Суп із замороженою стручковою квасолею готують на м'ясному бульйоні з додаванням інших овочів. Він відмінно підходить для дитячого і дієтичного харчування.
Подавайте овочевий суп гарячим, за бажанням додавши ложку сметани і нарізану зелень.
Суп із зеленою квасолею
Час приготування:
- 1.5 години
Калорійність:
- 43 ккал на 100 г
Складові:
- 150 г замороженої стручкової квасолі
- 1 куряче стегенце
- 150 г цвітної капусти (свіжої або замороженої)
- 100 г замороженого зеленого горошку
- 2-3 картоплини
- 1 цибулина
- 1 морквина
- перець, сіль, лавровий лист – за смаком
Спосіб приготування:
- Покладіть куряче стегенце в каструлю, додайте 1 цілу очищену цибулину і залийте холодною водою. Поставте каструлю на плиту, доведіть воду до кипіння, зменшіть вогонь, видаліть піну і варіть бульйон 40 хвилин.
- Підготуйте овочі: очистіть і наріжте кубиками моркву і картоплю. Як тільки стегенце звариться, викладіть його на тарілку.
- Покладіть в каструлю овочі: моркву, картоплю, зелений горошок, цвітну капусту. Доведіть бульйон до кипіння і варіть 15 хвилин.
- Відокремте куряче м'ясо від кісток, подрібніть і покладіть в суп разом із замороженою квасолею. Додайте сіль, перець, пару листочків лавра.
- Доведіть до кипіння, поваріть 2 хвилини, зніміть з вогню, залиште настоятися впродовж 10 хвилин.
Корисна порада
В овочевий суп можна додати жменю качанчиків брюссельської капусти.
Дивіться відео, як приготувати морквяний суп з імбиром:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зварити квасолевий суп за 15 хвилин. Сьогодні.Lifestyle також писали, як зробити вегетаріанське рагу з баклажанів і білої квасолі.