I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Український борщ: рецепти зі свининою, куркою і яловичиною

І також поради – як зробити борщ ще смачніше

Класичний український борщ. Ну от важко знайти людину, яка бодай раз не готувала нашу національну кулінарну гордість. Тому й рецептів його дуже багато. Хтось любить борщ з куркою, хтось не уявляє собі іншого борщу – тільки зі свининою. А хтось віддає перевагу класичному українському борщу з яловичиною. Нижче зібрані рецепти страви, а також поради – як зробити ваш борщ найсмачнішим.

Борщ з куркою

Реклама

Борщ на домашньому півні – рецепт
Борщ на домашньому півні – рецепт

Інгредієнти

  • Свіжа капуста – 300 г
  • Картопля – 3 шт.
  • Куряче стегно (або інше м'ясо на кістці для бульйону) – 400 г
  • Буряк – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л
  • Олія соняшникова
  • сіль


Спосіб приготування

Реклама
  1. Налити в каструлю холодну воду, покласти м'ясо і поставити на середній вогонь. Періодично знімати піну. Після закипання залишити на годину-півтори.
  2. Викласти на сковороду дрібно нарізану цибулю, моркву, буряк (можна на тертці). Можна налити олії. Обсмажити близько 7 хвилин, періодично помішуючи. Потім додати томатну пасту і смажити 5 хвилин.
  3. Після того, як бульйон зварився, дістати м'ясо з каструлі. Покласти нашатковану капусту. Потім хвилин через 7 додати нарізану соломкою картоплю.
  4. Поки овочі варяться, відокремити м'ясо від кістки, розрізати невеликими шматочками і відправити в борщ, посолити.
  5. Додати заправку і перемішати. За бажанням можна додати лаврове листя і свіжу зелень.
  6. Накрити кришкою і варити 5 хвилин.

Читайте також:

Борщ зі свининою

Борщ по-флотськи – рецепт
Борщ по-флотськи – рецепт

Реклама

Інгредієнти

  • Свинина – 300 г
  • Ребра свинячі – 500 г
  • Квасоля біла – 1 ст.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Буряк – 3 шт.
  • Капуста – 1 кг
  • Олія – 50 мл
  • Кріп, петрушка сушена – 1/2 ч. л
  • Лаврове лися – 4 шт.
  • Паприка, коріандр мелений – 1 ст. л
  • Сіль за смаком
  • Перець горошком – 7 шт.

Спосіб приготування

  1. У каструлю покласти свинячі ребра, свинину, квасолю. Налити 3 л води, довести до кипіння, зняти пінку і варити на повільному вогні під кришкою 1 годину.
  2. Вийняти з бульйону м'ясо і реберця. Відокремити м'ясо від кісток і нарізати свинину невеликими шматочками.
  3. Підготувати овочі, очистити від шкірки. Картоплю і цибулю нарізати кубиками. Моркву і буряк натерти на крупній тертці. Капусту нашаткувати. У бульйон до квасолі опустити картоплю. Варити 7 хвилин.
  4. Додати в каструлю капусту і варити 10 хвилин, додати м'ясо, перемішати і варити 10 хвилин.
  5. На сковороді розігріти олію і обсмажити на середньому вогні цибулю до м'якості. Додати в моркву і смажити на середньому вогні до м'якості моркви. Потім – буряк, перемішати і тушкувати на повільному вогні до готовності буряків.
  6. У заправку додати лаврове листя, перець горошком, сіль, мелену паприку, мелений коріандр, сушені петрушку і кріп. Перемішати і тушкувати 3 хвилини.
  7. Перекласти заправку в каструлю і перемішати. Варити 7 хвилин. Прибрати з вогню, накрити кришкою і дати настоятися 30 хвилин.

Читайте також:

Борщ з яловичиною

Інгредієнти

  • Яловичина на кістці – 700 г
  • Морква, цибуля, буряк – 2 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л
  • Капуста – 500 г
  • Картопля – 2-3 шт
  • Заморожений кріп
  • Часник – 1 зуб.
  • Цукор – 1 ст. л
  • Вершкове масло – 100 г


Спосіб приготування

  1. Яловичину промити і цільним шматком поставити варити. Варити яловичину 1.5 години, так вона буде ніжною.
  2. На тертці натерти моркву, буряк і дрібно нарізати 2 цибулини.
  3. У глибокій сковорідці розігріти олію і додати 100 г вершкового масла, можна прибрати сковорідку з вогню і розтопити масло, щоб воно не стало підгорати.
  4. У сковорідці обсмажити цибулю і моркву до золотистої скоринки і додати буряк. Все перемішати і додати половину ополоника яловичого бульйону. За бажанням заправку можна посолити за смаком і томити під кришкою 10 хвилин до випаровування води. Прибрати заправку з вогню і тримати під кришкою.
  5. Коли м'ясо стане м'яким упродовж після його закипання, викласти на дошку і нарізати невеликими шматочками. Якщо води стало мало, можна додати кип'яченої води, до потрібного рівня. Відправити м'ясо в каструлю до закипання.
  6. Великими кубиками нарізати картоплю. Капусту нарізати тонкою соломкою, так капуста швидше забарвиться і стане м'якою.
  7. Додати капусту з картоплею до м'яса і одразу ж можна додати заправку. На повільному вогні варити під кришкою. Додати сіль за смаком.
  8. За 5-10 хвилин до готовності додати натерті 2-3 зубчики часнику і ложку цукру без гірки.

Читайте також:

Як зробити борщ найсмачнішим

Бульйон

Для борщу потрібен наваристий бульйон, тому беремо тільки м'ясо на кістці і варимо 2-2,5 години. Готовий бульйон потрібно процідити, навіть якщо ви вчасно зняли пінку і він є прозорим.

Закладка інгредієнтів

Це вкрай важливо, щоб усі інгредієнти ідеально гармоніювали і були приготовлені до потрібної консистенції, не переварились: картопля – капуста – заправка з овочів.

Пасеровка

Обсмажуємо буряк, потім цибулю і моркву до м'якості, щоб їхня консистенція стала ніжнішою, а смак і аромат сильніше розкрився. Не допускайте появи "корочки". Щоб овочі не підгорали, можна додавати воду або бульйон з каструлі.

Колір

Щоб не втратити колір, буряк не вариться в бульйоні, а готується окремо. До пасерованих овочів додаємо томатну пасту і оцет. Він потрібен для того, щоб овочі не втратили колір, а також, щоб зберегти всі смакові якості.

Цукор

10 г цукру на всю каструлю – і смак борщу розкриється сильніше.

Приправи та прянощі

Для ароматного борщу ідеально підійде лаврове листя і перець горошком.

Часникова заправка

Готуємо її окремо, а потім просто перемішуємо з борщем. Варити часник у борщі або томити з морквою і цибулею – неправильно. При довгій термічній обробці смак часнику погіршується.

Тут зібрані рецепти домашньої шаурми, а також – страви на вечерю без м'яса.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти