати на невеликі шматочки, злегка обсмажити, додати 1 ст. л. без гірки борошна, перемішати і додати рослинне молоко, замість молока можна використовувати просто воду або овочевий бульйон. Розмішати, посолити і додати мускатний горіх. Проварити на невеликому вогні близько хвилини, якщо соус дуже сильно загусне, можна додати ще рідини.
  6. Полити зрази соусом і посипати зеленню.


Картопляні зрази з фаршем

Фото: instagram.com/alfgalina1803/

Інгредієнти

  • 6 шт. – середнього картоплі
  • 200 г – фаршу (свинина, курка)
  • 1 шт. – яйцо
  • 3 ст. л. – борошна
  • сіль – за смаком

Спосіб приготування

  1. Обсмажити фарш на 2-3 столових ложках олії, перекласти в миску.
  2. Відварити картоплю, перетворити на пюре, охолодити.
  3. Додати в картопля яйце і борошно, вимісити однорідне картопляне тісто-пюре.
  4. Сформувати коржі. У центр кожного викласти фарш, сформувати зрази і обваляти в борошні.
  5. Обсмажити до золотистої скоринки з двох боків.

Зрази з куркою

Фото: instagram.com/yammy_recepts/

Інгредієнти

  • 900 г – картопля
  • 400 г – куряче філе
  • 1 шт. – яйце
  • 2 ш. – цибуля
  • 3 ст. л. – борошно пшеничне
  • 100 г – сухарі панірувальні
  • сіль, перець, спеції – за смаком

Спосіб приготування

  1. Очищену картоплю відварити 20 хвилин з моменту закипання.
  2. Цибулю і куряче філе порізати дрібно. Обсмажити цибулю і м'ясо до повної готовності.
  3. Картоплю перетворити на пюре, остудити і вбити яйце, перемішати. Додати борошно і перемішати, доки тісто не стане зручним для формування зраз.
  4. У смажене м'ясо з цибулею додати дрібку перцю, перекрутити його через м'ясорубку двічі.
  5. Сформувати зрази і обваляти в панірувальних сухарях з усіх боків.
  6. Смажити до золотистої скоринки.

Зрази з печінкою

Фото: instagram.com/__helena__86/

Інгредієнти

  • 750 г – картоплі
  • 1 шт. – яйце
  • 50 г – сиру
  • 50 г – борошна пшеничного цільнозернового

Для паштету

  • 500 г – яловичої печінки
  • 2 шт. – морквини
  • 1 шт. – цибуля
  • лаврове листя, спеції – за смаком
  • 2 зуб. – часнику

Спосіб приготування

  1. Цибулю і моркву подрібнити і обсмажити на краплі олії. Додати води і протушкувати.
  2. Печінку відварити з лавровим листям і перцем 20 хвилин. Додати до овочів і залити половиною бульйону. Протушкувати все разом 15 хвилин. Остудити і подрібнити блендером.
  3. Відварити картоплю в мундирі. Очистити і подрібнити м'ясорубкою. Додати яйце, тертий сир, спеції. Перемішати.
  4. Додати борошно, замісити тісто і сформувати зрази з начинкою. Відправити в холодильник на 30 хвилин.
  5. Смажити до готовності.

Зрази з картопляного пюре з грибною начинкою

Для Водоліїв – зрази з різними начинками і овочевий салат
Для Водоліїв – зрази з різними начинками і овочевий салат

Інгредієнти

  • 6-8 картоплин
  • 300 г печериць
  • 2 середні цибулини
  • 3-4 ст. л. борошна
  • 2 яйця
  • 1 зубчик часнику
  • 1 лаврове листя
  • 3-4 горошини духмяного перцю
  • 4-5 горошин чорного перцю
  • зелень
  • 2 ч. л. солі (або за смаком)
  • 1 ч. л. чорного меленого перцю
  • 4-5 ст. л. рафінованої олії

Спосіб приготування

  1. Печериці помити і нарізати соломкою. Розігріти сковороду без олії і додати гриби. Смажити їх на середньому вогні, доки вся рідина не випарується.
  2. Цибулю почистити і дрібно нарізати. Додати його в сковороду разом з маслом і зеленню. Посолити і поперчити. Смажити, поки цибуля не стане м'яким. Остудити.
  3. Очищену картоплю нарізати кубиками і залити холодною водою, додати сіль, часник, лаврове листя і перець горошком. Відварити до готовності і прибрати спеції.
  4. Готову картоплю розім'яти в пюре. Додати сіль, трохи олії та столову ложку борошна. Ретельно перемішати.
  5. З двох столових ложок пюре зробити корж, покласти в центр столову ложку начинки. Сформувати зрази і обваляти в борошні.
  6. Обсмажити зрази на сковороді з олією до золотистого кольору.

Тут дізнаєтеся 3 важливих правила для відвареної молодої картоплі.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти