Грецьку юшку можна приготувати з будь-якої морської риби. Овочі теж можна змінювати на свій смак. Важливий інгредієнт цієї страви – лимон. Він надає супу приємну кислинку і відмінно відтіняє смак риби.
Рибний суп по-грецьки
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 63 ккал на 100 г
Складові:
- Філе лосося – 0,5 кг
- Філе ескалара (масляна риба) – 0,5 кг
- Філе копченої форелі – 100 г
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Зелень петрушки – 50 г
- Сіль, перець – за смаком
- Лимон – 0,5 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Вода – 3 л
Спосіб приготування:
- Філе лосося і ескалара поріжте великими шматками, залийте водою, покладіть очищену цибулину і поставте на вогонь.
- Доведіть бульйон до кипіння і, знявши піну, варіть 15 хвилин на дуже маленькому вогні – тоді бульйон вийде прозорим.
- Потім покладіть в суп очищену і порізану невеликими шматочками картоплю, варіть 5 хвилин, потім додайте дуже дрібно нарізану моркву, варіть ще 5 хвилин.
- Філе копченої форелі поріжте невеликими шматочками і покладіть в киплячу юшку, проваріть ще 5 хвилин.
- Посоліть і поперчіть суп, видавіть в нього сік половини лимона, доведіть до кипіння і додайте дрібно нарізану зелень петрушки.
Корисна порада
Пікантність страві додасть 10 г соєвого соусу, який потрібно влити в кінці приготування. Але це – на любителя.
Дивіться відео, як приготувати рибний бургер в турецькому стилі:
Нагадаємо, раніше ми писали, як зварити грецький курячий суп авголемоно, а також ділилися рецептом цибулевого супу.