I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

5 відомих смачних супів із 5 різних країн

У Міжнародний день супу готуємо грецьку фасоладу, австрійський леберкнедельзупе і польський білий борщ

Кажуть, що в світі їх налічується понад 150 видів. І коли, якщо не в Міжнародний день супу, його приготувати? У Польщі в нього додають краківську ковбасу, що цілком логічно, в Австрії його прикрашає величезний печінковий кнедль, а в Греції та на Кіпрі його називають "ікрою бідних". Це все про суп, адже він універсальний. Із його допомогою можна стати стрункішим, насититися, колись супами лікувалися. У США, наприклад, пішли ще далі та щороку, 4 лютого, святкують Національний день домашнього супу. Нижче зібрані 5 рецептів супів із 5 різних країн, спробуйте їх приготувати. Хто знає, а раптом вони увійдуть у ваше життя назавжди?

Якщо у вас є рецепти неперевершеної дріжджовий випічки, беріть участь у нашому конкурсі – і ваші рецепти дізнається вся країна.

Реклама

Польський білий борщ (на наш, червоний, зовсім не схожий)

Так. Ні буряка, ні томатної пасти з помідорами, ні м'яса в цій страві немає. Звідси – і його назва – білий борщ. Зате в нього кладуть краківську ковбасу і прикрашають половинками вареного яйця. Тому сперечатися про його ситність не варто. Рецептів польського білого борщу безліч. Хтось, для пікантної кислинки, додає лимонний сік, хтось – сметану для посилення смаку, хтось – борошно для більшої густоти. Словом, прекрасна альтернатива нашому рідному червоному і варіант для різноманітності звичного раціону.

Фото: instagram.com/shefkuhniru/

Інгредієнти

Реклама
  1. Вершкове масло – 2 ст. л.;
  2. Краківська ковбаса – 450 г;
  3. Часник – 4 зуб.;
  4. Лук-порей – 2 стебла;
  5. Ріпчаста цибуля – 1 головка;
  6. Картопля – 2 шт.;
  7. Лаврове листя – 1 шт.;
  8. Майоран – 2 стебла;
  9. Сметана – 300 г;
  10. Пшеничне борошно – 40 г;
  11. Хрін – 40 г;
  12. Сіль – за смаком;
  13. Мелений чорний перець – за смаком;
  14. Кріп – 40 г;
  15. Петрушка – 20 г;
  16. Куряче яйце – 4 шт.;
  17. Вода – 1,5 л.

Спосіб приготування

  1. Зварити круто яйця і відставити. Кріп і петрушку подрібнити, часник дрібно нарубати, порей і ріпчасту цибулю нарізати кільцями. Картоплю очистити і нарізати кубиками 2,5 см.
  2. Копчену ковбасу залити півтора літрами води у великому сотейнику і довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімального і поварити 25 хвилин.
  3. Перелити бульйон у миску, туди ж перекласти ковбасу, відставити, сотейник повернути на плиту. Додати олію, часник, цибулю і порей і тушкувати до м'якості 10 хвилин. ⠀
  4. Влити бульйон, додати картоплю, майоран і лаврове листя. Довести до кипіння. Варити пів години до м'якості картоплі, після чого збити блендером до однорідного пюре.
  5. В окремій мисці збити сметану і борошно, додати приблизно 100 мл супу і перемішати до однорідності.
  6. Влити отриману суміш у суп, перемішати і поварити до загустіння приблизно 5 хвилин.
  7. Ковбасу нарізати скибочками завтовшки 1 см і додати до супу разом із тертим хріном.
  8. Посолити, поперчити, розлити по тарілках і посипати порції зеленню. Прикрасити розрізаними навпіл яйцями.

Читайте також:

Леберкнедельзупе (запам'ятати та вимовити назву неможливо, приготувати – просто)

Реклама

Традиційний австрійський суп, який готується на дуже простому в плані інгредієнтів бульйоні. Але головний елемент страви, у всякому разі для нас, доволі несподіваний. А саме – величезний кнедль із яловичої печінки. Австрійці та німці обожнюють цей суп, насамперед актуальний він узимку.

Фото: instagram.com/recipes_dnya/

Інгредієнти

  1. Яловича печінка – 400 г;
  2. Булочка – 8 шт.;
  3. Яйце куряче – 2 шт.;
  4. Молоко – 250 мл;
  5. Вершкове масло – 1 ст. л.;
  6. Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  7. Петрушка – 30 г;
  8. Яловичий бульйон – 1,6 л;
  9. Майоран – ½ ч. л.;
  10. Мелений білий перець, сіль – за смаком.

Спосіб приготування

  1. Тонко нарізати булочки, покласти в миску, додати чайну ложку солі та залити їх теплим молоком. Дати постояти близько години.
  2. Дрібно нарізати цибулю і петрушку. Обсмажити цибулю вершковому маслі 4-5 хвилин.
  3. Печінку пропустити через м'ясорубку, змішати її з підготовленим хлібом, цибулею, петрушкою, додати яйця, майоран і перець, ретельно перемішати.
  4. У великій каструлі закип'ятити підсолену воду. Із фаршу зробити невеликий пробний кнедль і кинути його в воду. Якщо він розвалюється, додати у фарш хлібних крихт.
  5. Сформувати з фаршу 6-8 однакових кнедлів і варити 20 хвилин на повільному вогні без кришки. Готові кнедлі вийняти шумівкою і покласти в тепле місце.
  6. Розігріти бульйон і розлити по тарілках. Туди ж покласти по одному кнедлю. Прикрасити петрушкою.

Читайте також:

Цибулевий суп (він же найулюбленіший Людовика XV)

Саме так. Король захоплювався кулінарією, любив куховарити. І одного разу, добряче зголоднівши, зайнявся цибульним супом. І так, ця королівська страва дуже швидко перекочувала до французьких трактирів. У сучасній Франції живильний цибульний суп виступає "на розігріві" основної трапези. А ще його дуже рекомендують до вживання при бронхіті.

Фото: https://www.instagram.com/chefvivien/

Ігредієнти

  1. Цибуля – 300 г;
  2. Олія – 3 ст. л.;
  3. Вершкове масло – 50 г;
  4. Біле сухе вино – 50 мл;
  5. М'ясний бульйон – 1 л м'ясного бульйону;
  6. Скибочки сухого хліба;
  7. Маасдам – 100 г;
  8. Чебрець, лаврове листя, часник – за смаком.

Спосіб приготування

  1. Нарізати цибулю півкільцями. Смажити цибулю на сильному вогні. Коли почне темніти, посолити, додати чебрець, лаврове листя, часник, зменшити вогонь і смажити під кришкою 20 хвилин.
  2. Додати вино, зібрати лопаткою те, що пристало до дна сковорідки.
  3. Додати бульйон і варити без кришки мінімум 25 хвилин.
  4. Прибрати часник.
  5. Для подачі в жаростійкій мисці: налити суп, зверху викласти хліб, щоб він повністю закривав поверхню.
  6. Рясно посипати сиром, запікати в духовці під грилем 3-5 хвилин за максимальної температури.

Читайте також:

Фасолада (або "ікра бідних")

Із супами греки взагалі-то не дуже дружать. Але фасолада – виняток. Так, фасоладу можна назвати густою юшкою, але все-таки це суп. Густий-прегустий. Він ідеально поєднується зі свіжим хлібом і оливками. Основний інгредієнт – квасоля, її греки називають "ікрою бідних". Проте і в Греції, і на Кіпрі фасоладу обожнюють.

Фото: instagram.com/thenewcrete_newspaper/

Інгредієнти

  1. Квасоля (суха, червона) – 100 г;
  2. Кабачок – 150 г;
  3. Томати у власному соку (+ сік 150 мл) – 5 шт.;
  4. Цибуля ріпчаста – 100 г;
  5. Перець болгарський – 150 г;
  6. Базилік (свіжий або сушений) – 15 г;
  7. Кінза – 20 г;
  8. Морква – 100 г;
  9. Сіль – за смаком;
  10. Лимон (сік у тарілку) – 5 г;
  11. Вода – 1,5 л;
  12. Спеції середземноморські трави – 5 г.


Спосіб приготування

  1. Квасолю замочити на ніч у кип'яченій воді кімнатної температури.
  2. Варити квасолю близько 50 хвилин. Не солити. Сіль робить оболонку квасолі жорсткішою, тому вона довго варитиметься. Потім додати кабачки, цибулю і моркву. Цибулю можна попередньо підсмажити на олії. Посолити.
  3. Поки суп вариться, перетерти томати в пюре, нарізати болгарський перець.
  4. Додати томати, сік томатів і перець. Варити 15 хвилин.
  5. Нарубану кінзу і спеції додати за 5 хвилин до закінчення варіння.
  6. Перед подачею в кожну тарілку видавити трохи лимонного соку і покласти базилік.
  7. Подавати фасоладу зі свіжим хлібом, рясно посипати зеленню і додати оливкову олію і лимонний сік.

Читайте також:

Чихиртма грузинська (цілюща)

Одна з головних страв Грузії. У цій країні впевнені, якщо в сім'ї не готують суп, то в цій сім'ї дуже погано в плані грошей. Цей наваристий курячий суп додає бадьорості після вчорашнього застілля, його їдять після застуди.

Фото: instagram.com/kavkaz_s_luboviu/

Інгредієнти

  • Куряче біле м'ясо – 500 г;
  • Цибуля – 2 шт.;
  • Яйця – 4 шт.;
  • Вершкове масло – 2 ст. л.;
  • Винний оцет – ½ ч. л.;
  • Часник – 3 зуб.;
  • Кінза, сіль, перець – за смаком.

Спосіб приготування

  1. Куряче м'ясо нарізати на шматочки, викласти в каструлю, залити водою і варити до готовності.
  2. Вийняти м'ясо, процідити бульйон і поставити на повільний вогонь.
  3. На сковороді розтопити вершкове масло, обсмажити на ньому нарізану півкільцями цибулю і заправити ним бульйон.
  4. У глибокій мисці збити яйця з оцтом і додати в них суміш із рубленого часнику, солі та перцю.
  5. При постійному помішуванні (аби білки не згорнулися) обережно влити суміш у бульйон, повернути в каструлю курку, дати супу прогрітися і зняти його з вогню.
  6. При подачі посипати чихиртму рубаною кінзою.

Тут дізнаєтеся рецепт італійського омлету – фритати.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти