Куди їхати у серпні

На кого залишити улюбленця

Як зміцнити імунітет

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Китайський Новий рік-2021: 6 рецептів до свята

Готуємо популярні страви китайської кухні

Китайський Новий рік-2021 прийде 12 лютого. Це прекрасний привід зібратися сім'єю або друзями і повеселитися. До слова, свято є на розігріві ще однієї важливої дати – Дня закоханих. І якщо ви не можете визначитися, чим пригощати коханих – вам можуть сподобатися традиційні новорічні страви Китаю і ви їх готуватимете завжди.

Як смачно зустріти День закоханих та ще кілька LOVEхаків — наші 14 ідей.

Спрінг-роли

Фото: instagram.com/katt_sycheva/

Інгредієнти (1 порція)

  • Рисовий папір – 2-3 листки
  • Кальмар – 50 г
  • Огірок – 40 г
  • Морква – 40 г

Спосіб приготування

  1. Відварити кальмара і нарізати кільцями.
  2. Моркву та огірок натерти на тертці соломкою.
  3. Рисовий папір залити гарячою водою і залишити на кілька хвилин. Вийняти з води, охолодити.
  4. Від краю листа відступити кілька сантиметрів і викласти начинку. Скласти лівий край рисового паперу, накрити начинку. Підігнути верхні краї і закрутити в рол.

Читайте також:

Запечені курячі крильця в соєвому соусі

Крильця по-китайськи
Крильця по-китайськи / Фото: Depositphotos

Інгредієнти:

  • Курячі крильця – 16 шт.
  • Соєвий соус – 120 мл
  • Коричневий цукор – 140 г
  • Білий винний оцет – 5 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. У каструльці змішати цукор з оцтом і соєвим соусом. Отриману суміш нагріти на невеликому вогні і дати покипіти упродовж хвилини, доки цукор не розчиниться. Трохи остудити.
  2. Крила змішати з теплим маринадом і залишити маринуватися на кілька годин.
  3. Розігріти духовку до 200 °С. Розкласти крила на застеленому фольгою деку в один шар і запекти до рум'яної скоринки.

Читайте також:

Свинина в кисло-солодкому соусі

Свинина в кисло-солодкому соусі
Свинина в кисло-солодкому соусі / Фото: Depositphotos

Інгредієнти:

  • Свиняча вирізка – 350 г
  • Солодкий перець – 2 шт.
  • Консервований ананас – 130 г
  • Оцет – 2 ст. л.
  • Цукор – 2-3 ст. л.
  • Кетчуп – 2-3 ст. л.
  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Корінь імбиру – 3 см
  • Кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Олія – для фритюру

Спосіб приготування:

  1. Свинину нарізати невеликими шматочками. Приготувати маринад із жовтка, соєвого соусу, столової ложки крохмалю, води і солі. Маринувати свинину в цій суміші мінімум пів години. Мариноване м'ясо обваляти в крохмалі і обсмажити у фритюрі. Щойно м'ясо стане злегка золотистим, його слід вийняти на решітку або на паперовий рушник і дати стекти зайвій олії.
  2. Знову розігріти олію для фритюру і дуже швидко обсмажити м'ясо ще раз – таке швидке подвійне обсмажування дозволить м'ясу залишитися соковитим, але при цьому мати хрустку скоринку. Перекласти м'ясо на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир.
  3. У добре розігрітий вок додати трохи олії та швидко обсмажити нарізаний соломкою імбир. Потім відправити в вок нарізаний солодкий перець і злегка підсмажити. Щойно овочі перестануть шипіти, саме час додати ананаси, які також слід обсмажити.
  4. Поступово додати в вок, щоразу ретельно перемішуючи, оцет, цукор і кетчуп.
  5. Дві столові ложки крохмалю розвести в двох чайних ложках води і додати в сковороду.
  6. Додати в вок м'ясо, добре перемішати і зняти з вогню. Подавати свинину разом з відвареним рисом.

Читайте також:

Яєчна локшина з яловичиною

В тренді

Яэчна локшина з яловичиною
Яэчна локшина з яловичиною / Фото: Depositphotos

Інгредієнти:

  • Яєчна локшина – 200 г
  • Філе яловичини – 200 г
  • Селера – 1 стебло
  • Солодкий перець – 1 шт.
  • Гострий перець – 1 шт.
  • Цибуля – 1/2 шт.
  • Часник – 1 часточка
  • Соєвий соус – 2-3 ст. л.
  • Устричний соус – 1 ст. л.
  • Морква – 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Яловичину помити і нарізати тонкими смужками.
  2. Очищений часник подрібнити, тонко нарізати гострий перець і селеру. Цибулю нарізати півкільцями, солодкий перець і моркву – тонкими смужками.
  3. Відварити локшину в підсоленій воді.
  4. Розігріти в сковороді кілька ложок олії. Швидко обсмажити гострий перець і часник, потім додати до них інші овочі, влити соєвий соус і готувати кілька хвилин на максимальному вогні, постійно помішуючи. Перекласти овочі зі сковороди в окрему миску.
  5. Додати в сковороду м'ясо і трохи олії, обсмажити на сильному вогні дві хвилини.
  6. Додати устричний соус, розмішати і додати на сковороду локшину та овочі. Прогріти й одразу ж подавати.

Читайте також:

Смажений рис з овочами і шинкою

Смажений рис з овочами
Смажений рис з овочами / Фото: Depositphotos

Інгредієнти:

  • Довгозерний білий рис – 1,5 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Шинка або буженина – 100-150 г
  • Морква – 1 шт.
  • Перець солодкий – 1/2 шт.
  • Цукіні – 1/2 шт.
  • Імбир – 1-2 см
  • Часник – 2 зубчики
  • Зелена цибуля
  • Соєвий соус – 2-3 ст. л.
  • Олія
  • Гострий мелений чилі

Спосіб приготування:

  1. Рис промити, відварити до готовності і остудити.
  2. Яйце збити виделкою з дрібкою солі й обсмажити на олії.
  3. Нарізати смажене яйце і шинку брусочками. Шинку також потрібно буде обсмажити.
  4. Нарізати овочі брусочками, обсмажити їх на олії. Перекласти на тарілку.
  5. Натерти часник і імбир на тертці та додати їх на сковороду разом з перцем чилі. Готувати хвилину.
  6. Додати рис і добре перемішати. Влити соєвий соус і ще раз перемішати. За необхідності влити трохи води.
  7. Додати всі інші інгредієнти і дати їм прогрітися.

Читайте також:

Фрукти в карамелі по-китайськи

Фрукти в карамелі
Фрукти в карамелі / Фото: Depositphotos

Інгредієнти:

  • Банани – 1 шт.
  • Яблука – 1 шт.
  • Олія – 1 скл.

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 0,75-1 скл.
  • Яйця – 1 шт.
  • Молоко – 0,25 скл.
  • Вода – 0,25 скл.
  • Сіль – за смаком

Для карамелі:

  • Цукор – 1 скл.
  • Оливкова олія – 1 ст. л.
  • Вода – 3 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Підготувати продукти для десерту з яблук і бананів у карамелі. Фрукти очистити і нарізати. Яблуко нарізати на 8 часточок, а банан – на 6-8 частин. Обваляти в борошні.
  2. Для тіста всі рідкі компоненти змішати в міксері. Додати борошно, перемішати. В отримане тісто вмочити фрукти.
  3. Розігріти олію. Обсмажити кожен шматок фруктів окремо в розігрітій олії (на середньому вогні 5 хвилин).
  4. Для карамелі цукор змішати з олією та водою.
  5. Поставити на помірний вогонь і прогріти до розчинення цукру, потім прокип'ятити до утворення світло-коричневого кольору.
  6. Кожен шматочок фруктів вмочити в приготовлену карамель, після чого викласти карамелізовані яблука і банани на змащене оливковою олією блюдо.
  7. Подавати банан і яблуко в карамелі після повного її застигання.

Тут дізнаєтеся правила правильного харчування взимку.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Їсти ягоди щодня
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як бюджетно оновити гардероб
Хакнути
Сольник зірки
DOROFEEVA
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
25 - 31 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Чи зможеш відрізнити дизайнерський одяг від речей з ринку?
Спробувати
Де купатися
Топ пляжів недалеко від Києва
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти