Стрітстайл в Нью-Йорку

Модні сумки осені 2021

Корисні сніданки

Стиль Кейт Міддлтон

Тести

Найдорожче

Ви неправильно готуєте рис – 7 головних помилок

Його треба не просто промити, а й просушити. А найкраща приправа для нього – соєвий соус

Розсипчастий, бездоганно приправлений, ароматний рис з овочами. Або з м'ясом. Або з яйцем. Здається, що приготувати це дуже просто. Головне – спеціальна сковорода та якісні продукти. Але це не зовсім так. По-перше, треба вибирати правильний сорт рису, бажано не бурого. По-друге, треба правильно його перемішувати, коли готуєте. Словом, ви переконаєтеся, що смажений рис потребує вправності. Нижче зібрані головні помилки, яких припускаються під час його приготування. Ну і ми, звісно, будемо їх виправляти.

Смажений рис з овочами
Смажений рис з овочами / Фото: Depositphotos

Реклама

Помилка №1. Неправильний рис

Щоб ваш смажений рис був неповторним вибирайте довгозернистий або сорту Жасмин. Ці види рису добре зберігають свою текстуру під час термічної обробки.

Помилка №2. Підготовка рису до приготування

Реклама

Адже від цього теж багато залежить. Звісно, перед цим ми всі його ретельно промиваємо, щоби позбутися надлишків крохмалю. Але є ще один секрет: після того, як рис промитий, його треба просушити. Бажано на деко в печі. І потім дати йому охолонути годину.

Читайте також:

Помилка №3. Неправильна посуд

Реклама

Якщо у вашій сім'ї смажений рис з овочами або м'ясом – їжа звична, то потрібно обов'язково придбати сковороду. Жаростійку з високими бортами. Або спеціальну – вок – конусоподібної форми.

Помилка №4. Не та олія при смаженні

Якщо говорити про правильний смажений рис, то його радять готувати на кунжутній олії. Якщо такої олії немає, то експерти радять готувати на звичній рослинній з обов'язковим додаванням невеликої кількості вершкового масла. Так рис краще розкриє свій смак.

Читайте також:

Помилка №5. Забарилися з інгредієнтами

Смажений рис готуватися швидко – це факт. Щойно ви його обсмажили в олії та додали води, щоби протушкувати – він практично готовий. Ну, а якщо ви готуєте його з овочами або м'ясом, то їх потрібно підготувати заздалегідь. Слід запам'ятати, що знімати рис з вогню на півдорозі – велика помилка. Він стане або занадто сухим, або не буде розсипчастим. Тобто додаткові інгредієнти страви мають бути підготовленими.

Помилка №6. Не вміємо правильно помішувати

Це теж важливо. Щоб готовий рис не втратив своєї текстури і не злипався, його потрібно інтенсивно помішувати в сковороді. Важливо: мішати треба знизу вгору і в жодному разі не тиснути на рис лопаткою.

Помилка №7. Приправляємо не тим, чим треба

Звісно, тут справа смаку. Хтось любить, щоби було гостро, хтось – пікантно. Але головний соус для рису – це соєвий. З ним теж можуть бути складнощі: на 200 грамів рису рекомендують додавати не більше 2 чайних ложок соусу. Інакше – рис може стати коричневим і дуже солоним.

Тут знайдете 5 рецептів сніданків, який зігріють зимовим ранком.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News

Рекомендації

Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Гороскоп
Твій гороскоп на сьогодні
Читати гороскоп
MUST HAVE
Beauty-покупки вересня
Придбати
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Вибрати професійного косметолога
Як це краще зробити?
Лайфхак дня
Як підготуватися до подорожі на авто
Хакнути
Собаки у стильних кампейнах - Jacquemus Fall 2021. Як вам?
Осінь у великому місті
Головні івенти вересня
Спланувати дозвілля
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
13 - 19 вересня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Ніч в готелі на Мальдівах за мільйон гривень
За що такі гроші?
Особистий досвід
Як ми потрапили у місце, де знімали сцени з "Гаррі Поттера"
Дізнатися
Чек-лист вересня
10 речей, які треба встигнути зробити
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти