Куди поїхати у відпустку

Як правильно худнути

Якщо обгоріли на сонці

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Смажимо м'ясо смачно і правильно – за порадами шеф-кухаря

Дізнаємося про маринади до курки, свинини, телятини і про правила приготування

Будь-яку страву потрібно готувати правильного. Насамперед це стосується смаженого на сковороді або запеченого в духовці м'яса. Почнемо з того що м'ясо треба правильно вибирати і підготовлювати, якщо, наприклад, ви чекаєте на гостей. Ну а щоб цим самим гостям, та й вам теж, сподобалися ваші м'ясні страви – треба знати кілька правил і тонкощів. Разом із шеф-кухарем Іваном Булавіним дізнаємося їх.

Фото: Іван Булавін, шеф-кухар

"Хочу сказати, що нічого надскладного в приготуванні смачного м'яса немає, якщо не казати про якісь надзвичайні страви. Але деякі пункти хотілося б відзначити. Їх легко запам'ятати і застосовувати на практиці", – пояснює Іван Булавін.

Що важливо знати перед тим, як смажити м'ясо?

/ Фото: Depositphotos

Перед тим, як смажити, маринуємо

Це додасть м'ясу особливого смаку і ніжності. М'ясо потрібно дістати з упаковки, промити під холодною проточною водою, обсушити паперовим рушником і змастити олією. Додати прянощі (чебрець, розмарин, часник). Залишити на 15-20 хвилин за кімнатної температури. Солимо і перчимо м'ясо перед подачею на стіл.

Найвдаліші спеції для яловичини, свинини, курки

  • Яловичина: перець, коріандр, ялівець, чилі пудра
  • Птиця: паприка, перець, кунжутна олія, тархун, карі
  • Свинина: цибуля, часник, зіра, коріандр, мускатний горіх

Читайте також:

Як правильно смажити м'ясо?

Фото: instagram.com/riverhall_almaty/

Телятина (стейк): правила приготування

М'ясо потрібно дістати з упаковки, промити під холодною проточною водою, обсушити паперовим рушником і змастити олією. Залишити на 15-20 хвилин за кімнатної температури. У сковороді розігріти шматочок вершкового масла до першого димку. Акуратно покласти стейк і обсмажувати його 3-5 хвилин (залежно від бажаного просмаження), перевертаючи кожні 15 секунд. Перекласти стейк на паперовий рушник і дати йому відпочити 5 хвилин. Опісля нарізати, посолити, поперчити і подавати.

Важливо! Якщо шматок м'яса великий, після приготування його треба загорнути у фольгу на 5 хвилин із шматочком масла і гілочкою чебрецю.

Читайте також:

Курка (стегно): правила приготування

/ Фото: freepik.com

Куряче стегно очищуємо від кістки і хрящів. Відбиваємо під плівкою з боку м'яса, солимо й перчимо (спеції за бажанням). У сковороді розігріти шматочок масла до першого димку та обсмажуємо стегно з боку шкірки до золотистої скоринки, після перевертаємо і смажимо 2 хвилини. Вливаємо 30 мл бульйону, накриваємо кришкою, вимикаємо вогонь і залишаємо на 5 хвилин.

Свинина: правила приготування

В тренді

/ Фото: Depositphotos

На відміну від яловичини і телятини, м'ясо свинини має бути просмажене до кінця – це дуже важливо. Якщо свинина порізана невеликими шматочками, то не потрібно заповнювати нею всю сковороду. Інакше одні шматочки пересмажиться, інші – навпаки – будуть готовими не до кінця.

Це м'ясо, яке більше за інші види потребує маринування Для цього підходять коренеплоди з агресивними властивостями, наприклад: цибуля, імбир, часник.

Читайте також:

Якщо потрібно посмажити свинячі відбивні

Відбивну слід гарненько відбити під плівкою, замаринувати, тут можна використовувати сіль заздалегідь (у маринад). Смажити бажано в щедрій кількості топленого масла до готовності, щоби при розрізанні м'яса не було червоного соку. Свинину потрібно їсти одразу, адже вона дуже швидко сохне.

Як красиво підрум'янити м'ясо?

Фото: instagram.com/maxdyakov/

На середньому вогні розігріти топлене масло, щоби дно сковороди було рівномірно ним покрите. Дочекатися першого димку і смажити до отримання золотистої скоринки.

Якщо плануєте посмажити або приготувати свинячі ребра – їх теж бажано замаринувати в спеціях (чебрець, часник, чорний перець) і олії.

Ступінь підсмажування

Тут теж є свої правила. Напівпросмаженими бувають страви з дичини, баранини, яловичини. Страви з птиці та свинини й інших видів м'яса завжди смажать і тушкують до повної готовності.

Читайте також:

Подача м'яса до столу

Чим менше часу минуло після приготування, то краще. Якщо ви засмажили м'ясо заздалегідь і вже трохи розігріли його перед подачею – страва на 100% втратить свій смак.

Тут дізнаєтеся, що таке кускус і знайдете рецепт смачної страви з кускусу.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Частіше проявляти емоції
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як швидко охолодити каву
Хакнути
Сольник зірки
MONATIK
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
25 - 31 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Впізнаєш зірку за її модним образом?
Спробувати
Куди піти
Атмосферні тераси Києва для літніх вечорів
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти