I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Чанахи: простий рецепт популярної грузинської страви

Чанахі – відмінне рішення для ситного осіннього обіду

Чанахі – це грузинська страва, яка представляє собою тушковане м'ясо з овочами. В оригінальному рецепті використовують баранину, але її можна замінити на свинину або яловичину.

У Грузії чанахі традиційно запікають у глиняних горщиках. У них страва вийде духмяною і більш насиченою.

Реклама

Чанахі зі свинини в духовці

Чанахі: рецепт з фото
Чанахі: рецепт з фото

Час приготування:

Реклама
  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 137 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 700 г м'якоті свинини
  • 600 г картоплі
  • 1 склянка червоної квасолі
  • 1 ст.л. томатної пасти
  • 1 велика цибулина
  • 1 середня морква
  • 2 ст.л. смальцю
  • 6-8 зубчиків часнику
  • 4 ст.л. борошна
  • 1 лавровий лист
  • Сіль, чорний перець мелений
  • Зелень петрушки
  • Олія
  • Червона паприка мелена

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Квасолю замочити на ніч, потім відварити до готовності.
  2. Картоплю помити, почистити і порізати великими шматочками. Обсмажити на олії майже до готовності. Цибулю почистити і порізати дрібними кубиками.
  3. Моркву помити і почистити. Натерти на крупній тертці або нарізати кружечками. Замість томатної пасти можна використовувати помідори. Їх необхідно очистити від шкірки і порізати кубиками.
  4. М'ясо нарізати досить великими шматками. Обсмажити на рослинній олії на великому вогні до рум'яної скоринки. Додати смалець.
  5. До обсмаженого м'яса додати цибулю і моркву, ретельно все перемішати і смажити на середньому вогні 10-15 хвилин, помішуючи.
  6. Додати томатну пасту, знову добре перемішати і смажити на середньому вогні 5 хвилин, помішуючи. Якщо використовуєте помідори, то смажити потрібно довше: приблизно 15 хвилин.
  7. У велику каструлю налити приблизно 2,5-3 л води. Поставити на великий вогонь. Додати до води обсмажену картоплю, відварену квасолю. Коли вода закипить, зменшити газ і додати м'ясо з овочами. А також посолити, поперчити, додати лавровий лист, червоний мелений перець, дрібно нарізаний часник і зелень петрушки. Дати покипіти 10 хвилин. Спробувати, при необхідності досолити.
  8. На сухій сковороді без додавання жиру обсмажити борошно до золотистого кольору. Додати до борошна 1-2 ополоника бульйону з каструлі і добре розмішати до однорідної консистенції. Вилити цю суміш в чанахи і дати покипіти 5 хвилин.
  9. Зняти з вогню, накрити кришкою і дати настоятися.

На замітку

  • М'ясо краще смажити на великій сковороді, так як до нього потім будемо додавати овочі;
  • Бажано використовувати томатну пасту домашнього приготування;
  • Чанахі найкраще подавати в глиняних горщиках.

Дивіться відео, як приготувати чахохбілі на грилі:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом запечених реберець в духовці, а також писали, як приготувати смачні страви з яловичини.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти