Куди їхати у серпні

Оновлюємо гардероб

Ритуали ранку

Підкорюємо гори

Тести

Найдорожче

Салати на зиму: ТОП-5 рецептів домашніх заготовок

Пропонуємо вам найкращі рецепти заготовок на зиму із сезонних овочів, які порадують в холоди насиченим літнім смаком, яскравим кольором і, звичайно ж, вітамінами.
/ Фото: Depositphotos

Лыто – час недорогих овочів, коли можна робити заготовки на зиму. Ми пропонуємо приготувати овочеві салати в банках. Це не просто гарнір, а окремі і дуже смачні страви, які обов'язково варто спробувати.

Для салатів на зиму можна використовувати практично будь-які овочі: баклажани, помідори, огірки, кабачки, цвітну капусту або гарбуз. Деякі рецепти включають гриби, квасолю і навіть крупи – гречку, рис, перловку.

Zкщо ви поки що в роздумах, як провести відпустку і літо в цілому, шукайте ідеї в календарі лайфхаків.

Салат на зиму з кабачками, помідорами і перцем

Овочевий салат на зиму
Овочевий салат на зиму / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

  • 1 кг очищених кабачків
  • 1,5 кг помидорів
  • 4 болгарських перців
  • 5-6 зубчиків часнику
  • 100 г цукру
  • 1 ст. л. кухонної солі
  • 1 ст. л. оцту 9%
  • 1 ст. л. рослинної олії

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Кабачки нарізати кубиками середнього розміру (1,5-2 см).
  2. Помідори нарізати середніми кубиками.
  3. Болгарський перець очистити від насіння і нарізати квадратиками.
  4. Нарізані помідори покласти в каструлю і поставити на плиту. Додати цукор і сіль, акуратно перемішати. Довести до кипіння і варити помідори 10 хвилин, періодично перемішуючи.
  5. Потім додати кабачки і перець. Влити олію, перемішати. Довести до кипіння, варити овочі 30 хвилин. За 15 хвилин до готовності додати подрібнений або пропущений через прес часник. Періодично акуратно помішувати.
  6. За 1-2 хвилини до готовності додати оцет і відразу ж накрити кришкою. Довести до кипіння і зняти з вогню.
  7. Розлити в гарячому вигляді по стерилізованих банках і закрити простерилізованими кришками. Вийде 3 банки об'ємом 0,45 л.
  8. Закупорені банки відразу перевернути догори дном, закутати і залишити до повного охолодження.

Салат із зелених помідорів на зиму

Зелені помідори на зиму
Зелені помідори на зиму / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

  • 1 кг зелених помідорів
  • 2-3 солодких перці
  • 500 г моркви
  • 500 г цибулі
  • 1/2 склянки рослинної олії
  • 1 ст.л. солі
  • 2 ст.л. цукру
  • Перець горошком
  • Зелень петрушки і кропу – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Нарізати тонкою соломкою цибулю і перець, моркву натерти на крупній тертці і обсмажити підготовлені овочі на рослинній олії.
  2. Помідори нарізати дрібно, з'єднати з обсмаженими овочами і тушкувати 40 хвилин.
  3. Потім додати цукор, сіль, перець горошком і подрібнену зелень і тушкувати ще 30 хвилин.
  4. Готовий салат розкласти в стерилізовані банки, закатати і, закутавши, залишити до повного охолодження.

Салат "Кабачки по-корейськи" на зиму

Кабачки по-корейськи
Кабачки по-корейськи / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • понад 3 години

Інгредієнти:

  • 1 молодий кабачок
  • 1 морква
  • 1 огірок
  • 1/2 солодкого перцю
  • Суцвіття кропу – за смаком
  • Кінза або інша зелень – за смаком
  • 2/3 склянки яблучного оцту
  • 2/3 склянки рослинного масла
  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ст. л. цукру

Спосіб приготування:

  1. Натерти кабачок і моркву на тертці для корейської моркви.
  2. Огірки і перець нарізати тонкою соломкою.
  3. Перемішати овочі, додати дрібно посічену кінзу і суцвіття кропу без твердих стебел.
  4. Розкласти овочеву суміш в чисті банки. Якщо ви будете заготовляти салат на зиму, то банки і кришки потрібно простерилізувати.
  5. Для заправки змішати оцет, олію, соєвий соус і цукор. Якщо оцту додати менше, то маринуватися салат буде довше.
  6. Залити банки заправкою, закрити кришками, струсити. Якщо ви плануєте їсти салат відразу, залиште його на 5-6 годин в холодильнику.
  7. Для консервування салату прикрити літрові банки кришками і стерилізувати 40 хвилин. Закатати, перевернути догори дном на рушник і дати повністю охолонути.
  8. Зберігати кабачки по-корейськи в прохолодному місці.

Салат із баклажанів на зиму

Баклажани на зиму
Баклажани на зиму / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • понад 3 години

Інгредієнти:

  • 6 кг баклажанів
  • 6-8 шт. червоного болгарського перцю
  • 3-4 шт. гострого перцю
  • 200 г часнику
  • 0,5 стакану оцту 9 %
  • 0,5 склянки рослинної олії
  • 2 ст. л. солі
  • 1 склянка цукру

Спосіб приготування:

  1. Банки помити з содою. Простерилізувати будь-яким способом банки і кришки. Баклажани помити, відрізати хвостики.
  2. Баклажани порізати уздовж і поперек на вісім частин.
  3. Посипати сіллю (1-2 ст. ложки з гіркою), перемішати і дати постояти 2 години. Потім добре промити.
  4. Залити холодною водою, дати закипіти. Варити 5 хвилин на середньому вогні. Злити воду з баклажанів.
  5. Зробити маринад. Для цього помити і очистити від насіння солодкий перець. Очистити часник. Пропустити через м'ясорубку солодкий і гіркий перець, часник. Додати рослинну олію, сіль, цукор і оцет і довести маринад до кипіння.
  6. Відварені баклажани залити розсолом, дати закипіти. Варити на середньому вогні 5 хвилин.
  7. Баклажани розкласти в стерильні банки, закатати, перевернути на кришки, укутати до повного охолодження.

Салат з цвітної капусти на зиму

Салат з цвітної капусти
Салат з цвітної капусти / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

  • 1 кг цвітної капусти
  • 3 болгарських перці
  • 2 моркви
  • 2 цибулини
  • 120 мл води
  • 120 мл рослинної олії
  • 120 мл оцту 9%
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. солі
  • 1 ч. л. паприки
  • 1 ч. л. кардамону

Спосіб приготування:

  1. Капусту очистити від листя. Розібрати на суцвіття і викласти в миску. Залити капусту окропом на 10 хвилин.
  2. Морква і перець почистити. Почистити цибулю.
  3. У велику каструлю скласти смужками нарізаний перець і півкільцями нарізану цибулю. Додати нашатковану моркву і капусту без води.
  4. У миску налити півсклянки гарячої води і додати спеції. Додати сіль і цукор, влити оцет. Добре перемішати заливку.
  5. Залити овочі маринадом і залишити на 1 годину. Розкласти по банках. Стерилізувати півлітрові банки 10-12 хвилин.
  6. Закатати і прибрати в тепло на 12 годин. Зберігати в погребі.

Дивіться відео, як зробити салат з ідеальних малосольних огірочків:

Нагадаємо, раніше ми публікували рецепти ситних салатів з куркою для здорового сніданку.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
АКТУАЛОЧКА
Збираєшся на пікнік?
Де найкраще купувати продукти
Хочу дізнатись
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Правильно перекушувати
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Джеймі Олівер радить: 17 підказок для смачної їжі
Хакнути
Сольник зірки
МОГИЛЕВСЬКА
14 серпня / 20:00
5 головних концертів серпня
Леді Гага у сукні-накидці від Valentino
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Серпень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
1 - 7 серпня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Чи зможеш відрізнити дизайнерський одяг від речей з ринку?
Спробувати
Останній місяць літа стартував
10 речей, які треба встигнути зробити у серпні
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти