Новий рік-2021 – рік металевого Бика і у нього є свої вимоги до новорічного меню. Для того, щоб наступний рік був вдалим, починати готуватися треба зараз. А саме – подумати, що ставити на стіл з м'ясного. До вашої уваги 5 варіянтів класних страв.
Качине конфі з родзинками
Час приготування
- понад 3 годин
Інгредієнти
- 8 шт – качині стегенця
- 4 зуб. – тонко нарізані
- гілочки чебрецю
- 50 г – білого винного оцту
- 50 г – цукру
- 50 г – завчасно замочені білі родзинки
- 2 ч. л – гірчиця
- 8 гілочок – чебрець
- сіль, мелений перець
Як приготувати
- Кінчиком ножа зробити отвір в шкірці качиної ніжки. Натерти часником, сіллю перцем.
- Розігріти піч до 250 °. Викласти качку шкіркою вниз на жаровні, додати чебрець і 100 г води.
- Тушкувати близько 2 годин. Переверніть качку шкіркою вгору і продовжуйте готувати, доки м'ясо не стане дуже ніжним, а кістки можна буде легко прокручувати.
Підготуємо соус
Змішати оцет, цукор, гірчицю, гілочку розмарину, чебрець, 1 ч. ложку солі та склянку води до кипіння в середній каструлі. Зменшити вогонь і тушкувати, періодично помішуючи, 3 хв, доки цукор не розчиниться.
- Додати родзинки, зняти з вогню і дати охолонути не менше 1 години.
- Збільшити температуру печі до 400 °. Перекласти качку в в іншу форму, залити соусом і запікати, доки шкірка не стане коричневою і хрусткою, 30-35 хв. Подавати качку з родзинками.
Тушковані курячі стегна з кабачком і зеленню
Час приготування
- більше 1 години
Інгредієнти
- 10 шт – курячі стегенця
- 200 г – сухе біле вино
- 2 ст л – кунжутна олія
- 2 шт – кабачки
- 100 г – соєвого соусу
- 200 г – курячого бульйону
- сіль, перець, насіння кунжуту
- зелень, зелена цибуля
Як приготувати
- Курячі стегна посолити, поперчити. Просмажити курку з двох боків до золотавої скоринки.
- Зелену цибулю порізати, поперчити, пасерувати в оливковій олії. Додати біле вино, протушкувати кілька хв.
- Додати соєвий соус, цукор, кунжутну олію та склянку бульйону, довести до кипіння. Цукор має повністю розчинитися.
- Викласти курку в жаровню і тушкувати в соусі 30 хв.
- Додати порізаний кабачок і зелень, щоб вони повністю занурилися в соус. Протушкувати 20 хв.
- Подавати, зверху прикрасивши зеленню.
Печеня на Новий рік у трьох маринадах
Час приготування:
- більше 3-х годин
Інгредієнти:
- 1,5 кг свинини без кістки
- 500 мл кефіру
- 5 зубчиків часнику
- 1-2 перцю чилі
- 4 ст. л. рослинної олії
Для основного маринаду:
- 1 гілка розмарину
- 4 гілки чебрецю
- 2 см імбиру
- 2 ч.л. солі
- 10 шт. перцю горошком
Спосіб приготування:
- Візьміть велику каструлю. У неї має поміститися м'ясо із запасом. Додайте 2,5 л води і доведіть до кипіння.
- Імбир розріжте на 4-5 шматочків. Щойно вода закипить, зніміть каструлю з вогню. Додайте всі інгредієнти для основного маринаду і занурте туди м'ясо.
- Залиште остигати мінімум на 2 години, потім злийте маринад і залийте свинину кефіром. М'ясо в кефірі має постояти мінімум 6 годин.
- Підготуйте пасту, подрібнивши часник і перець (з перцю потрібно видалити насіння). Додайте в пасту рослинну олію.
- Дістаньте м'ясо з кефіру, обсушіть серветками. Натріть м'ясо з усіх боків пастою з часнику і перцю.
- Розігрійте піч до 180 ºC і постеліть на стіл фольгу мінімум два шари. М'ясо щільно загорніть у фольгу і помістіть на деко.
- Відправте в піч на 1,5 години при температурі 180° С. Наприкінці запікання верх фольги можна відкрити і підрум'янити м'ясо на грилі упродовж 10-15 хвилин.
Свинячі ребра на Новий рік у медово-гірчичному соусі
Час приготування:
- 2 години
Інгредієнти:
- Ребра свинячі – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Лавровий лист – 5 шт.
- Запашний перець – 1 ч.л.
- Часник – 5 зубчиків
- Мед – 2 ст.л.
- Гірчиця – 2 ст.л.
- Соєвий соус – 1 ст.л.
Спосіб приготування:
- Ребра обсмажуємо на розпеченій сковороді на мінімальній кількості олії з усіх боків, щоб утворилася скоринка.
- Відправляємо ребра в каструлю з киплячою водою, додаємо цибулю, лаврове листя, запашний перець, солимо за смаком, зменшуємо вогонь і варимо півтори години при слабкому кипінні.
- Дрібно нарізаємо часник, змішуємо із соєвим соусом, медом і гірчицею.
- Розігріваємо піч до 220° C.
- Дістаємо відварені реберця, обсушуємо, розрізаємо на окремі ребра, занурюємо в соус, розкладаємо на деко поверх паперу для випічки.
- Відправляємо в піч на 10-12 хвилин за 220° C до утворення красивої скоринки.
Баранина на Новий рік у горіховій паніровці
Час приготування:
- більше 3-х годин
Інгредієнти:
- Бараняча лопатка (без кістки) – 900 г
- Натуральний йогурт – 750 мл
- Волоські горіхи (смажені) – 160 г
- Арахіс (смажений) – 100 г
- Мигдаль (смажений) – 40 г
- Кеш'ю (смажений) – 40 г
- Лимон – 2 шт.
- Лук – 2 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Олія – 120 мл
- Імбир (корінь) – 5 см
- М'ята – 5 гілочок
- Кінза – 5 гілочок
- Часник – 5 зубчиків
- Сіль – 7 г
- Цукор – 8 г
- Гвоздика – 3 шт.
- Кориця – 1 паличка
- Кардамон – 2 шт.
- Чорний перець горошком – 5 шт.
- Вода – 20 мл
Спосіб приготування:
- Приготуйте маринад: обсмажте на олії подрібнену цибулю і пропущений через прес часник. Додайте слайси перцю чилі, тертий корінь імбиру, горошини чорного перцю, паличку кориці, бутони гвоздики і зерна кардамону. Перемішайте, готуйте 3 хвилини.
- Натуральний йогурт з'єднайте з лимонним соком, додайте сіль і смажену суміш. Перемішайте, одну склянку маринаду відкладіть.
- Зріжте з баранячої лопатки зайвий жир і сполучну тканину, покладіть м'ясо в миску з маринадом, накрийте плівкою і залиште маринуватися в холодильнику на 4-6 години. Потім просушіть м'ясо, викладіть на пергамент і накрийте фольгою. Запікайте 1,5 години за температури до 190 ⁰С.
- Підготуйте горіхову суміш: подрібніть в дрібну крихту обсмажені волоські горіхи, арахіс, мигдаль і кеш'ю. Додайте горіхову крихту до маринаду і перемішайте. Викладіть суміш на запечене м'ясо. Не накриваючи, відправте м'ясо в піч ще на 30 хвилин. Після приготування накрийте м'ясо фольгою і дайте постояти 10 хвилин.
- Приготуйте соус: до листя м'яти і кінзи додайте холодну воду, олію, часник, лимонний сік, цукор і сіль. Перебити до однорідності.
- Подавайте м'ясо із соусом.
Рулет з фаршу на Новий рік з перцем і сиром
Час приготування:
- 1.5 години
Інгредієнти:
- 500 г свинячого фаршу
- 100 г тертого сиру твердих сортів
- 30 г дрібно натертого сиру Пармезан
- 2 великих болгарських перцю різного кольору
- 2 ст.л. панірувальних сухарів
- 1 яйце
- Зелень петрушки і кропу
- Оливкова олія
- Сіль, мелений перець
Спосіб приготування:
- Болгарський перець помити, видалити перегородки і насіння. Потім нарізати соломкою і протушкувати на оливковій олії до напівготовності під закритою кришкою, після чого дати йому охолонути.
- Фарш з'єднати з тертим твердим сиром, додати панірувальні сухарі, яйце, сіль і мелений перець. Ретельно перемішати.
- Викласти масу між двома шарами пергаментного паперу і качалкою розкачати пласт товщиною 0,5 см.
- Зняти верхній шар паперу, всю поверхню фаршу посипати тертим пармезаном і дрібно нарубаної зеленню. Викласти зверху болгарський перець і за допомогою нижнього аркуша паперу сформувати з м'яса рулет.
- Щільно загорнути рулет у папір для випічки і зав'язати краї.
- Запікати в розігрітій до 180° С печі 30-40 хвилин.
- Готовий м'ясний рулет остудити і розрізати на порційні шматки.
Тут зібрані рецепти салатів, який прикрасять новорічний стіл-2021.