I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

7 несподіваних страв із соєвим м'ясом – від соусу для макаронів до голубців

Це м'ясо чудово поєднується практично з усім, а за смаком не поступається звичайному
Соєве м'ясо по-іспанськи
Фото: instagram.com/recipe_zozh_pp/
Соєве м'ясо по-іспанськи Фото: instagram.com/recipe_zozh_pp/

Соєве м'ясо переживає другу хвилю популярності. У 90-і його їли, здебільшого через безвихідь, сьогодні його їдять ті, хто дотримується здорового способу життя або взагалі вирішив відмовитися від їжі тваринного походження. Якщо хтось пам'ятає, то соєве м'ясо – дуже гідне за смаком і поєднується з будь-якими овочами. Воно швидко готується і добре насичує. Тож ці 7 страв можуть цілком доповнити корисну сімейну вечерю.

У календарі свят травня знайдете найкращі ідеї для вдалих подарунків.

Реклама

Соєве м'ясо з овочами

Фото: instagram.com/vegblog_marina/

Інгредієнти

  • Соєве м'ясо – 150 г
  • Стручкова квасоля – 300 г
  • Морква – 3 шт.
  • Йогурт – 200 г
  • Спеції – за смаком

Спосіб приготування

Реклама
  1. На 15 хвилин залити соєве м'ясо теплою водою. Нарізати моркву кільцями.
  2. У сотейнику з водою протушкувати овочі до напівготовності. Залити 100 г йогурту. Тушкувати 25 хвилин.
  3. Викласти овочі до м'яса, додати йогурт і спеції. Протушкувати кілька хвилин.

Соєве м'ясо по-іспанськи

Фото: instagram.com/recipe_zozh_pp/

Інгредієнти

  • Соєве м'ясо – 200 г
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Половина цибулини
  • Морква – 2 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Овочевий бульйон – 200 г
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Заморожений горошок – 100 г
  • Спеції, лаврове листя, сіль, перець – за смаком
  • Червоне вино сухе – 50 мл

Спосіб приготування

Реклама
  1. Замочити соєве м'ясо в гарячій воді і додати 1 столову ложку соєвого соусу. Злити і відставити убік.
  2. Додати часник, цибулю, моркву і картоплю у велику каструлю. Додати трохи води і готувати 5 хвилин, постійно помішуючи.
  3. Додати борошно і готувати ще хвилину. Додати вино і готувати кілька хвилин.
  4. Додати бульйон і томатну пасту. Перемішати і довести до кипіння.
  5. Додати 1 столову ложку соєвого соусу, соєве м'ясо, лаврове листя, перець і сіль. Перемішати, накрити і тушкувати приблизно 20 хвилин.
  6. Додати заморожений горошок і готувати ще хвилин 10 (або доки овочі не будуть готові).

Соєве м'ясо по-корейськи

Фото: instagram.com/elena__zhitnikova/

Інгредієнти

  • Морква – 0,5 кг
  • Соєве м'ясо – 100 г
  • Цукор – 2-3 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Перець гострий – 1 ч. л.
  • Імбир – 0,5 ч. л.
  • Оцет 70% – 1,5 ч. л.
  • Олія – 2 ст. л.
  • Олія кунжутна – 1 ч. л.
  • Часник – 4-5 зуб.
  • Кунжут для подачі

Спосіб приготування

  1. Замочити соєве м'ясо в окропі на 10 хвилин. Моркву натерти на тертці для корейської моркви, додати сіль, цукор і гарненько розім'яти руками до появи соку.
  2. М'ясо нарізати соломкою і відправити до моркви.
  3. Решта інгредієнти змішати разом і прогріти в мікрохвильовці близько хвилини. Після заправити салат і дати трохи настоятися.
  4. Після за бажанням можна додати сіль, цукор або оцет.

Голубці із соєвим м'ясом

Фото: instagram.com/lovebroccoly/

Інгредієнти

  • Соєве м'ясо – 100 г
  • Рис відварений – 200 г
  • Невеликий пучок зелені – кріп, кінза ⠀
  • Соєвий соус – 3 ст. л.
  • Капустяне листя
  • Цибуля, морква – по 1 шт.
  • Сіль, перець, спеції – за смаком ⠀

Для соусу

  • Імбир свіжий натертий або дрібно порізаний – 1 ст. л⁣⁣. ⠀
  • Помідор, гострий перець – по 1 шт.
  • Половинка болгарського перцю ⠀
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Овочевий бульйон – 200 г
  • Спеції – за смаком ⠀

Спосіб приготування

  1. Соєве м'ясо залити окропом, додати соєвий соус, подрібнену зелень, спеції. Залишити на 2 години.⁣⁣ ⠀
  2. Відварити капустяне листя у воді до напівготовності.
  3. ⁣⁣М'ясо віджати від маринаду. Маринад не виливати. Подрібнити в блендері. Додати до м'яса половину моркви, натертої на дрібній тертці, дрібно нарізану половину цибулини, сіль, перець, рис.⁣⁣ ⠀
  4. Сформувати голубці. Викласти у сковороду.
  5. З'єднати всі інгредієнти для соусу, залити голубці. Тушкувати до готовності на повільному вогні.

Читайте також:

Макарони по-флотськи із соєвим фаршем

Фото: instagram.com/vegetarian_vegfood/

Інгредієнти

  • Макарони – 200 г
  • Соєвий фарш – 50 г
  • Цибуля – 50 г
  • Томатна паста – 30 г
  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Помідор – 200 г
  • Спеції – за смаком

Спосіб приготування

  1. Фарш замочити в окропі на 15 хвилин, промити, віджати. Додати спеції, соєвий соус. Залишити маринуватися на 30 хвилин.
  2. Макарони відварити, обсмажити фарш, томатну пасту і цибулю на сковороді.
  3. Додати натертий на крупній тертці помідор без шкірки, посолити і тушкувати 5 хвилин.
  4. Фарш з'єднати з макаронами, перемішати.

Запечене соєве м'ясо

Фото: instagram.com/baker_vegan/

Інгредієнти

  • Пачка соєвого м'яса
  • Майонез – 3-5 ст. л.
  • Гострий кетчуп – 2 ст. л.
  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Гострий перець, паприка, коріандр, сіль – за смаком

Спосіб приготування

  1. Соєве м'ясо відварити впродовж 10 хвилин.
  2. Злити воду і віджати м'ясо, дати охолонути.
  3. Змішати всі інгредієнти, що залишилися, із соєю. Соусу має бути стільки, щоб він покривав шматочки.
  4. Викласти в форму і запікати 30-40 хвилин за 180 градусів.
  5. За бажанням під соєве м'ясо можна покласти картоплю, тоді час запікання трохи збільшиться.

Соєве м'ясо з кабачком

Фото: instagram.com/veggy_mash/

Інгредієнти

  • Кабачки – 2 шт.
  • Мелений часник – 1 ч. л.
  • Соєве м'ясо – півтори упаковки
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Соєвий соус, бальзамічний оцет – по 2 ст. л.
  • Копчена паприка – 1 ч. л.
  • Мелені часник і коріандр – по 1/2 ч. л.

Спосіб приготування

  1. Залити соєве м'ясо окропом, додати 1 ст. ложку соєвого соусу і відставити на час в бік.
  2. У глибокій сковороді на сильному вогні обсмажити нарізані брусочками кабачки до золотистої скоринки і потрібної вам м'якості. Якщо потрібно, додайте трохи олії.
  3. Змішати оцет, часник, сіль. Додати цю суміш у кабачки і перемішати. Перекласти кабачки в окрему ємність.
  4. Із соєвого м'яса злити воду і злегка віджати. Просушити на розігрітій сковороді.
  5. Нарізати цибулю тонкими півкільцями і відправити в сковороду. Туди ж додати трохи олії.
  6. Тушкувати на середньому вогні 3-4 хвилини, постійно помішуючи.
  7. Додати соєвий соус, бальзамічний оцет і всі спеції.
  8. Перемішати і готувати, доки вся рідина не випарується.
  9. З'єднати кабачки і м'ясо, зверху посипати кунжутним насінням.

Тут дізнаєтеся, як правильно вибирати соєвий соус і в яку їжу його краще додавати.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти