Особливість цього крем-супу в тому, що цукіні попередньо запікаються в духовці.
Крем-суп із цукіні
Складові:
- овочевий бульйон – 1 л
- картопля – 2-3 середніх бульби
- цукіні – 3 середніх
- часник – 4 зубчики
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- оливкова олія – 2 ст.л.
- вершки – 150 мл
- лавровий лист – 2 шт.
- в'ялені помідори – 2 шт.
- петрушка – кілька гілочок
- сіль, перець – за смаком
Рецепт приготування:
- Цукіні або молоді кабачки нарізаємо вздовж на три частини, скроплюємо невеликою кількістю оливкової олії, викладаємо на деко з пергаментним папером, запікаємо в духовці розігрітій до 200 градусів протягом 30-40 хвилин.
- Цибулю нарізаємо невеликими кубиками, часник очищаємо. У каструлі з товстим дном розігріваємо оливкову олію, обсмажуємо часник протягом хвилини на сильному вогні, додаємо цибулю, обсмажуємо на середньому вогні до золотистого кольору. Додаємо бульйон, картоплю, солимо і варимо близько 20 хвилин до розм'якшення картоплі.
- Цукіні після запікання відправляємо в каструлю. Проварюємо все разом ще близько 10 хвилин. За 1-2 хвилини до приготування додаємо до супу лавровий лист, вершки.
- Лавровий лист прибираємо із супу, перчимо, знімаємо з вогню, пробиваємо все блендером, повертаємо на маленький вогонь і прогріваємо суп ще раз.
- Крем-суп із цукіні розливаємо по тарілках, додаємо кілька гілочок петрушки, нарізані в'ялені томати і подаємо до столу.
Смачного!
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати суп-пюре із цукіні з плавленим сиром. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом крем-супу з кабачків із часниковими грінками.
Дивіться відео, як приготувати кабачковий мільфей з крабовим пюре: