Головна Сьогодні

Рецепт теплого салату з грінками, сочевицею і беконом

Такий салат може стати повноцінною осінньою вечерею

Цей салат з хрусткими грінками, ароматним копченим беконом, пряною сочевицею і соковитим листям салату – те, що потрібно для осінньої вечері. Якщо ви хочете заощадити час, використовуйте консервовану сочевицю.

Салат із сочевиці з беконом і грінками

Салат з беконом та грінками
Салат з беконом та грінками
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 20 хвилин

Калорійність:

  • 298 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 2 зубчики часнику
  • 1 пучок свіжого чебрецю
  • 400 г зеленої сочевиці
  • 125 г міксу салатного листя
  • 1 ст.л. червоного винного оцту
  • 2 ст.л. бальзамічного оцту
  • 8 скибочок копченого бекону
  • 1/2 батона білого хліба
  • Оливкова олія
  • Чорний перець, морська сіль

Спосіб приготування:

  1. Попередньо розігріти духовку і помістити туди дві тарілки, щоб вони були теплими при подачі.
  2. Відварити сочевицю до готовності. Дати стекти зайвій рідині.
  3. У каструлі з товстим дном розігріти трохи оливкової олії, додати туди дрібно нарізаний часник, чебрець і сочевицю. Обсмажувати близько 2 хвилин.
  4. Помити і просушити мікс-салат.
  5. У сочевицю додати винний оцет, сіль і перець. Накрити кришкою, щоб вона не охолола.
  6. Для заправки змішати в баночці з кришкою бальзамічний оцет, оливкову олію, сіль, перець. Добре струсити банку.
  7. Бекон нарізати скибочками, обсмажити на сковороді.
  8. Викласти на паперовий рушник, дати вбратися зайвому жиру.
  9. У сковороду з жиром від бекону покласти нарізаний на великі шматочки хліб. Підсмажити.
  10. Змішати бекон і грінки і поставити в духовку, щоб вони прогрілися.

Як подавати салат

Викласти сочевицю в миску з мікс-салатом. Струснути банку з заправкою, вилити її на гарячу сковороду і дати закипіти. Готувати 2 хвилини. Вилити заправку з миску з салатом, швидко перемішати. Потім додати грінки і бекон і знову перемішати.

Дивіться відео, як приготувати вершковий салат:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом салату з креветок і авокадо, а також писали, як зробити осінній салат від Юлії Висоцької.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти