Відкритий французький пиріг киш можна готувати практично з будь-якою начинкою. Головне, щоб вона була сухою, без додавання води або олії.
Дивіться відео, як зробити несолодкий заливний пиріг:
Ми пропонуємо простий рецепт кіша з курячим філе, кабачками, бринзою, кедровими горішками і йогуртовою заливкою.
Несолодкий пиріг з куркою і сиром
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 237 ккал на 100 г
Інгредієнти:
Для пирога:
- 300 г несолодкого пісочного тіста
- 1 кабачок або цукіні (близько 300 г)
- 150 г вершкового сиру
- 100 г готового курячого філе (вареного, смаженого або запеченого)
- 100 г кедрових горішків
- 50 г бринзи
- 1 стаканчик густого йогурту без добавок
- 1 яйце
- Кілька гілочок базиліка
- Сіль, перець
Для тіста (500 г):
- 300 г борошна
- 150 г вершкового масла
- Велика дрібка солі
- 1 яйце
- 2 ст.л. дуже холодної води
Спосіб приготування:
- Борошно насипати в миску, додати сіль, зробити в муці поглиблення і додати нарізане шматочками холодне масло.
- Додати трохи збите виделкою яйце і воду.
- Швидко замісити тісто і скачати його в кулю. Загорнути в плівку і відправити в холодильник на годину.
- Духовку розігріти до 180 ° С. Форму діаметром 20-22 см змастити олією.
- Тісто дістати з холодильника і викласти в форму. Зробити пальцями бортики висотою приблизно три см, ножем підрівняти краї.
- Вершковий сир змішати виделкою або міксером з йогуртом і яйцем, додати розкришену бринзу, листочки базиліка, трохи солі і перцю.
- Кабачок нарізати кружечками, курку розділити на невеликі шматочки. В основу для тарта викласти дві третини всіх скибочок кабачків і шматочків курки, кедрові горішки й залити начинку сирно-йогуртовій сумішшю. Зверху викласти решту гуртки цукіні і курку. Посолити і поперчити за смаком.
- Випікати киш 30-40 хвилин, поки начинка не загусне. Готовий пиріг остудити і нарізати на шматочки.
Корисна порада
Залишки тесту можна заморозити і зберегти для приготування інших страв.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом кіша з помідорами чері і спаржею . "Сьогодні" також писали, як приготувати кіш з куркою і овочами .