Головна Сьогодні

Салати з авокадо: ТОП-5 рецептів на будь-який смак

Найкращі рецепти смачних і корисних салатів з авокадо

Авокадо відмінно підходить для приготування салатів. Цей фрукт має досить нейтральний смак, тому ідеально поєднується з різними інгредієнтами. До того ж дієтологи рекомендують авокадо людям із захворюваннями серцево-судинної системи, шлунково-кишкового тракту, а також для загального поліпшення стану організму.

Зробили для вас добірку рецептів смачних і корисних салатів з авокадо.

Салат з руколи, авокадо і буряка

60_ls.1527008284
Салат з авокадо, буряка і помідорів чері
Фото: instagram.com/petite_furia

Калорійність цього яскравого овочевого салату становить 358 ккал. Якщо ви не вживаєте солі, можете замінити її соєвим соусом.

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

  • 100 г відвареного молодого буряка
  • половина авокадо
  • 100 г руколи
  • 100 г помідорів чері
  • 30 г вершкового сиру із зеленню
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Буряк відварити або приготувати на пару. Очистити і нарізати тонкими кружечками.
  2. Рукколу замочити на півгодини в холодній воді, злити рідину.
  3. Помідори черрі помити і розрізати навпіл.
  4. Авокадо очистити від шкірки і видалити кісточку. Нарізати м'якоть часточками.
  5. Викласти на тарілку промиту рукколу без стебел, очищений і нарізаний буряк, половинки томатів черрі і скибочки авокадо. Посолити і поперчити.
  6. Викласти зверху вершковий сир за допомогою чайної ложки. Полити салат оливковою олією і подавати.

Салат з овочів з авокадо і яйцем

39_ls.1525945355
Салат з авокадо, яєць і помідорів чері
Фото: freepik.com

Якщо ви втомилися від важких салатів з майонезним заправками, приготуйте красивий і свіжий салат з овочів, зелені, авокадо і варених яєць.

Час приготування:

  • 20 хвилин

Складові:

  • пучок салату
  • Чверть червонокачанної капусти
  • 1 авокадо
  • 1-2 огірка
  • Жменя помідорів чері
  • 2 варені яйця
  • жменя редису
  • Сіль, мелений перець
  • Сік лимона або лайма
  • Оливкова олія

Спосіб приготування:

  1. Усі овочі і зелень помийте й обсушіть.
  2. Салат порвіть руками, капусту тонко нашаткуйте.
  3. Огірки і редис наріжте тонкими кружечками, помідори черрі розріжте навпіл.
  4. Варені яйця почистіть і наріжте кружальцями.
  5. Авокадо почистіть, видаліть кісточку і наріжте м'якоть тонкими скибочками. Збризніть лимонним соком, щоб вона не потемніла.
  6. Красиво викладіть на тарілку всі інгредієнти. Посоліть, поперчіть і полийте оливковою олією.

Картопляний салат з креветками і авокадо

36_ls.1523614073
Картопляний салат з авокадо
Фото: depositphotos.com

Готуємо апетитний салат з картоплі, авокадо, креветок, зелені і помідорів з пряним соусом вінегрет.

Час приготування:

  • 45 хвилин

Складові:

  • 450 г картоплі, очищеної та нарізаної тонкими кружечками
  • 1 столова ложка білого винного оцту
  • 2 столові ложки води
  • ¼ чайної ложки солі
  • 2 чайні ложки рубаного лука-шалот
  • 1 столова ложка подрібненої свіжого кропу
  • 450 г очищених креветок
  • 3 столові ложки свіжого лимонного соку
  • 2 чайні ложки білого винного оцту
  • 2 столові ложки гірчиці діжонської
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 8 листя латуку або невеликий пучок руколи
  • 2 чайні ложки оливкової олії
  • 2 маленьких помідори, нарізаних часточками, або жменю томатів черрі
  • 1 авокадо, нарізане

Спосіб приготування:

  1. Доведіть підсолену воду до кипіння в середній каструлі. У ній готуватимуться креветки.
  2. Помістіть картопля в середню каструлю; залийте водою і варіть на повільному вогні 5-8 хвилин, до м'якості. Не переварити. Злийте воду, накрийте кришкою і залиште на 5 хвилин.
  3. Змішайте 1 столову ложку оцту, 2 столові ложки води, 1/4 чайної ложки солі і подрібнену цибулю-шалот, щоб зробити соус вінегрет. Використовуючи силіконову лопатку, акуратно перемішайте картоплю з вінегретом, кропом і дрібкою чорного перцю. Відкладіть убік.
  4. Наповніть миску крижаною водою. Киньте креветки в киплячу воду і варіть протягом 2 хвилин, до готовності. Злийте рідину і занурте в крижану воду. Коли креветки охолонуть, ретельно процідіть.
  5. У середній мисці перемішайте лимонний сік, 2 чайні ложки оцту, гірчицю і 2 столові ложки оливкової олії. Додайте сіль і перець за смаком. Киньте креветки в соус.
  6. Салат помийте і порвіть руками, викладіть на чотири тарілки.
  7. Акуратно перемішайте картоплю з 2 чайними ложками оливкової олії, потім викладіть її на зелень. Зверху покладіть помідори, авокадо і креветки. Полийте заправкою і подавайте.

Салат з курячої печінки, авокадо і буряка

depositphotos_34615699_m-2015
Салат з авокадо і печінки
Фото: depositphotos.com

Спробуйте приготувати такий салат найближчими вихідними. Він не забере багато часу і сил, проте приємно здивує вашу сім'ю.

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

  • 2 невеликі бурячки
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • 400 г курячої печінки
  • 1 авокадо
  • Трохи лимонного соку
  • 1 пакет салатного міксу

Для заправки:

  • Сік одного невеликого лимона
  • 1 ст. л. бальзамічного оцту
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. зернистої гірчиці
  • 1 ч. л. рідкого меду
  • сіль, мелений чорний перець

Спосіб приготування:

  1. Буряк помити і відварити в шкірці до м'якості. Остудити, почистити і нарізати скибочками.
  2. Курячу печінку промити, зачистити від плівок і зайвого жиру. Великі шматочки розрізати на дві-три частини. Нагріти олію в сковороді і обсмажити печінку з двох боків до готовності.
  3. Авокадо очистити, видалити кісточку і нарізати скибочками. Скропити м'якоть лимонним соком, щоб вона не потемніла.
  4. Приготувати заправку, ретельно перемішавши всі інгредієнти.
  5. Перед подачею викласти на велике блюдо салатні листя. Зверху розкласти курячу печінку, скибочки авокадо і буряка, полити заправкою.

Кобб салат з авокадо

cobb
Кобб салат
Фото: depositphotos.com

Як правило, Кобб салат складається з нарізаної зелені (салат ромен, салат айсберг, водяний крес, ендивій), помідорів, смаженого бекону, відвареного курячого м'яса, авокадо, варених яєць, цибулі, сиру рокфор і пряної вінегретної заправки. Іноді також до його складу входять маслини.

Час приготування:

  • 45 хвилин

Складові:

Для салату:

  • Салат романо – 100 г
  • Авокадо – 1 шт.
  • Бекон – 100 г
  • Помідори – 2 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Куряче філе – 1 шт.
  • Блакитний сир – 70 г

Для заправки:

  • Білий винний оцет – 1-2 ст. л.
  • Оливкова олія – ​​3 ст. л.
  • Сіль і чорний мелений перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. Бекон нарізати на шматочки й обсмажити до золотистої скоринки, після чого перекласти на паперові рушники, щоб ввібрався зайвий жир.
  2. Яйця відварити круто, остудити, очистити і розрізати на 6-8 частин.
  3. Салат вимити й обсушити.
  4. Куряче філе розрізати уздовж на дві частини й обсмажити на жирі, що залишився після бекону, приправивши його сіллю і перцем. Остудити і нарізати на кубики.
  5. Помідори нарізати на кубики, попередньо видаливши насіння.
  6. Сир та очищене від шкірки авокадо теж нарізати кубиками. М'якоть авокадо потрібно відразу ж збризнути лимонним соком, щоб вона не потемніла.
  7. У мисочці змішати олію й оцет, збити до однорідності віночком, приправити сіллю і перцем.
  8. Перемішати заправку з порваним листям салату, перемішати, потім викласти на блюдо.
  9. Зверху рядами розкласти інші інгредієнти. Подати салат на стіл і тільки після цього перемішати.

Що робити, якщо вам попався зелений авокадо

Якщо ви купили твердий авокадо, не турбуйтеся, він "дозріє" за 2-3 дні, якщо загорнути його в папір і залишити у вазі з іншими фруктами.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати тости з авокадо та лососем.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти