Головна Сьогодні

Як приготувати смачні голубці з молодої капусти

Рецепт апетитних голубців з фаршем, рисом і овочами

Класичні голубці з фаршем і рисом в томатно-сметанному соусі вийдуть ніжніше, якщо приготувати їх з молодої капусти. Цей простий рецепт займе гідне місце у вашій кулінарній книзі.

Листя для голубців годі й відварювати, а скласти в підходящий пакет і відправити на 2 хвилини в мікрохвильову піч, включену на повну потужність.

Голубці з молодої капусти з фаршем

Голубці з молодої капусти
Голубці з молодої капусти
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

Калорійність:

  • 97 ккал на 100 г

Для голубців:

  • 700 г листя молодої капусти
  • 1.2 кг змішаного фаршу
  • 1 велика морква
  • 2 середні цибулини
  • 0.5 склянки рису
  • Сіль, перець, спеції – за смаком
  • 1 пучок зелені (кріп, петрушка, зелена цибуля)
  • Рослинна олія

Для соусу:

  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 5-7 ст.л. сметани
  • 4-5 ст.л. томатної пасти або 2 склянки томатного соку
  • Сіль, перець
  • Вода

Дивіться відео, як вибрати фарш для голубців:

Спосіб приготування:

  1. Молоду капусту помити, вирізати качан і зняти листи. Має вийти приблизно 700 г листя. Відварити листя в киплячій воді протягом декількох хвилин, остудити і зрізати ножем товсті прожилки.
  2. Цибулю і моркву почистити. Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на дрібній тертці. Обсмажити овочі на олії до напівготовності.
  3. М'ясний фарш викласти в миску, додати обсмажені овочі, рис, зелень і добре перемішати. Потім фарш посолити, поперчити, додати спеції за смаком і ще раз добре перемішати.
  4. На край капустяного листа викласти порцію фаршу, краї загорнути всередину і згорнути рулетиком.
  5. У каструлю з товстим дном щільно, в два-три шари викласти голубці. Зверху розкласти нарізану півкільцями цибулю і терту на середній терці моркву. Потім додати сметану і томатну пасту. Посолити, поперчити, залити все водою, щоб повністю покривала овочі. Готувати голубці близько години після закипання води.

На замітку

Коли ви зробите голубці, їх можна сирими перекласти в пакет і заморозити для подальшого використання.

Нагадаємо, раніше ми ділилися найкращими рецептами лінивих голубців .

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти