Хумус – традиційна на Близькому Сході закуска з вареного нуту (турецького гороху), подрібненого в пюре. До складу страви входить також оливкова олія, сік лимона, тахіні (паста з кунжуту) та інші добавки, залежно від рецепту.
"Хумус – мій улюблений перекус. Ділюся з вами трьома легкими рецептами цієї закуски", – написав шеф-кухар і суддя кулінарного шоу "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво в своєму Instagram.
Хумус з часником
Складові:
- 1 банка нуту (425 г)
- 2 зубчики часнику
- 3 ст. л. тахіні
- Сік одного лимона
- 2 ст. л. оливкової олії
- Сіль – за смаком
- Кедрові горішки – для презентації
- 1 1/2 ст. л. свіжої петрушки
- 2 ст. л. води
- Лаваш або піти для подачі
Спосіб приготування:
- Відваріть нут до тих пір, поки шкірка не зійде. Зніміть шкурки, злийте воду.
- З'єднайте всі інгредієнти в кухонному комбайні. Перемішайте до однорідної маси, додайте олію і воду.
- Прикрасьте кедровими горіхами і олією. Найсмачніше з лавашем або свіжими овочами.
Хумус з авокадо
Складові:
- 1 банка нуту
- 1 авокадо
- 1 зубчик часнику
- 1 перець халапеньйо
- 10 г свіжої кінзи
- 1 ч. л. кмину
- 1 ст. л. соку лайма
- 1/2 ч. л. солі
- 1/2 ч. л. чорного перцю
- 2 ст. л. оливкової олії
- Свіжа кінза – для подачі
Дивіться відео, як приготувати паштет з печінки:
Спосіб приготування:
- Змішайте нут, авокадо, часник, сік лайма і приправи. Збийте до однорідності.
- Під час збивання повільно додайте оливкову олію, поки хумус не стане кремовим і ніжним.
- Прикрасьте кінзою, томатами, нарізаними кубиками, і оливковою олією.
Хумус з бататом
Складові:
- 1 відварений батат
- 1 банка нуту
- 3 ст. л. тахіні
- Сік одного лимона
- 2 зубчики часнику
- Сіль – за смаком
- 1/4 ч. л. чорного перцю
- 1 1/2 ч. л. каєнського перцю
- 1/4 ч. л. кмину
- 1/2 ч. л. паприки
- 3 ст. л. оливкової олії
- Кедрові горішки – для прикраси
- 3 ст. л. води
Спосіб приготування:
- Відваріть нут до тих пір, поки шкірка не зійде.
- Зніміть шкурки, злийте воду і з'єднайте всі інгредієнти в кухонному комбайні.
- Перемішайте до однорідної маси, додайте олію і воду. Цей рецепт зазвичай вимагає більше рідини, так як батат вбере багато води.
- Насолоджуйтеся з овочами або чипсами з лаваша, присипаними корицею.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати паштет з нуту в блендері, а також ділилися рецептом хумусу з цвітною капустою від Юлії Висоцької.