I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Ви неправильно готуєте рис – 7 головних помилок

Його треба не просто промити, а й просушити. А найкраща приправа для нього – соєвий соус

Розсипчастий, бездоганно приправлений, ароматний рис з овочами. Або з м'ясом. Або з яйцем. Здається, що приготувати це дуже просто. Головне – спеціальна сковорода та якісні продукти. Але це не зовсім так. По-перше, треба вибирати правильний сорт рису, бажано не бурого. По-друге, треба правильно його перемішувати, коли готуєте. Словом, ви переконаєтеся, що смажений рис потребує вправності. Нижче зібрані головні помилки, яких припускаються під час його приготування. Ну і ми, звісно, будемо їх виправляти.

Смажений рис з овочами
Смажений рис з овочами

Реклама

Помилка №1. Неправильний рис

Щоб ваш смажений рис був неповторним вибирайте довгозернистий або сорту Жасмин. Ці види рису добре зберігають свою текстуру під час термічної обробки.

Помилка №2. Підготовка рису до приготування

Реклама

Адже від цього теж багато залежить. Звісно, перед цим ми всі його ретельно промиваємо, щоби позбутися надлишків крохмалю. Але є ще один секрет: після того, як рис промитий, його треба просушити. Бажано на деко в печі. І потім дати йому охолонути годину.

Читайте також:

Помилка №3. Неправильна посуд

Реклама

Якщо у вашій сім'ї смажений рис з овочами або м'ясом – їжа звична, то потрібно обов'язково придбати сковороду. Жаростійку з високими бортами. Або спеціальну – вок – конусоподібної форми.

Помилка №4. Не та олія при смаженні

Якщо говорити про правильний смажений рис, то його радять готувати на кунжутній олії. Якщо такої олії немає, то експерти радять готувати на звичній рослинній з обов'язковим додаванням невеликої кількості вершкового масла. Так рис краще розкриє свій смак.

Читайте також:

Помилка №5. Забарилися з інгредієнтами

Смажений рис готуватися швидко – це факт. Щойно ви його обсмажили в олії та додали води, щоби протушкувати – він практично готовий. Ну, а якщо ви готуєте його з овочами або м'ясом, то їх потрібно підготувати заздалегідь. Слід запам'ятати, що знімати рис з вогню на півдорозі – велика помилка. Він стане або занадто сухим, або не буде розсипчастим. Тобто додаткові інгредієнти страви мають бути підготовленими.

Помилка №6. Не вміємо правильно помішувати

Це теж важливо. Щоб готовий рис не втратив своєї текстури і не злипався, його потрібно інтенсивно помішувати в сковороді. Важливо: мішати треба знизу вгору і в жодному разі не тиснути на рис лопаткою.

Помилка №7. Приправляємо не тим, чим треба

Звісно, тут справа смаку. Хтось любить, щоби було гостро, хтось – пікантно. Але головний соус для рису – це соєвий. З ним теж можуть бути складнощі: на 200 грамів рису рекомендують додавати не більше 2 чайних ложок соусу. Інакше – рис може стати коричневим і дуже солоним.

Тут знайдете 5 рецептів сніданків, який зігріють зимовим ранком.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти