Головна Сьогодні

Холодні закуски на Новий рік-2021: вісім святкових рецептів

Найкращі ідеї холодних закусок на новорічний стіл

До зустрічі року металевого Бика залишилося не так вже й багато часу, а про святкове меню треба подумати заздалегідь. Для нас же важливо, щоб "хазяїн" Нового року-2021 був задоволений і максимально підтримував нас. І якщо крім олів'є і "Мімози" є бажання почаклувати на кухні, до вашої уваги варіанти новорічних холодних закусок, які сподобаються і вам, і гостям, і Бикові.

Мус з авокадо і червоної риби

Фото: Іnstagram.com/heavenkate888/

Інгредієнти (на 1 порцію)

  • 1 шт. – авокадо
  • 50 г – слабосоленая червона риба
  • 1 ст. л – олія
  • 1 ч. л – сік лимона
  • щіпка цукру, сіль, перець зелень за смаком

Спосіб приготування

  1. Авокадо очистити, нарізати, подрібнити в блендері. Скропити соком лимона, щоб воно не потемніло.
  2. У пюре додати дрібку цукру і солі, олія.
  3. Викладаємо на тарілку, зверху кладемо дрібно нарізану рибу, посипаємо зеленню.

Канапе з моцарелою

Фото:Кitchensanctuary.com

Час приготування

  • 30 хв

Інгредієнти

  • 400 гр листкове тісто
  • 1 яйце, злегка збите
  • 10 кульок моцарели
  • 5-7 в'ялених помідорів – нарізаних невеликими кубиками
  • 2 ст. л песто
  • 20 листя базиліка

Спосіб приготування

  1. Розігрійте піч до 200 градусів.
  2. Розгорніть тісто і змастіть його яйцем, потім наріжте тісто навпіл і помістіть один шматок поверх іншого, щоб вийшло два шари тіста.
  3. Розріжте тісто приблизно на 20 маленьких квадратів.
  4. Викладіть квадрати на підготовлене деко, запікайте 10 хв.
  5. Розріжте кульку моцарели навпіл і покладіть по шматочку на кожну слойку. Знову поставити в духовку на 1-2 хв, щоб сир розтопився.
  6. Викладіть слойки на тарілку і покладіть зверху шматочок в'яленого помідора, прикрасьте песто, базиліком.

Вершкова паста з червоною ікрою

Фото: Іnstagram.com/fisherman.ikra.baku/

Цю ніжну вершкову пасту можна подавати з кексами, грінками або крекером.

Час приготування

  • 10 хв

Інгредієнти

  • 100-120 г лососевої ікри + ще трохи для прикраси
  • 250 г сиру жирністю 9%
  • 100 г сметани жирністю 20%
  • 2-3 ст. л. вершків жирністю від 30%
  • 1 невелика цибулина шалот
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • листочки 3-4 гілочок кропу + для прикраси
  • сіль, чорний перець

Спосіб приготування

  1. Сир протріть через сито. Збийте його міксером разом зі сметаною, вершками, лимонним соком і дрібно нарізаним кропом. Посоліть і поперчіть.
  2. Додайте ікру і перемішайте. Перекладіть пасту в невеликі вазочки, або красиві розетки для варення. Подавайте або з кексами, або з грінками, або з крекером. Кожну порцію прикрасьте кропом і червоною ікрою.

Авокадо, фаршироване креветочним салатом

Фото: ru.freepik.com

Час приготування

  • 30 хв

Інгредієнти

  • 100 г варених креветок
  • 2 авокадо
  • 3-4 в'ялених помідорів
  • зелений базилік
  • 1 перець чилі
  • сік половини лимона
  • 3 ст. л. крихт свіжого білого хліба
  • 1 ст. л. діжонськооїй гірчиці
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • сіль за смаком, варене яйце для прикраси
  • 2-3 ч. л. червоної ікри для прикраси

Спосіб приготування

  1. В'ялені помідори дрібно наріжте. Листя базиліка наріжте соломкою (4 листя залиште для прикраси).
  2. Чилі очистіть від насіння і тонко наріжте. Поріжте креветки. Хлібні крихти підсушіть на сухій сковороді до золотистого кольору.
  3. Авокадо розріжте навпіл, вийміть кісточку. Ложкою вийміть м'якоть (шкурки збережіть). Викладіть м'якоть у миску, розімніть і збризніть лимонним соком.
  4. Змішайте авокадо з усіма іншими інгредієнтами.
  5. Наповніть сумішшю половинки авокадо, викладіть на блюдо, прикрасьте ікрою і подрібненим яйцем. Охолодіть перед подачею.

Роли з лаваша з лососем

Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 15 хвилин

Інгредієнти:

  • Лаваш – 2 листи
  • Лосось слабосолений – 200 г
  • Вершковий сир – 150 г
  • Помідор – 2 шт. середніх
  • Цибуля зелена – 1 маленький пучок
  • Листя салату – 6-8 шт.
  • Лимонний сік
  • Мелений чорний перець

Спосіб приготування:

  1. Змастіть лаваш рівним шаром вершкового сиру і приправте перцем.
  2. Наріжте помідори тонкими кружечками. Дрібно наріжте зелений лук і посипте ним сир. Зверху розкладіть скибочки лосося, збризніть лимонним соком.
  3. Потім розкладіть листя салату і помідори. Лаваш щільно скрутіть в рулет, затягніть в плівку, приберіть в холодильник до подачі, мінімум на 1 годину.
  4. Перед подачею наріжте рулет поперек на шматочки завтовшки 3-4 см, викладіть на блюдо і подавайте.

Паштет з курячої печінки з гарбузом

Паштет з гарбузом і горіхами
Паштет з гарбузом і горіхами
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 500 г курячої печінки
  • 1 велика цибулина
  • 150 г гарбуза
  • 2 ст. л. рубаних фісташок (або інших горіхів)
  • 2 ст. л. білого вина
  • 10 горошин рожевого перцю
  • 6 сушених ягід ялівцю
  • 6 горошин чорного перцю
  • Вершкове масло для смаження і для заливки
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Цибулину нарізати півкільцями і обсмажити в невеликій кількості олії.
  2. Печінку очистити від плівок і жиру. Потім промити, обсушити і швидко обсмажити.
  3. Подрібнити смажені цибулю і печінку за допомогою блендера.
  4. Гарбуз дрібно нарізати, злегка обсмажити на 1 ст. л. вершкового масла, додати вино. Як тільки більша частина рідини випарується – зняти з вогню, остудити.
  5. Перець і ялівець подрібнити в ступці, додати до печінки з цибулею.
  6. На цьому етапі можна додати в паштет розм'якшене вершкове масло і добре перемішати.
  7. Паштет посолити до смаку, додати гарбуз і фісташки, перемішати.
  8. Перекласти паштет в миску. Залити тонким шаром розтопленого вершкового масла або накрити плівкою і прибрати в холодильник.

Соус діп з лосося з зеленню

Діп з лосося
Діп з лосося
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 20 хвилин

Інгредієнти:

  • Копчене філе лосося – 100 г
  • Натуральний йогурт – 1 баночка
  • Тертий сир – 3 ст.л.
  • Часник – 2 зубчики
  • Зелень кропу – 2 ст.л.
  • Шніт-цибуля – 2 ст.л.
  • Сіль, мелений перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Рибу і зелень дрібно нарізати.
  2. Часник пропустити через прес, сир натерти на тертці.
  3. Перемішати всі інгредієнти в мисці. Дати готовому соусу настоятися протягом 5-10 хвилин.
  4. Подавати разом з хлібом, крекерами або овочами.
  5. Залишки діпа зберігати в холодильнику.

Сирні кульки з горіхами, журавлиною і петрушкою

Сирні кульки з журавлиною
Сирні кульки з журавлиною
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • Сушена журавлина – 0,5 склянки
  • Херес, коньяк або бренді – 2 ст.л.
  • Вершковий сир – 225 г
  • Тертий гострий чеддер – 1 стакан
  • Вустерський соус – 1 ч.л.
  • Нарізані волоські горіхи – 0,5 склянки
  • Подрібнена петрушка – 1 стакан

Спосіб приготування:

  1. Журавлину промити і замочити на 10 хвилин в алкоголі.
  2. У кухонному комбайні змішати чеддер, вершковий сир і вустерский соус.
  3. Додати журавлину разом з алкоголем, перемішати.
  4. Сформувати з маси кульки і обваляти їх в подрібнених горіхах і зелені. Поставити в холодильник мінімум на 4 години.
  5. Подавати сирні кульки разом з вином.

Порада: щоб закуска була смачнішою, горіхи можна попередньо обсмажити на сухій сковороді.

А тут читайте рецепт ніжних домашніх еклерів. Можливо, вони теж прикрасять ваш новорічний стіл.

Всі подробиці в спецтемі Новий рік 2021

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти