Куди їхати у серпні

На кого залишити улюбленця

Як зміцнити імунітет

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Альфахорес – аргентинське печиво, що миттєво тане в роті (оригінальний рецепт)

Це один з найпопулярніших десертів не тільки в Латинській Америці, він відомий і в Іспанії. Це печиво-сендвіч, яке з'єднується прошарком вареного згущеного молока і прикрашається кокосовою стружкою
Аргентинське печиво альфахорес
Аргентинське печиво альфахорес

Воно буквально розсипається в роті і моментально тане, бо готується з повітряного пісочного тіста, кружальця якого надійно скріплює згущене молоко. Альфахорес – найпопулярніше печиво в Аргентині та інших країнах Латинської Америки. І ви точно не пошкодуєте, якщо відтворите цей рецепт удома та занесете до списку свого постійного домашнього печива.

Розкішні стільники – так можна перекласти альфахорес з арабської

Саме з Близького Сходу, за словами істориків, прабатько цього печива перекочував до Іспанії, а потім, приблизно в 16-му столітті, засвітився в країнах Латинської Америки. Там це печиво прийняли і почали вдосконалювати солодку випічку на свій лад.

Як прикрашати альфахорес

Традиційно – це пісочне печиво-сендвіч, яке скріплюється шаром вареного згущеного молока. Випічка має постояти в морозильній камері, щоб згущене молоко схопилося. Прикрашати його можна різними варіянтами. Кокосовою стружкою або цукровою пудрою, вмочити в чорному або білому шоколаді. Альфахорес можна і не прикрашати, він і без цього доволі смачний.

Як приготувати печиво альфахорес

Рецепт печива альфахорес
Рецепт печива альфахорес / Фото: freepik.com

Інгредієнти

  • Яйце – 1 шт.
  • Жовток – 1 шт.
  • Цукор – 3/4 ск.
  • Масло вершкове – 100 г
  • Пшеничне борошно, кукурудзяне борошно – по 1 ск.
  • Ванільний цукор – 2 ч. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Варене згущене молоко – 150 г
  • Кокосова стружка

Спосіб приготування

  1. У вершкове масло кімнатної температури висипати цукор, ванільний цукор, жовток і яйце, все ретельно розтерти до однорідної маси.
  2. Просіяні розпушувач, кукурудзяне і пшеничне борошно вмішати в отриману суміш. Має вийти тісто, що не прилипає до долонь.
  3. Скачати кулю і помістити в холодильник на 25-35 хвилин.
  4. Розкачати тісто в лист, завтовшки приблизно в 1 см, і формочкою вирізати кружальця.
  5. Викласти на застелене пергаментом деко, дотримуючись дистанції.
  6. Випікати за температури 170-180 градусів не більше 10 хвилин. Але якщо за 5 хвилин печиво підрум'янилося, треба виймати його з духовки. Дати охолонути.
  7. З'єднати заготовки вареним згущеним молоком, краї обваляти в кокосовій стружці, охолодити.

З цього відео дізнаєтеся рецепт мигдального пирога з м'ятою за рецептом від Григорія Германа.

Тут читайте про неймовірне печиво мільйонера і дізнайтеся, як його спекти.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Їсти ягоди щодня
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як бюджетно оновити гардероб
Хакнути
Сольник зірки
DOROFEEVA
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
25 - 31 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Чи зможеш відрізнити дизайнерський одяг від речей з ринку?
Спробувати
Де купатися
Топ пляжів недалеко від Києва
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти