Запіканка з кабачків – це легка, бюджетна і дуже смачна страва, яку можна подати на вечерю влітку. Для приготування ідеально підійдуть молоді кабачки з тонкою шкіркою. Їх потрібно натерти на середній тертці і віджати зайвий сік, щоб запіканка не вийшла водянистою.
Кабачкова запіканка з фаршем з індички
Час приготування:
- 1 година
Інгредієнти:
- 400 г кабачків
- 250 г фаршу з індички
- 1 ріпчаста цибуля
- 2 зубчики часнику
- 2 помідори
- 4 ст. л. рослинної олії
- 2 курячі яйця
- 150 мл сметани
- 80 г твердого сиру
- Сіль, перець – за смаком
- Зелень за смаком
Спосіб приготування:
- Натріть кабачки на тертці з великими отворами разом з шкіркою. Залиште їх, щоб вони трохи постояли, а потім відтисніть зайвий сік.
- Цибулю дрібно наріжте і підсмажте на олії до прозорості.
- Фарш обсмажте на сковороді до напівготовності (10-15 хвилин).
- Помідори наріжте тонкими кружальцями. Твердий сир натріть на дрібній тертці. Часник пропустіть через прес.
- У глибокій мисці віничком збийте до однорідної маси курячі яйця і сметану. Посоліть, поперчіть.
- У змащену маслом форму викладіть дві третини кабачкової маси, зверху додайте весь м'ясний фарш, змішаний з цибулею і часником, викладіть на фарш кружальця помідорів. Розподіліть зверху кабачки, що залишилися, посипте тертим сиром і залийте яєчно-сметанною сумішшю.
- Відправте все в прогріту до 180 ºС духовку на 30 хвилин. Дістаньте запіканку, дайте трохи охолонути, посипте свіжою зеленню.
Дивіться відео, як зробити холодну закуску з кабачків:
Кабачкова запіканка з помідорами і сиром
Час приготування:
- 1 година
Інгредієнти:
- 800 г кабачків
- 2 помідори
- 2 яйця
- 200 г твердого сиру
- 130 г борошна
- Сіль, перець – за смаком
- Зелень – за смаком
- 1 ч. л. рослинної олії
Спосіб приготування:
- Натріть кабачки на тертці з великими отворами. Залиште, щоб вони постояли, а через якийсь час відтисніть і злийте зайвий сік. Додайте до кабачків яйця і перемішайте.
- Твердий сир натріть на середній терці. Половину натертого сиру додайте до кабачкової маси, посоліть, поперчіть, все ретельно перемішайте. Додайте борошно і ще раз все перемішайте.
- У змащену олією форму викладіть кабачкову масу і акуратно розрівняйте.
- Помідори наріжте кружальцями і викладіть поверх кабачкового шару. Посипте залишками сиру.
- Форму поставте в попередньо розігріту до 180 °С духовку на 30 хвилин. Готуйте запіканку до утворення рум'яної скоринки. Дістаньте, трохи остудіть, посипте свіжою зеленню.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом супу з кабачків із в'яленими помідорами. Крім цього, ми писали, як спекти пиріг з кабачками і куркою.