Восени сезон помідорів все ще у розпалі. Ектор Хіменес-Браво, відомий кухар і суддя кулінарного шоу "МастерШеф", у своєму Instagram поділився рецептом улюбленої страви з томатів. Він упевнений, що цей легкий овочевий суп стане вашим фаворитом. Щоб зробити страву ароматніше, шеф-кухар радить купувати херсонські помідори.
Томатний суп-пюре з беконом
Час приготування:
- 40 хвилин
Інгредієнти:
- 120 г бекону
- 70 г болгарського перцю
- 70 г цибулі
- 2 зубчики часнику
- 250 мл бульйону (овочевого або курячого)
- 300 г томатів (червоних і жовтих)
- 1 банка очищених помідорів у власному соку
- Сіль, перець
- 1/2 ч.л. орегано
- 1/2 ч.л. розмарину
Для подачі:
- Крутони
- Соус песто – 1/2 ч.л. на порцію
- Кедрові горішки
Спосіб приготування.
- Обсмажте бекон на великій сковороді.
- Додайте до бекону нарізаний перець, цибулю, часник. Обсмажте.
- Влийте в цю ж сковороду бульйон, додайте подрібнені томати. Тушкуйте 20 хвилин.
- Додайте консервовані томати і спеції. Тушкуйте на повільному вогні ще 7 хвилин.
- Подрібніть все блендером, розлийте по тарілках.
Як подавати суп
Прикрасьте страву кедровими горішками, песто і крутонами.
Дивіться відео, як приготувати в'ялені помідори по-італійськи:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом чурос від Ектора Хіменес-Браво, а також писали, як зробити хумус за його рецептами.