Кіш – один з найвідоміших пирогів, який увійшов у світову історію пекарства. Він родом із Франції, буває із солодкою або солоною начинкою. Григорій Герман в авторській рубриці "Смачний ранок" розповів, як вдало використовувати сезонну ягоду – черешню, приготувавши справжній солодкий шедевр. А як незабутньо провести наступні три місяці, дізнаєтеся у календарі лайфхаків для літа.
Щоби приготувати солодкий кіш за рецептом Григорія Германа, знадобляться:
Для тіста:
- Борошно – 250 г
- Вершкове масло – 125 г
- Вода – 4 ст. л.
- Сіль – 3 ст. л.
Для начинки:
- Вода – 600 мл
- Желатин – 20 г
- Черешня – 500 г
- Цукор – 60 г
- Яйця – 2 шт.
- Цукрова пудра – 100 г
- Мигдаль – 150 г
- Сіль
Спосіб приготування
- У мисці змішати борошно, вершкове масло кімнатної температури, трохи води і сіль. Замісити тісто і відкласти його в холодильник, щоб доходило до потрібного стану.
- Тим часом підготувати все для желе. У каструлю влити воду і засипати желатин, ретельно перемішати і поставити на вогонь, додати цукор і 200 грам черешні.
- Відокремити жовтки від білків, жовтки змішати з цукровою пудрою. Мигдаль перебити в блендері і змішати з жовтками.
- Черешні очистити від кісточок.
- Після того, як тісто охололо, розкачати його тонким шаром і викласти на деко. Обрізати кінці. На дно викласти горіхову суміш, зверху – черешні. Відправити в духовку, розігріту до 200 градусів, на 25 хвилин. Готовий пиріг залити черешневим желе і почекати, доки воно застигне.
І ще про один рецепт кіша, цього разу з тунцем і шпинатом, дізнаєтеся з цього відео.
Тут дізнаєтеся про найчорничніший фінський пиріг і як його спекти.
Читайте також:
- 5 рецептів тертого пирога – із сиром, вишнею, яблуком
- 5 спокусливо смачних десертів з яблук: вони варті того, щоби про них говорили
- Альфахорес – аргентинське печиво, що миттєво тане в роті (оригінальний рецепт)
- Печиво мільйонера – це калорійна бомба, але її варто спробувати
- Як досягти досконалості у випічці – 7 важливих лайфхаків