А чому б і ні? Чому б не урізноманітнити зустріч Нового року-2021 яскравими класними коктейлями? Вони можуть виступити в ролі аперитиву, або стати завершальним акордом свята. Тут зібрані 10 прекрасних варіянтів святкових коктейлів. Але є одне але. Металевий Бик не дуже любить, коли алкоголю забагато. Враховуйте це.
Кориця по-французьки

Інгредієнти

- 30 мл – коньяк
- 10 мл – карамельний сироп
- 60 мл – яблучний сік
- 10 г – кориця в паличках
- лід
Як приготувати
- З'єднайте всі інгредієнти.
- Додайте лід, збийте.
- Прикрасьте корицею.
Випий морквину

Інгредієнти
- 50 мл – джин
- 20 мл – сік лимона
- 10 мл – сік апельсина
- 20 мл – морквяний сік
Як приготвувати
- Змішуємо інгредієнти, прикрашаємо меленим перцем.
Помаранчева квітка

Інгредієнти
- 40 мл – джин
- 40 мл – сік помаранчевий
- 5 мл – сироп Гренадін
Як приготувати
- Джин і помаранчевий сік збити в шейкері.
- Процідити в коктейльний келих.
- Обережно налити сироп на дно келиха.
Джек фрост

Інгредієнти
- Легкий кукурудзяний сироп або мед для країв келихів
- Кокосова стружка для декору
- 1 ск ананасового соку
- 1/2 ск Блю Кюрасао
- 1/2 ск горілки або світлого рому
- 1/2 ск кокосових вершків
- лід
Спосіб приготування
- Налийте тонкий шар кукурудзяного сиропу на тарілку і занурте края в сироп, потім занурте в кокосову стружку.
- У блендері змішати лід, ананасовий сік, Блю Кюрасао, горілку та кокосові вершки до отримання бажаної консистенції. Розлити по склянках і одразу ж подавати.
Епрессо мартіні

Інгредієнти
2 чарки еспресо або міцної розчинної кави
- 2 чарки мартіні
- 2 краплі ванільного екстракту
Спосіб приготування
- Змішайте все в шейкері або банку з льодом і гарненько струсіть.
- Подавайте коктейль у будь-якому келиху, який подобається.
Журавлинна "Маргарита"

Час приготування:
- 10 хвилин
Інгредієнти:
- 2 чашки срібною текіли
- 1 1/3 чашки журавлинного соку
- 1 чашка оранжевого лікеру, такого як Куантро або Гранд Марньє
- 2/3 склянки свіжого соку лайма
- Лід
Спосіб приготування:
- З'єднайте срібну текілу, журавлинний сік, апельсиновий лікер, сік лайма і лід у великому глечику і перемішайте.
- Перелийте коктейль у склянки або процідіть в келихи для "Маргарити" (без льоду).
- Подавайте напій відразу ж після приготування.
Егг-ног

Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 150 мл молока
- 150 мл вершків 10-20%
- 2 яйця
- 100 мл темного рому, віскі або бурбона
- 1 ст.л. цукру
- 1 паличка кориці
- Мускатний горіх
- Ванілін – за смаком
Спосіб приготування:
- Відокремте яєчні жовтки від білків. Нам знадобляться тільки жовтки.
- Додайте цукор і ванілін, ретельно перемішайте. Влийте вершки і молоко.
- Поставте на слабкий вогонь і нагрівайте, помішуючи віночком, стежачи за тим, щоб жовтки не згорнулися.
- Додайте корицю і варіть 15-20 хвилин або до бажаної консистенції. Заберіть паличку кориці.
- Влийте алкоголь і зніміть з плити. Перелийте в келихи і посипте мускатним горіхом. Подавайте напій теплим або охолодженим.
Коктейль "Мімоза"

Час приготування:
- 1 хвилина
Інгредієнти:
- 1/3 келиха шампанського
- 1/3 келиха апельсинового соку
- 1 ст.л. апельсинового лікеру
Спосіб приготування:
- Охолодіть всі напої.
- Налийте в келих для шампанського ігристе вино, апельсиновий сік і лікер.
- Подавайте відразу ж після приготування.
Зимова сангрія з сухофруктами

Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 6 фініків
- 6 шт. кураги
- 1/2 склянки сушеної журавлини
- 1/2 склянки родзинок
- 1/4 склянки бренді або коньяку
- 750 мл вина Мерло
- 100 мл газованої води
- 2 ст.л. меду
- Лід – за смаком
Спосіб приготування:
- У великій ємності нагріти на слабкому вогні бренді, мед, дрібно нарізані фініки і курагу з журавлиною і родзинками. Не кип'ятити.
- Зняти отриманий мікс з вогню, дати охолонути.
- Влити в ємність з сухофруктами і бренді вино, розмішати. Поставити напій в холодильник на добу.
- Перед подачею перелити сангрію в глечик, додати газовану воду і лід.
Цитрусовий пунш на Новий рік

Час приготування:
- 20 хвилин
Інгредієнти:
- 450 мл фрешу з рожевого грейпфрута
- 450 мл італійського кріпленого вина
- 225 мл кампарі
- 1 пляшка (750 мл) просекко брют або іншого сухого ігристого білого вина
- Грейпфрут, апельсин і лимон Мейєра – для подачі
- Лід
- Газована вода – за бажанням
Спосіб приготування:
- Всі цитрусові добре помийте і наріжте тонкими кружечками.
- У чаші для пуншу змішайте грейпфрутовий сік, коки американо і кампарі. Додайте просекко, потім цитрусові і лід.
- Подавайте пунш, за бажанням розбавивши його газованою водою.
Порада: всі напої повинні бути добре охолодженими.
Тут знайдете рецепт коктейлю "М'ятний джулеп".