I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

М'ясні страви на Новий рік- 2021: ТОП-5 святкових рецептів

Рецепти смачних м'ясних страв на Новий рік 2021

Новий рік-2021 – рік металевого Бика і у нього є свої вимоги до новорічного меню. Для того, щоб наступний рік був вдалим, починати готуватися треба зараз. А саме – подумати, що ставити на стіл з м'ясного. До вашої уваги 5 варіянтів класних страв.

Качине конфі з родзинками

Реклама
Фото: bonappetit.com

Час приготування

  • понад 3 годин

Інгредієнти

Реклама
  • 8 шт – качині стегенця
  • 4 зуб. – тонко нарізані
  • гілочки чебрецю
  • 50 г – білого винного оцту
  • 50 г – цукру
  • 50 г – завчасно замочені білі родзинки
  • 2 ч. л – гірчиця
  • 8 гілочок – чебрець
  • сіль, мелений перець

Як приготувати

  1. Кінчиком ножа зробити отвір в шкірці качиної ніжки. Натерти часником, сіллю перцем.
  2. Розігріти піч до 250 °. Викласти качку шкіркою вниз на жаровні, додати чебрець і 100 г води.
  3. Тушкувати близько 2 годин. Переверніть качку шкіркою вгору і продовжуйте готувати, доки м'ясо не стане дуже ніжним, а кістки можна буде легко прокручувати.

Підготуємо соус

Змішати оцет, цукор, гірчицю, гілочку розмарину, чебрець, 1 ч. ложку солі та склянку води до кипіння в середній каструлі. Зменшити вогонь і тушкувати, періодично помішуючи, 3 хв, доки цукор не розчиниться.

Реклама
  1. Додати родзинки, зняти з вогню і дати охолонути не менше 1 години.
  2. Збільшити температуру печі до 400 °. Перекласти качку в в іншу форму, залити соусом і запікати, доки шкірка не стане коричневою і хрусткою, 30-35 хв. Подавати качку з родзинками.

Читайте також:

Тушковані курячі стегна з кабачком і зеленню

Фото: bonappetit.com

Час приготування

  • більше 1 години

Інгредієнти

  • 10 шт – курячі стегенця
  • 200 г – сухе біле вино
  • 2 ст л – кунжутна олія
  • 2 шт – кабачки
  • 100 г – соєвого соусу
  • 200 г – курячого бульйону
  • сіль, перець, насіння кунжуту
  • зелень, зелена цибуля

Як приготувати

  1. Курячі стегна посолити, поперчити. Просмажити курку з двох боків до золотавої скоринки.
  2. Зелену цибулю порізати, поперчити, пасерувати в оливковій олії. Додати біле вино, протушкувати кілька хв.
  3. Додати соєвий соус, цукор, кунжутну олію та склянку бульйону, довести до кипіння. Цукор має повністю розчинитися.
  4. Викласти курку в жаровню і тушкувати в соусі 30 хв.
  5. Додати порізаний кабачок і зелень, щоб вони повністю занурилися в соус. Протушкувати 20 хв.
  6. Подавати, зверху прикрасивши зеленню.

Печеня на Новий рік у трьох маринадах

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Інгредієнти:

  • 1,5 кг свинини без кістки
  • 500 мл кефіру
  • 5 зубчиків часнику
  • 1-2 перцю чилі
  • 4 ст. л. рослинної олії

Для основного маринаду:

  • 1 гілка розмарину
  • 4 гілки чебрецю
  • 2 см імбиру
  • 2 ч.л. солі
  • 10 шт. перцю горошком

Спосіб приготування:

  1. Візьміть велику каструлю. У неї має поміститися м'ясо із запасом. Додайте 2,5 л води і доведіть до кипіння.
  2. Імбир розріжте на 4-5 шматочків. Щойно вода закипить, зніміть каструлю з вогню. Додайте всі інгредієнти для основного маринаду і занурте туди м'ясо.
  3. Залиште остигати мінімум на 2 години, потім злийте маринад і залийте свинину кефіром. М'ясо в кефірі має постояти мінімум 6 годин.
  4. Підготуйте пасту, подрібнивши часник і перець (з перцю потрібно видалити насіння). Додайте в пасту рослинну олію.
  5. Дістаньте м'ясо з кефіру, обсушіть серветками. Натріть м'ясо з усіх боків пастою з часнику і перцю.
  6. Розігрійте піч до 180 ºC і постеліть на стіл фольгу мінімум два шари. М'ясо щільно загорніть у фольгу і помістіть на деко.
  7. Відправте в піч на 1,5 години при температурі 180° С. Наприкінці запікання верх фольги можна відкрити і підрум'янити м'ясо на грилі упродовж 10-15 хвилин.

Читайте також:

Свинячі ребра на Новий рік у медово-гірчичному соусі

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

  • Ребра свинячі – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Лавровий лист – 5 шт.
  • Запашний перець – 1 ч.л.
  • Часник – 5 зубчиків
  • Мед – 2 ст.л.
  • Гірчиця – 2 ст.л.
  • Соєвий соус – 1 ст.л.

Спосіб приготування:

  1. Ребра обсмажуємо на розпеченій сковороді на мінімальній кількості олії з усіх боків, щоб утворилася скоринка.
  2. Відправляємо ребра в каструлю з киплячою водою, додаємо цибулю, лаврове листя, запашний перець, солимо за смаком, зменшуємо вогонь і варимо півтори години при слабкому кипінні.
  3. Дрібно нарізаємо часник, змішуємо із соєвим соусом, медом і гірчицею.
  4. Розігріваємо піч до 220° C.
  5. Дістаємо відварені реберця, обсушуємо, розрізаємо на окремі ребра, занурюємо в соус, розкладаємо на деко поверх паперу для випічки.
  6. Відправляємо в піч на 10-12 хвилин за 220° C до утворення красивої скоринки.

Баранина на Новий рік у горіховій паніровці

Вимогливі Козероги охоче з'їдять баранину
Вимогливі Козероги охоче з'їдять баранину

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Інгредієнти:

  • Бараняча лопатка (без кістки) – 900 г
  • Натуральний йогурт – 750 мл
  • Волоські горіхи (смажені) – 160 г
  • Арахіс (смажений) – 100 г
  • Мигдаль (смажений) – 40 г
  • Кеш'ю (смажений) – 40 г
  • Лимон – 2 шт.
  • Лук – 2 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Олія – 120 мл
  • Імбир (корінь) – 5 см
  • М'ята – 5 гілочок
  • Кінза – 5 гілочок
  • Часник – 5 зубчиків
  • Сіль – 7 г
  • Цукор – 8 г
  • Гвоздика – 3 шт.
  • Кориця – 1 паличка
  • Кардамон – 2 шт.
  • Чорний перець горошком – 5 шт.
  • Вода – 20 мл

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте маринад: обсмажте на олії подрібнену цибулю і пропущений через прес часник. Додайте слайси перцю чилі, тертий корінь імбиру, горошини чорного перцю, паличку кориці, бутони гвоздики і зерна кардамону. Перемішайте, готуйте 3 хвилини.
  2. Натуральний йогурт з'єднайте з лимонним соком, додайте сіль і смажену суміш. Перемішайте, одну склянку маринаду відкладіть.
  3. Зріжте з баранячої лопатки зайвий жир і сполучну тканину, покладіть м'ясо в миску з маринадом, накрийте плівкою і залиште маринуватися в холодильнику на 4-6 години. Потім просушіть м'ясо, викладіть на пергамент і накрийте фольгою. Запікайте 1,5 години за температури до 190 ⁰С.
  4. Підготуйте горіхову суміш: подрібніть в дрібну крихту обсмажені волоські горіхи, арахіс, мигдаль і кеш'ю. Додайте горіхову крихту до маринаду і перемішайте. Викладіть суміш на запечене м'ясо. Не накриваючи, відправте м'ясо в піч ще на 30 хвилин. Після приготування накрийте м'ясо фольгою і дайте постояти 10 хвилин.
  5. Приготуйте соус: до листя м'яти і кінзи додайте холодну воду, олію, часник, лимонний сік, цукор і сіль. Перебити до однорідності.
  6. Подавайте м'ясо із соусом.

Рулет з фаршу на Новий рік з перцем і сиром

М'ясний хліб – рецепт
М'ясний хліб – рецепт

Час приготування:

  • 1.5 години

Інгредієнти:

  • 500 г свинячого фаршу
  • 100 г тертого сиру твердих сортів
  • 30 г дрібно натертого сиру Пармезан
  • 2 великих болгарських перцю різного кольору
  • 2 ст.л. панірувальних сухарів
  • 1 яйце
  • Зелень петрушки і кропу
  • Оливкова олія
  • Сіль, мелений перець

Спосіб приготування:

  1. Болгарський перець помити, видалити перегородки і насіння. Потім нарізати соломкою і протушкувати на оливковій олії до напівготовності під закритою кришкою, після чого дати йому охолонути.
  2. Фарш з'єднати з тертим твердим сиром, додати панірувальні сухарі, яйце, сіль і мелений перець. Ретельно перемішати.
  3. Викласти масу між двома шарами пергаментного паперу і качалкою розкачати пласт товщиною 0,5 см.
  4. Зняти верхній шар паперу, всю поверхню фаршу посипати тертим пармезаном і дрібно нарубаної зеленню. Викласти зверху болгарський перець і за допомогою нижнього аркуша паперу сформувати з м'яса рулет.
  5. Щільно загорнути рулет у папір для випічки і зав'язати краї.
  6. Запікати в розігрітій до 180° С печі 30-40 хвилин.
  7. Готовий м'ясний рулет остудити і розрізати на порційні шматки.

Тут зібрані рецепти салатів, який прикрасять новорічний стіл-2021.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти