Солодкий інжир, гостра рукола, кислувата малина і солоне прошуто – таке гармонійне поєднання продуктів не залишить байдужим жодного гурмана. За бажанням ви можете додати в салат козячий сир та підсмажені кедрові горішки.
Салат з інжиру, руколи і прошуто
Час приготування:
- 10 хвилин
Калорійність:
- 415 ккал на 100 г
Складові:
- 1 пучок руколи
- 2-3 шт. свіжого інжиру
- Кілька смужок прошуто, хамона або бекону
- Малина – жменя
- Пармезан – для подачі
- Бальзамічний соус – для подачі
Спосіб приготування:
- Руколу добре промити і обсушити.
- Інжир помити і розрізати на часточки.
- Малину акуратно помити.
- Викласти прошуто на тарілку, додати інжир, ягоди і руколу.
- Зверху посипати тонко нарізаним пармезаном. Приправити салат бальзамічним соусом і подавати.
Як зробити домашній бальзамічний соус
Змішайте 1 ст.л. меду і 3 ст.л бальзамічного оцту. Поставте на слабкий вогонь і готуйте, поки суміш не карамелізується.
Дивіться відео, як законсервувати диню з інжиром на зиму:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом літнього салату з інжиру, винограду і блакитного сиру, а також розповідали, як приготувати французький десерт клафуті з інжиром і бананом.