Чурос – це солодка страва з заварного тіста, типовий сніданок іспанця. Чурос зазвичай обвалюють в цукрі, змішаному з корицею, і занурюють в гарячий шоколад.
Ектор Хіменес-Браво, відомий шеф-кухар і суддя кулінарного шоу "МастерШеф", в своєму Instagram поділився рецептом цього чудового десерту.
Чурос від Ектора Хіменес-Браво
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 247 ккал на 100 г
Інгредієнти:
Для чурос:
- 1 склянка води
- 2 ст.л. вершкового масла
- 1 щіпка солі
- 2 ст.л. цукру
- 1 склянка борошна
- 1 яйце
- 1 ч.л. ванілі
- Олія – для фритюру
- Цукор і кориця мелена
Для шоколадного соусу:
- 1 склянка води
- 3/4 склянки цукру
- 1/2 склянки какао-порошку
- 1 ч.л. ванільної есенції
- Дрібка солі
Спосіб приготування:
- Налийте воду разом з вершковим маслом, дрібкою солі і двома столовими ложками цукру в сотейник на середній вогонь. Перемішайте і почекайте, поки закипить.
- Коли вода закипить, поступово додайте борошно і швидко перемішайте лопаткою, поки не отримаєте однорідне тісто. Ви дізнаєтеся, що суміш готова, коли вона повністю відшарується від стінок сотейника і почне утворювати кульку з тіста. Зніміть з вогню.
- Викладіть тісто в миску і дайте йому охолонути приблизно 5 хвилин. Додайте яйце і ваніль, можна використовувати міксер, щоб тісто вийшло більш однорідним.
- Помістіть суміш для чурос в кондитерський мішок.
- Поставте наповнений олією сотейник на середній/сильний вогонь.
- Якщо ви хочете, щоб ваші чурос були покриті цукром і корицею, приготуйте миску з цукром або сумішшю цукру і кориці. Вам потрібно буде посипати чурос, поки вони гарячі, щоб цукор краще тримався.
- Коли фритюр буде готовий, почніть класти смужки суміші чурос в сотейник. Дуже обережно, адже він може бризнути. Для підтримки температури олії рекомендується готувати 3-4 чурос за раз.
Як зробити шоколадний соус
- У маленький сотейник на середньому вогні налийте воду, цукор, какао-порошок і дрібку солі. Постійно помішуйте, поки цукор не розчиниться.
- Дайте нагрітися кілька хвилин і, коли сироп загусне, зніміть з вогню.
- Додайте чайну ложку ванілі, знову перемішайте і дайте охолонути перед подачею на стіл.
Дивіться відео, як приготувати дієтичний шоколадний мус:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зробити шоколад смачніше, а також писали, як приготувати домашні еклери.