I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Рецепт іспанських чурос від Ектора Хіменес-Браво

Цей десерт традиційно подають разом з шоколадним соусом

Чурос – це солодка страва з заварного тіста, типовий сніданок іспанця. Чурос зазвичай обвалюють в цукрі, змішаному з корицею, і занурюють в гарячий шоколад.

Ектор Хіменес-Браво, відомий шеф-кухар і суддя кулінарного шоу "МастерШеф", в своєму Instagram поділився рецептом цього чудового десерту.

Реклама

Чурос від Ектора Хіменес-Браво

Ектор Хіменес-Браво готує чуррос
Ектор Хіменес-Браво готує чуррос

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 247 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Для чурос:

Реклама
  • 1 склянка води
  • 2 ст.л. вершкового масла
  • 1 щіпка солі
  • 2 ст.л. цукру
  • 1 склянка борошна
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. ванілі
  • Олія – для фритюру
  • Цукор і кориця мелена

Чурос з шоколадом
Чурос з шоколадом

Для шоколадного соусу:

  • 1 склянка води
  • 3/4 склянки цукру
  • 1/2 склянки какао-порошку
  • 1 ч.л. ванільної есенції
  • Дрібка солі

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Налийте воду разом з вершковим маслом, дрібкою солі і двома столовими ложками цукру в сотейник на середній вогонь. Перемішайте і почекайте, поки закипить.
  2. Коли вода закипить, поступово додайте борошно і швидко перемішайте лопаткою, поки не отримаєте однорідне тісто. Ви дізнаєтеся, що суміш готова, коли вона повністю відшарується від стінок сотейника і почне утворювати кульку з тіста. Зніміть з вогню.
  3. Викладіть тісто в миску і дайте йому охолонути приблизно 5 хвилин. Додайте яйце і ваніль, можна використовувати міксер, щоб тісто вийшло більш однорідним.
  4. Помістіть суміш для чурос в кондитерський мішок.
  5. Поставте наповнений олією сотейник на середній/сильний вогонь.
  6. Якщо ви хочете, щоб ваші чурос були покриті цукром і корицею, приготуйте миску з цукром або сумішшю цукру і кориці. Вам потрібно буде посипати чурос, поки вони гарячі, щоб цукор краще тримався.
  7. Коли фритюр буде готовий, почніть класти смужки суміші чурос в сотейник. Дуже обережно, адже він може бризнути. Для підтримки температури олії рекомендується готувати 3-4 чурос за раз.

Як зробити шоколадний соус

  • У маленький сотейник на середньому вогні налийте воду, цукор, какао-порошок і дрібку солі. Постійно помішуйте, поки цукор не розчиниться.
  • Дайте нагрітися кілька хвилин і, коли сироп загусне, зніміть з вогню.
  • Додайте чайну ложку ванілі, знову перемішайте і дайте охолонути перед подачею на стіл.

Дивіться відео, як приготувати дієтичний шоколадний мус:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зробити шоколад смачніше, а також писали, як приготувати домашні еклери.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти