Вегетаріанські супи є в багатьох кухнях світу. Готуються вони абсолютно по-різному, але головний принцип один: в них не повинно бути м'яса або курки.
Сьогодні.Lifestyle поділяться найкращими рецептами гарячих вегетаріанських супів.
Сирний суп з камамбером
Складові:
- 1 цибулина
- 1 морква
- 1 ч.л. цукру
- 30 г вершкове масло
- 1 гілочка чебрецю
- 1 ч.л. пластівців паприки
- 200 г вершків 15-20%
- 250 г камамбера
- 50 г соєвого соусу
Рецепт приготування:
- Для початку цибулю і моркву очистити і нарізати півкільцями.
- Розтопити в каструлі з товстим дном вершкове масло і обсмажити цибулю з чебрецем до прозорості.
- Додати моркву і цукор, і закарамелізувати. Видалити чебрець.
- Додати вершки, паприку і нарізаний кубиками камамбер. Саме він дасть супу неповторні кремовість і смак.
- Довести до кипіння, додати соєвий соус і томити на повільному вогні до готовності овочів. Збити все блендером в однорідну масу.
- Подавати суп гарячим. Можна додати сухариків, грибів або обсмажених креветок.
Суп з сочевицею, грибами і квасолею
Складові:
- Сочевиця – 300 г
- Квасоля біла – 200 г
- Гриби сушені – 50 г
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Корінь петрушки, селери і пастернаку – 50 г
- Часник – 1 зубчик
- Олія – 50 г
- Зелень – 2 гілочки
- Сіль, спеції – за смаком
Рецепт приготування:
- Гриби замочити в холодній воді на півгодини.
- Замочену з вечора квасолю відваріть до готовності і протріть через сито до пюреподібного стану.
- Відваріть окремо сочевицю і гриби, грибний бульйон відставте.
- Цибулю і моркву дрібно поріжте і злегка обсмажте на олії.
- Відварені гриби поріжте, з'єднайте з овочами і ще спасеруйте.
- У киплячий грибний бульйон додайте квасолеве пюре, сочевицю і зажарку.
- Доведіть до смаку і на останок покладіть дрібно рубаний часник і зелень.
Томатний суп з рисом і зеленню
Складові:
- 2 цибулини
- 1/2 – 3/4 склянки рису
- 1 пучок пряних трав
- 3 зубчики часнику
- 1/4 склянки томатного пюре
- Сіль, чорний перець – за смаком
- 2 ст.л. рослинної олії
- Вода
Рецепт приготування:
- Розігріти каструлю з рослинною олією і додати подрібнену цибулю.
- Смажити до прозорості близько 7-10 хвилин на середньому вогні.
- Додати рис і влити 3-4 склянки окропу. Довести до кипіння і варити на слабкому вогні 15-20 хвилин.
- В кінці додати рубану зелень, подрібнений часник і томатне пюре. Перемішати, приправити і варити ще 5 хвилин.
- Готовий суп подавати гарячим.
Грибна юшка по-карпатськи від Григорія Германа
Складові:
- Гриби білі сушені – 50 г
- Морква – 1 середня
- Цибуля ріпчаста – 1 середня
- Картопля – 2 шт. середніх
- Лавровий лист – 1 шт
- Борошно – 3-4 ст. ложки
- Сметана – 200 г
- Сіль, цукор, перець
Рецепт приготування:
- Замочуємо гриби години на три. Потім цю рідину (разом з грибами) відправляємо в каструлі на вогонь.
- Поки відвар закипає – ріжемо кубиком цибулю, соломкою моркву. Великим кубиком – картоплю. Робимо зажарку з цибулі і моркви.
- Відправляємо картоплю в грибний відвар, варимо 10 хвилин. Додаємо в каструлю зажарку. Відварюємо до готовності картоплі.
- На сухій сковороді, постійно помішуючи, обсмажуємо борошно до жовтуватого кольору. Даємо охолонути. Ретельно перемішуємо зі сметаною. Виходить борошняна паста середньої густини.
- Акуратно вводимо борошняну пасту в грибну юшку. Солимо, перчимо. При бажанні рубаємо кріп і посипаємо зверху.
Весняний суп із зеленню
Складові:
- 3 яйця
- 4 картоплини
- 1 морква
- 1 цибулина
- зелень (зелений лук, петрушка, кріп)
- сіль, мелений перець
- 1 ст.л. вершкового масла
- 1.5 л води або овочевого бульйону
Рецепт приготування:
- Яйця відварити круто. Остудити, почистити і розрізати на четвертинки.
- Моркву почистити, нарізати невеликими кубиками.
- Цибулю почистити і дрібно нарізати.
- Очищену картоплю нарізати кубиками.
- У каструлі з товстим дном розігріти вершкове масло. Обсмажити нарізані овочі до м'якості.
- Додати картоплю, влити воду або бульйон. Варити до готовності овочів.
- Посолити, поперчити, додати рубану зелень. Варити ще хвилину.
- Розлити суп по тарілках, додати четвертинки варених яєць. Подавати зі сметаною.
Чим вегани відрізняються від вегетаріанців – дивіться відео:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом тушкованої квасолі з помідорами чері.
Читайте також: