Попри величезну кількість страв, цікавих рецептів, без борщу нам нікуди. Він ніби генетично прописаний у нашому житті. Його можна готувати зі свининою або яловичиною, легший варіант – борщ з куркою. У кожного є свої технологія і секретні інгредієнти. А що робити, коли часу обмаль, дуже хочеться борщу і є мультиварка? Брати і готувати. І якщо ви думаєте – борщ не терпить побутової техніки, то дарма. Борщ у мультиварці є не менш смачним. Головне – знати рецепт.
Борщ з м'ясом у мультиварці
Інгредієнти
- Свинина на реберцях – 300 г
- Вода – 2 л
- Капуста свіжа – 200 г
- Буряк – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Помідори свіжі або в томаті – 2 шт.
- Масло топлене – 1 ст. л.
- Часник – 2 зубчики
- Цукор – 1 ч. л.
- Сік половини лимона
- Спеції (за бажанням)
- Зелень
- Сіль
Рецепт приготування
- Буряк, моркву та цибулю очистити.
- Моркву й буряк натерти на крупній тертці, цибулю подрібнити ножем.
- Капусту тонко нашаткувати, помідори нарізати брусочками, часник пропустити через прес.
- Потім додати в каструльку масло, моркву та цибулю.
- Обсмажити овочі в режимі "Смаження" або "Випічка", помішуючи силіконовою лопаткою. Кришка має бути відкритою. На це треба приблизно 5 хвилин.
- Потім додати свинячі реберця, помідори і продовжувати смажити ще 5 хвилин.
- Викласти половину буряка, капусту, картоплю, цукор. Посолити і залити гарячою водою з чайника.
- Потім увімкнути режим "Тушкування" на 1 годину. Закрити кришку мультиварки.
- Тим часом другу частину буряка залити склянкою окропу, додати лимонний сік і довести до кипіння.
- У готовий борщ вилити проціджений буряковий відвар.
- Додати часник, приправи і нарізану зелень.
- Перекласти мультиварку в режим "Підігрів" і залишити на 10 хвилин.
- Відокремити м'ясо від кісток. Шматочки м'яса повернути в борщ, кістки викинути.
- Подавати готову стравуа разом зі сметаною і чорним хлібом.
Тут дізнаєтеся, як смачно посмажити м'ясо за порадами шеф-кухаря.