I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Три рецепта хумусу від Ектора Хіменес-Браво

Класичний хумус готують з турецького гороху

Хумус – традиційна на Близькому Сході закуска з вареного нуту (турецького гороху), подрібненого в пюре. До складу страви входить також оливкова олія, сік лимона, тахіні (паста з кунжуту) та інші добавки, залежно від рецепту.

Суддя МастерШеф Ектор Хіменес-Браво
Суддя МастерШеф Ектор Хіменес-Браво

Реклама

"Хумус – мій улюблений перекус. Ділюся з вами трьома легкими рецептами цієї закуски", – написав шеф-кухар і суддя кулінарного шоу "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво в своєму Instagram.

Хумус з часником

Фото: instagram.com/hectorjimenezbravo

Складові:

  • 1 банка нуту (425 г)
  • 2 зубчики часнику
  • 3 ст. л. тахіні
  • Сік одного лимона
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • Сіль – за смаком
  • Кедрові горішки – для презентації
  • 1 1/2 ст. л. свіжої петрушки
  • 2 ст. л. води
  • Лаваш або піти для подачі

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Відваріть нут до тих пір, поки шкірка не зійде. Зніміть шкурки, злийте воду.
  2. З'єднайте всі інгредієнти в кухонному комбайні. Перемішайте до однорідної маси, додайте олію і воду.
  3. Прикрасьте кедровими горіхами і олією. Найсмачніше з лавашем або свіжими овочами.

Хумус з авокадо

Фото: instagram.com/hectorjimenezbravo

Складові:

  • 1 банка нуту
  • 1 авокадо
  • 1 зубчик часнику
  • 1 перець халапеньйо
  • 10 г свіжої кінзи
  • 1 ч. л. кмину
  • 1 ст. л. соку лайма
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1/2 ч. л. чорного перцю
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • Свіжа кінза – для подачі

Дивіться відео, як приготувати паштет з печінки:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Змішайте нут, авокадо, часник, сік лайма і приправи. Збийте до однорідності.
  2. Під час збивання повільно додайте оливкову олію, поки хумус не стане кремовим і ніжним.
  3. Прикрасьте кінзою, томатами, нарізаними кубиками, і оливковою олією.

Хумус з бататом

Фото: instagram.com/hectorjimenezbravo

Складові:

  • 1 відварений батат
  • 1 банка нуту
  • 3 ст. л. тахіні
  • Сік одного лимона
  • 2 зубчики часнику
  • Сіль – за смаком
  • 1/4 ч. л. чорного перцю
  • 1 1/2 ч. л. каєнського перцю
  • 1/4 ч. л. кмину
  • 1/2 ч. л. паприки
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • Кедрові горішки – для прикраси
  • 3 ст. л. води

Спосіб приготування:

  1. Відваріть нут до тих пір, поки шкірка не зійде.
  2. Зніміть шкурки, злийте воду і з'єднайте всі інгредієнти в кухонному комбайні.
  3. Перемішайте до однорідної маси, додайте олію і воду. Цей рецепт зазвичай вимагає більше рідини, так як батат вбере багато води.
  4. Насолоджуйтеся з овочами або чипсами з лаваша, присипаними корицею.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати паштет з нуту в блендері, а також ділилися рецептом хумусу з цвітною капустою від Юлії Висоцької.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти