Куди їхати у серпні

Оновлюємо гардероб

Ритуали ранку

Підкорюємо гори

Тести

Найдорожче

Три рецепта хумусу від Ектора Хіменес-Браво

Класичний хумус готують з турецького гороху

Хумус – традиційна на Близькому Сході закуска з вареного нуту (турецького гороху), подрібненого в пюре. До складу страви входить також оливкова олія, сік лимона, тахіні (паста з кунжуту) та інші добавки, залежно від рецепту.

Суддя МастерШеф Ектор Хіменес-Браво
Суддя МастерШеф Ектор Хіменес-Браво / Фото: instagram.com/hectorjimenezbravo

"Хумус – мій улюблений перекус. Ділюся з вами трьома легкими рецептами цієї закуски", – написав шеф-кухар і суддя кулінарного шоу "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво в своєму Instagram.

Хумус з часником

Фото: instagram.com/hectorjimenezbravo

Складові:

  • 1 банка нуту (425 г)
  • 2 зубчики часнику
  • 3 ст. л. тахіні
  • Сік одного лимона
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • Сіль – за смаком
  • Кедрові горішки – для презентації
  • 1 1/2 ст. л. свіжої петрушки
  • 2 ст. л. води
  • Лаваш або піти для подачі

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Відваріть нут до тих пір, поки шкірка не зійде. Зніміть шкурки, злийте воду.
  2. З'єднайте всі інгредієнти в кухонному комбайні. Перемішайте до однорідної маси, додайте олію і воду.
  3. Прикрасьте кедровими горіхами і олією. Найсмачніше з лавашем або свіжими овочами.

Хумус з авокадо

Фото: instagram.com/hectorjimenezbravo

Складові:

  • 1 банка нуту
  • 1 авокадо
  • 1 зубчик часнику
  • 1 перець халапеньйо
  • 10 г свіжої кінзи
  • 1 ч. л. кмину
  • 1 ст. л. соку лайма
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1/2 ч. л. чорного перцю
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • Свіжа кінза – для подачі

Дивіться відео, як приготувати паштет з печінки:

Спосіб приготування:

  1. Змішайте нут, авокадо, часник, сік лайма і приправи. Збийте до однорідності.
  2. Під час збивання повільно додайте оливкову олію, поки хумус не стане кремовим і ніжним.
  3. Прикрасьте кінзою, томатами, нарізаними кубиками, і оливковою олією.

Хумус з бататом

Фото: instagram.com/hectorjimenezbravo

Складові:

  • 1 відварений батат
  • 1 банка нуту
  • 3 ст. л. тахіні
  • Сік одного лимона
  • 2 зубчики часнику
  • Сіль – за смаком
  • 1/4 ч. л. чорного перцю
  • 1 1/2 ч. л. каєнського перцю
  • 1/4 ч. л. кмину
  • 1/2 ч. л. паприки
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • Кедрові горішки – для прикраси
  • 3 ст. л. води

Спосіб приготування:

  1. Відваріть нут до тих пір, поки шкірка не зійде.
  2. Зніміть шкурки, злийте воду і з'єднайте всі інгредієнти в кухонному комбайні.
  3. Перемішайте до однорідної маси, додайте олію і воду. Цей рецепт зазвичай вимагає більше рідини, так як батат вбере багато води.
  4. Насолоджуйтеся з овочами або чипсами з лаваша, присипаними корицею.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати паштет з нуту в блендері, а також ділилися рецептом хумусу з цвітною капустою від Юлії Висоцької.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
АКТУАЛОЧКА
Збираєшся на пікнік?
Де найкраще купувати продукти
Хочу дізнатись
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Правильно перекушувати
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Джеймі Олівер радить: 17 підказок для смачної їжі
Хакнути
Сольник зірки
МОГИЛЕВСЬКА
14 серпня / 20:00
5 головних концертів серпня
Леді Гага у сукні-накидці від Valentino
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Серпень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
1 - 7 серпня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Чи зможеш відрізнити дизайнерський одяг від речей з ринку?
Спробувати
Останній місяць літа стартував
10 речей, які треба встигнути зробити у серпні
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти