Куди поїхати у відпустку

Як правильно худнути

Якщо обгоріли на сонці

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Печиво мільйонера – це калорійна бомба, але її варто спробувати

Ще й тому, що в складі випічки все ідеально поєднується – пісочне тісто, домашня карамель і шоколад. Десерту 50 років і він дуже популярний в Британії і Австралії
Печиво мільйонера
Печиво мільйонера / Фото: instagram.com/tastylife_yana/

Зараз уже навряд чи хтось скаже, де вперше і ким конкретно було приготовлено це печиво. Дебют, публікація рецепта, відбувся 50 років тому в одному з австралійських жіночих журналів. Тоді господаркам пропонувалося приготувати печиво, що складається з трьох шарів – пісочного тіста, карамелі та шоколаду. Ймовірно, через розкішний склад випічки їй і дали не менш розкішну назву. Рецепт і поради з приготування – знайдете нижче. І так, це дуже калорійна штука, але вона безперечно варта того, щоб її спробувати. Ну і увійти до списку вашого улюбленого домашнього печива.

3 ради з приготування печива мільйонера

  • Нарізати печиво бажано зубчастим ножем. Він створює чіткішу лінію і не зіпсує гладінь шоколаду
  • Перед тим, як ви покриватимете печиво карамельним шаром, пісочний корж має охолонути
  • Зберігати печиво можна до 3 днів у холодильнику, але в герметичному посуді

Печиво мільйонера – рецепт

Для тіста:

  • 175 г вершкового масла 82% і трохи для змазування форми
  • 250 г пшеничного борошна і трохи на посипання
  • 75 г цукрової пудри

Для карамельного і шоколадного шарів:

  • 790 г згущеного молока
  • 100 г цукру, можна тростинного
  • 100 г вершкового масла 82%
  • 250 г чорного шоколаду (не менше 70% какао-порошку)

Спосіб приготування:

  1. Нагріти попередньо духовку до 180 градусів, викласти на деко пергамент і змастити маслом.
  2. Змішати борошно, цукрову пудру і вершкове масло до отримання суміші в консистенції крихти, сформувати кулю. Перекласти тісто на деко і випікати 20 хвилин до блідо-коричневого кольору.
  3. Для карамелі згущене молоко, цукор і вершкове масло покласти в антипригарну каструлю і гріти на середньому вогні, постійно помішуючи, до консистенції, як у шоколадної глазурі.
  4. Щойно охолоне, нанести рівномірно на корж. Оохолодити
  5. Розтопити шоколад над водяною банею, дати трохи охолонути і нанести на шар карамелі.
  6. За бажанням прикрасити горіхами, охолодити.

За матеріалами: Мasterclass.com.

А яку випічку для дітей готують у Нідерландах і все про те, як у цій країні їдять оселедець, дізнаєтеся з випуску нашого кулінарного шоу "З'ЇЖ ЦЕ". Розповідає дипломат Людовик Смоор.

Усе секрети ідеального домашнього печива зібрані тут .

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Робити зарядку для ніг
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як заготовити компот з абрикос
Хакнути
Сольник зірки
DOROFEEVA
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
25 - 31 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Чи зможеш відрізнити дизайнерський одяг від речей з ринку?
Спробувати
Де купатися
Топ пляжів недалеко від Києва
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти