Запіканка з кабачків і курки у духовці – це можливість швидко приготувати смачний і корисний обід або вечерю. Молоді кабачки в рецепті можна замінити цукіні, а замість курки взяти філе індички.
Перед тим, як додавати терті овочі, їх потрібно добре віджати, інакше страва вийде водянистою і погано пропечеться.
Запіканка з курки і кабачків
Час приготування:
- 1.5 години
Калорійність:
- 137 ккал на 100 г
Складові:
- 900 г молодих кабачків
- 400 г курячого філе
- 1 головка цибулі
- 2 яйця
- 50 г твердого сиру
- 3 ст. л. сметани
- 1 ч. л. гірчиці
- 4-5 гілочок зелені петрушки
- 1 ст. л. рослинної олії
- перець чорний мелений – за смаком
- сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Кабачки вимийте, зріжте кінчики. Натріть овочі на крупній тертці.
- Перекладіть кабачки в друшляк, відіжміть їх злегка ложкою, щоб стік сік.
- Куряче філе промити, обсушити і наріжте маленькими кубиками.
- Викладіть м'ясо в миску, додайте до нього гірчицю і сметану. Приправте за смаком свіжомеленим перцем і сіллю. Ретельно перемішайте і залиште маринуватися.
- Цибулину очистіть, дрібно наріжте і обсмажте на олії до золотистого кольору.
- Сир натріть на крупній тертці. Зелень петрушки промийте, обсушіть і дрібно порубайте. Додайте сир і петрушку в миску з курячим філе.
- Всипте смажену цибулю, вбийте яйця, додайте добре віджаті кабачки. Посоліть і поперчіть за смаком. Ретельно змішайте всі інгредієнти.
- Духовку розігрійте до 190 ºC. Жароміцну форму змажте соняшниковою олією. Викладіть в неї отриману кабачкову масу.
- Поставте форму на верхній рівень духовки на решітку. Готуйте страву 45-50 хвилин. Верх має підрум'янитися.
- Дістаньте запіканку з курки та кабачками з духовки. Дайте трохи охолонути, після розріжте на порційні шматки і подавайте до столу.
Корисна порада
Якщо ви використовуєте роз'ємну форму, оберніть її знизу фольгою, щоб не витекла заливка.
Дивіться відео, як зробити курячі мафіни:
Нагадаємо, раніше ми писали, що приготувати на вечерю з курячого філе. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом овочевої запіканки на вечерю.