Головна Сьогодні

Китайський Новий рік-2021: 6 рецептів до свята

Готуємо популярні страви китайської кухні

Китайський Новий рік-2021 прийде 12 лютого. Це прекрасний привід зібратися сім'єю або друзями і повеселитися. До слова, свято є на розігріві ще однієї важливої дати – Дня закоханих. І якщо ви не можете визначитися, чим пригощати коханих – вам можуть сподобатися традиційні новорічні страви Китаю і ви їх готуватимете завжди.

Як смачно зустріти День закоханих та ще кілька LOVEхаків — наші 14 ідей.

Спрінг-роли

Фото: instagram.com/katt_sycheva/

Інгредієнти (1 порція)

  • Рисовий папір – 2-3 листки
  • Кальмар – 50 г
  • Огірок – 40 г
  • Морква – 40 г

Спосіб приготування

  1. Відварити кальмара і нарізати кільцями.
  2. Моркву та огірок натерти на тертці соломкою.
  3. Рисовий папір залити гарячою водою і залишити на кілька хвилин. Вийняти з води, охолодити.
  4. Від краю листа відступити кілька сантиметрів і викласти начинку. Скласти лівий край рисового паперу, накрити начинку. Підігнути верхні краї і закрутити в рол.

Запечені курячі крильця в соєвому соусі

Крильця по-китайськи
Крильця по-китайськи
Фото: Depositphotos

Інгредієнти:

  • Курячі крильця – 16 шт.
  • Соєвий соус – 120 мл
  • Коричневий цукор – 140 г
  • Білий винний оцет – 5 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. У каструльці змішати цукор з оцтом і соєвим соусом. Отриману суміш нагріти на невеликому вогні і дати покипіти упродовж хвилини, доки цукор не розчиниться. Трохи остудити.
  2. Крила змішати з теплим маринадом і залишити маринуватися на кілька годин.
  3. Розігріти духовку до 200 °С. Розкласти крила на застеленому фольгою деку в один шар і запекти до рум'яної скоринки.

Свинина в кисло-солодкому соусі

Свинина в кисло-солодкому соусі
Свинина в кисло-солодкому соусі
Фото: Depositphotos

Інгредієнти:

  • Свиняча вирізка – 350 г
  • Солодкий перець – 2 шт.
  • Консервований ананас – 130 г
  • Оцет – 2 ст. л.
  • Цукор – 2-3 ст. л.
  • Кетчуп – 2-3 ст. л.
  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Корінь імбиру – 3 см
  • Кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Олія – для фритюру

Спосіб приготування:

  1. Свинину нарізати невеликими шматочками. Приготувати маринад із жовтка, соєвого соусу, столової ложки крохмалю, води і солі. Маринувати свинину в цій суміші мінімум пів години. Мариноване м'ясо обваляти в крохмалі і обсмажити у фритюрі. Щойно м'ясо стане злегка золотистим, його слід вийняти на решітку або на паперовий рушник і дати стекти зайвій олії.
  2. Знову розігріти олію для фритюру і дуже швидко обсмажити м'ясо ще раз – таке швидке подвійне обсмажування дозволить м'ясу залишитися соковитим, але при цьому мати хрустку скоринку. Перекласти м'ясо на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир.
  3. У добре розігрітий вок додати трохи олії та швидко обсмажити нарізаний соломкою імбир. Потім відправити в вок нарізаний солодкий перець і злегка підсмажити. Щойно овочі перестануть шипіти, саме час додати ананаси, які також слід обсмажити.
  4. Поступово додати в вок, щоразу ретельно перемішуючи, оцет, цукор і кетчуп.
  5. Дві столові ложки крохмалю розвести в двох чайних ложках води і додати в сковороду.
  6. Додати в вок м'ясо, добре перемішати і зняти з вогню. Подавати свинину разом з відвареним рисом.

Яєчна локшина з яловичиною

Яэчна локшина з яловичиною
Яэчна локшина з яловичиною
Фото: Depositphotos

Інгредієнти:

  • Яєчна локшина – 200 г
  • Філе яловичини – 200 г
  • Селера – 1 стебло
  • Солодкий перець – 1 шт.
  • Гострий перець – 1 шт.
  • Цибуля – 1/2 шт.
  • Часник – 1 часточка
  • Соєвий соус – 2-3 ст. л.
  • Устричний соус – 1 ст. л.
  • Морква – 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Яловичину помити і нарізати тонкими смужками.
  2. Очищений часник подрібнити, тонко нарізати гострий перець і селеру. Цибулю нарізати півкільцями, солодкий перець і моркву – тонкими смужками.
  3. Відварити локшину в підсоленій воді.
  4. Розігріти в сковороді кілька ложок олії. Швидко обсмажити гострий перець і часник, потім додати до них інші овочі, влити соєвий соус і готувати кілька хвилин на максимальному вогні, постійно помішуючи. Перекласти овочі зі сковороди в окрему миску.
  5. Додати в сковороду м'ясо і трохи олії, обсмажити на сильному вогні дві хвилини.
  6. Додати устричний соус, розмішати і додати на сковороду локшину та овочі. Прогріти й одразу ж подавати.

Смажений рис з овочами і шинкою

Смажений рис з овочами
Смажений рис з овочами
Фото: Depositphotos

Інгредієнти:

  • Довгозерний білий рис – 1,5 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Шинка або буженина – 100-150 г
  • Морква – 1 шт.
  • Перець солодкий – 1/2 шт.
  • Цукіні – 1/2 шт.
  • Імбир – 1-2 см
  • Часник – 2 зубчики
  • Зелена цибуля
  • Соєвий соус – 2-3 ст. л.
  • Олія
  • Гострий мелений чилі

Спосіб приготування:

  1. Рис промити, відварити до готовності і остудити.
  2. Яйце збити виделкою з дрібкою солі й обсмажити на олії.
  3. Нарізати смажене яйце і шинку брусочками. Шинку також потрібно буде обсмажити.
  4. Нарізати овочі брусочками, обсмажити їх на олії. Перекласти на тарілку.
  5. Натерти часник і імбир на тертці та додати їх на сковороду разом з перцем чилі. Готувати хвилину.
  6. Додати рис і добре перемішати. Влити соєвий соус і ще раз перемішати. За необхідності влити трохи води.
  7. Додати всі інші інгредієнти і дати їм прогрітися.

Фрукти в карамелі по-китайськи

Фрукти в карамелі
Фрукти в карамелі
Фото: Depositphotos

Інгредієнти:

  • Банани – 1 шт.
  • Яблука – 1 шт.
  • Олія – 1 скл.

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 0,75-1 скл.
  • Яйця – 1 шт.
  • Молоко – 0,25 скл.
  • Вода – 0,25 скл.
  • Сіль – за смаком

Для карамелі:

  • Цукор – 1 скл.
  • Оливкова олія – 1 ст. л.
  • Вода – 3 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Підготувати продукти для десерту з яблук і бананів у карамелі. Фрукти очистити і нарізати. Яблуко нарізати на 8 часточок, а банан – на 6-8 частин. Обваляти в борошні.
  2. Для тіста всі рідкі компоненти змішати в міксері. Додати борошно, перемішати. В отримане тісто вмочити фрукти.
  3. Розігріти олію. Обсмажити кожен шматок фруктів окремо в розігрітій олії (на середньому вогні 5 хвилин).
  4. Для карамелі цукор змішати з олією та водою.
  5. Поставити на помірний вогонь і прогріти до розчинення цукру, потім прокип'ятити до утворення світло-коричневого кольору.
  6. Кожен шматочок фруктів вмочити в приготовлену карамель, після чого викласти карамелізовані яблука і банани на змащене оливковою олією блюдо.
  7. Подавати банан і яблуко в карамелі після повного її застигання.

Тут дізнаєтеся правила правильного харчування взимку.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти