I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як приготувати холодець на Новий рік: ТОП-5 рецептів

Дізнайтеся, як зварити холодець вдома

Холодець – класична новорічна страва, яка прийшла до нас з недалекого минулого. Процес його приготування тривалий і, якщо хочеться його з'їсти на свята, то займатися цим треба починати прямо зараз. Тривалість приготування зазвичай становить від 6 до 12 годин. Що довше вариться холодець, то насичиніше вийде його смак і аромат, і то кращою і міцнішою буде його консистенція. Калорійність холодцю залежить від сорту м'яса і становить від 120 до 350 ккал на 100 г. І так, краще брати м'ясо із жилками і шкірою, так бульйон вийшов густим і наваристим. Нижче представлені 5 рецептів холодцю на будь-який смак.

Холодець з індички

Реклама

Холодець із індички
Холодець із індички

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Інгредієнти:

Реклама
  • 1 крило індички
  • 2 індичі шиї
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 2 пучка зелені
  • 1,5 ч.л. подрібнених сухих коренів
  • Сіль, мелений перець
  • вода

Спосіб приготування:

  1. Індичку добре помити. Залити холодною водою так, щоб рідина лише покривала м'ясо.
  2. Поставити на плиту і довести до кипіння. Зняти піну і варити на мінімальному вогні близько години.
  3. Додати цілу очищену моркву і цибулину, стебла зелені і сухі коріння. Томити на слабкому вогні ще 2 години.
  4. За 20 хвилин до кінця варіння приправити бульйон сіллю і перцем.
  5. Вийняти м'ясо з каструлі, відокремити від кісток, остудити. Бульйон процідити.
  6. М'ясо індички і моркву нарізати пластинками, зелень подрібнити. Змішати підготовлені інгредієнти, розкласти у форми.
  7. Залити все процідженим бульйоном, поставити в холодильник до застигання.

Читайте також:

Холодець із яловичини

Реклама

смачний холодець
смачний холодець

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Інгредієнти:

  • 2 яловичих гомілки
  • 1 кг м'якоті яловичини (лопатка, огузок)
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 1 корінь петрушки або пастернаку або шматок селери
  • 1 головка часнику
  • 3-4 гілочки селери
  • 3-4 гілочки петрушки
  • Чорний перець горошком
  • Духмяний перець горошком
  • Сіль, чорний мелений перець
  • Хрін або гірчиця для подачі

Спосіб приготування:

  1. Ретельно вишкребіть, промийте і складіть гомілки в велику, бажано вертикальну, каструлю. Залийте 5 л холодної води і поставте на помірний вогонь.
  2. Як тільки вода закипить, зменшіть вогонь до мінімуму і почніть знімати з поверхні піну і жир.
  3. Як тільки утворення піни закінчиться, додайте цибулю, розрізані навпіл коріння, гілочки селери, стебла петрушки, горошини чорного і духмяного перцю. Варіть без кришки при ледь помітному кипінні протягом 3-4 годин.
  4. М'якоть яловичини наріжте шматками. Складіть у миску або каструлю і залийте окропом. Залиште на 3-5 хвилин.
  5. Злийте окріп і перекладіть м'ясо в каструлю з гомілкою. Продовжуйте варити холодець ще 3-4 години. Якщо знадобиться, знімайте піну. За час варіння вода повинна випаруватися приблизно на половину. За півгодини до закінчення варіння злегка посоліть.
  6. Процідіть гарячий бульйон через серветку, змочену в холодній воді. Поставте в таз із холодною водою, щоб прискорити охолодження.
  7. Відокремте м'ясо від гомілки, розберіть на волокна або наріжте.
  8. Дрібно наріжте листя петрушки, змішайте з м'ясом, посоліть і поперчіть. Суміш повинна здаватися надмірно приправленою.
  9. Розкладіть м'ясо в лотки або у порційні форми.
  10. Часник подрібніть і покладіть в застелений серветкою друшляк, розрівняйте.
  11. Зніміть жир із поверхні бульйону. Розігрійте бульйон, посоліть за смаком і процідіть його через друшляк.
  12. Залийте бульйоном м'ясо, остудіть до кімнатної температури.
  13. Закрийте порційні форми або лоток, залиште в холодильнику застигати.

Читайте також:

Холодець із курки

Курячий холодець
Курячий холодець

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Інгредієнти:

  • 2 кг курячих ніжок і крилець
  • 1 цибулина
  • морква – 1 шт
  • 1 корінь петрушки
  • Часник – 4-6 зубчиків
  • 1 лавровий лист
  • 6-8 горошин чорного перцю
  • сіль

Спосіб приготування:

  1. Курячі ніжки і крильця вимити, покласти в каструлю з водою, поставити на сильний вогонь і довести до кипіння. Шумівкою зняти піну.
  2. Лук, моркву і корінь петрушки очистити, обсмажити на сухій розжареній сковороді 3 хв. і додати в каструлю. Зменшити вогонь до середнього і варити холодець під кришкою 4 години.
  3. Шумівкою вийняти з бульйону ніжки, крильця і овочі. Бульйон процідити.
  4. Куряче м'ясо зняти з кістки і дуже дрібно порубати разом зі шкірою. Покласти у форму з високими бортиками.
  5. Часник очистити і нарізати тонкими пластинами. Додати до курячого м'яса.
  6. Влити в форму проціджений бульйон. Поставити в холодильник до повного застигання.

Холодець із желатином

Холодець треба варити на дуже повільному вогні
Холодець треба варити на дуже повільному вогні

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • 1.5 кг яловичини від різних висівок (гомілка, лопатка, тазостегнова частина)
  • 1 цибулина
  • 3 моркви
  • 1 корінь пастернаку або шматок кореневої селери
  • 1 корінь петрушки (бажано)
  • 1 головка часнику
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 3-4 гілочки петрушки
  • 3-4 гілочки кропу
  • 10 горошин чорного перцю
  • 5 горошин духмяного перцю
  • 20-25 г желатину
  • сіль
  • Чорний мелений перець
  • Хрін і гірчиця для подачі

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 220 °С. М'ясо наріжте великими шматками. Очищену цибулину і коренеплоди розріжте навпіл (використовуйте 2 морквини). З головки часнику зніміть зовнішній шар лушпиння. Розріжте головку уздовж навпіл.
  2. Деко або великий лоток для запікання застеліть фольгою, складіть в один шар м'ясо і овочі. Збризніть рослинним маслом і запікайте 12-15 хвилин, до появи аромату овочів і коричневих підпалин на їх поверхні.
  3. Поки м'ясо і овочі запікаються, закип'ятіть в високій каструлі 3,5 л води.
  4. Перекладіть в каструлю м'ясо і овочі, злийте зібрався на дні дека сік. Повторно доведіть до кипіння на помірному вогні, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть без кришки, при необхідності знімаючи піну з поверхні бульйону, 2-2,5 години. Через годину після початку приготування додайте в бульйон дві цілі моркви і гілочки кропу і петрушки (відкладіть по 1 гілочці для прикраси).
  5. Готовий бульйон процідити через друшляк, застелений мокрою серветкою, остудіть.
  6. Зніміть м'ясо з кісток і дрібно наріжте або розберіть на волокна. Приправте сіллю і перцем так, щоб м'ясо здавалося надмірно приправленим.
  7. Виміряйте об'єм бульйону. Замочіть в холодній воді листової желатин у пропорції 7 г желатину на 500 мл бульйону (гранульований желатин можна замочити в частині бульйону). Розігрійте бульйон, додайте віджатий листовий желатин (або набряклий гранульований). Прогрійте бульйон до повного розчинення желатину.
  8. Велику форму або порційні форми об'ємом 200-250 мл вистелити харчовою плівкою. На дно налийте тонкий шар бульйону і поставте в холодильник для застигання, 1-2 год.
  9. Цілу варену моркву наріжте зірочками або кружечками, покладіть на застиглий бульйон разом з листям петрушки або кропу. Заповніть форму м'ясом і залийте бульйоном. Остудіть при кімнатній температурі, потім поставте в холодильник на 3-4.
  10. Перед подачею переверніть форму на блюдо, зніміть форму і плівку. Подавайте з хроном або гірчицею.

Читайте також:

Як варити холодець зі свинячих ніжок

Холодець зі свинячих ніжок
Холодець зі свинячих ніжок

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Інгредієнти:

  • 700 г свинячих ніжок
  • 1,4 кг яловичини
  • 1 стакан молока
  • фільтрована вода
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 1-2 шт. моркви
  • 10 горошин чорного перцю
  • 1/4 ч. л. чорного меленого перцю
  • 1 гвоздика
  • 1,5-2 ч. л. солі
  • Лимонна кислота – щіпка
  • 3 зубчики часнику
  • 1 лавровий лист
  • 10 гілочок кропу

Спосіб приготування:

  1. Свинячі ніжки очистіть, помийте і розріжте вздовж, відкриваючи сухожилля. Залийте молоком і долийте води, щоб рідина повністю покривала ніжки. Залиште на 30 хвилин.
  2. Яловичину помийте, залийте водою і залиште на 30 хвилин.
  3. Вимочені ніжки очистіть, сполосніть і разом із м'ясом складіть в каструлю з водою. Вода повинна повністю покривати м'ясо. Доведіть воду до кипіння. Коли підніметься піна, злийте воду, промийте м'ясо і вимийте каструлю.
  4. Залийте фільтровану воду в пропорції: на 1 кг м'ясного м'яса і кісток – 2 л води. Покладіть в воду свинячі ніжки і яловичину. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і зніміть піну. Додайте щіпку лимонної кислоти і 1/3 необхідної кількості солі.
  5. До половини накрийте каструлю кришкою і варіть холодець на дуже повільному вогні 3 години.
  6. Цибулину прямо в лушпинні помийте і відріжте корінець. Морква і корінь петрушки очистіть. Залиште овочі у воді до моменту додавання бульйону.
  7. Додайте до бульйону овочі, горошини перцю і лаврове листя. Досоліть бульйон, щоб він був трохи пересолений.
  8. Варіть бульйон на слабкому вогні під напівзакритої кришкою ще годину. Після цього зніміть каструлю з вогню і виберіть м'ясо і овочі. Лук викиньте, а морква і м'ясо залиште охолоджуватися.
  9. Приберіть жир з поверхні бульйону. Перетріть часник з дрібкою солі і чорного меленого перцю, додайте його в бульйон і розмішайте. Накрийте кришкою і залиште бульйон на 15-20 хвилин.
  10. Руками відокремте м'ясо від кісток. Розділіть його на волокна.
  11. Частину свинячої шкурки і м'яких хрящиків подрібніть і змішайте з м'ясом. Викладіть м'ясо в форму шаром завтовшки 2-2,5 см.
  12. Виріжте з вареної моркви квіти і викладіть поверх м'яса.
  13. Залийте бульйон, проціджуючи через сито з паперовою серветкою, шаром 2-2,5 см. Подрібніть кріп і посипте поверхню холодцю по периметру.
  14. З поверхні бульйону приберіть паперовою серветкою залишки жиру. Поставте холодець в холодильник на 4-5 годин.

Секрети приготування холодцю

  • Якщо ви готуєте холодець з яловичини або свинини, попросіть продавця розпиляти або розрубати гомілки;
  • Під час повторного проціджування гарячий бульйон вбирає аромат часнику, але холодець не набуває надмірної часникової різкості;
  • Цибулю, моркву і корінь селери додають в бульйон в кінці варіння і варять з ними ще близько години (теж на повільному вогні);
  • Спеції – сіль, лавровий лист і чорний перець горошком – додають за півгодини до закінчення варіння. Перець у холодець потрібно класти саме горошком, а не мелений – ще одне правило, для прозорості;
  • Найкраще розбирати м'ясо руками, акуратно протираючи волокна між пальцями і розриваючи їх. Так в холодець не зможуть потрапити навіть найдрібніші осколки кісток, а сама страва вийде м'якою і ніжною;
  • Стосовно того, як прикрасити холодець, то його зазвичай подають до столу на великому блюді, прикрашеному свіжою зеленню і вареними овочами. Після посуду можна розкласти кружечки відвареної моркви, гілочки свіжої зелені і тонкі скибочки лимона.
  • До холодцю обов'язково подайте свіжий хрін і гостру гірчицю.

Тут знайдете 10 рецептів канапе та бутербродів На новий рік.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти