I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Альфахорес – аргентинське печиво, що миттєво тане в роті (оригінальний рецепт)

Це один з найпопулярніших десертів не тільки в Латинській Америці, він відомий і в Іспанії. Це печиво-сендвіч, яке з'єднується прошарком вареного згущеного молока і прикрашається кокосовою стружкою
Аргентинське печиво альфахорес
Аргентинське печиво альфахорес

Воно буквально розсипається в роті і моментально тане, бо готується з повітряного пісочного тіста, кружальця якого надійно скріплює згущене молоко. Альфахорес – найпопулярніше печиво в Аргентині та інших країнах Латинської Америки. І ви точно не пошкодуєте, якщо відтворите цей рецепт удома та занесете до списку свого постійного домашнього печива.

Розкішні стільники – так можна перекласти альфахорес з арабської

Реклама

Саме з Близького Сходу, за словами істориків, прабатько цього печива перекочував до Іспанії, а потім, приблизно в 16-му столітті, засвітився в країнах Латинської Америки. Там це печиво прийняли і почали вдосконалювати солодку випічку на свій лад.

Як прикрашати альфахорес

Традиційно – це пісочне печиво-сендвіч, яке скріплюється шаром вареного згущеного молока. Випічка має постояти в морозильній камері, щоб згущене молоко схопилося. Прикрашати його можна різними варіянтами. Кокосовою стружкою або цукровою пудрою, вмочити в чорному або білому шоколаді. Альфахорес можна і не прикрашати, він і без цього доволі смачний.

Реклама

Як приготувати печиво альфахорес

Рецепт печива альфахорес
Рецепт печива альфахорес

Інгредієнти

Реклама
  • Яйце – 1 шт.
  • Жовток – 1 шт.
  • Цукор – 3/4 ск.
  • Масло вершкове – 100 г
  • Пшеничне борошно, кукурудзяне борошно – по 1 ск.
  • Ванільний цукор – 2 ч. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Варене згущене молоко – 150 г
  • Кокосова стружка

Спосіб приготування

  1. У вершкове масло кімнатної температури висипати цукор, ванільний цукор, жовток і яйце, все ретельно розтерти до однорідної маси.
  2. Просіяні розпушувач, кукурудзяне і пшеничне борошно вмішати в отриману суміш. Має вийти тісто, що не прилипає до долонь.
  3. Скачати кулю і помістити в холодильник на 25-35 хвилин.
  4. Розкачати тісто в лист, завтовшки приблизно в 1 см, і формочкою вирізати кружальця.
  5. Викласти на застелене пергаментом деко, дотримуючись дистанції.
  6. Випікати за температури 170-180 градусів не більше 10 хвилин. Але якщо за 5 хвилин печиво підрум'янилося, треба виймати його з духовки. Дати охолонути.
  7. З'єднати заготовки вареним згущеним молоком, краї обваляти в кокосовій стружці, охолодити.

З цього відео дізнаєтеся рецепт мигдального пирога з м'ятою за рецептом від Григорія Германа.

Тут читайте про неймовірне печиво мільйонера і дізнайтеся, як його спекти.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти