I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Сливовий кетчуп на зиму: рецепт приготування

Готуємо незвичайний домашній кетчуп з аличі та перцю

Цей домашній кетчуп з аличі дуже схожий на знаменитий грузинський соус ткемалі. Він готується з додаванням солодкого і гострого перцю, а також суміші пряних трав.

Такий кетчуп – ідеальне доповнення до шашлику, запеченого м'яса, страв з птиці та овочів.

Реклама

Сливовий кетчуп з перцем

Сливовий кетчуп на зиму
Сливовий кетчуп на зиму

Час приготування:

Реклама
  • 45 хвилин

Калорійність:

  • 184 ккал на 100 г

Складові:

  • Алича – 1 кг
  • Перець чилі червоний – 1 шт.
  • Перець болгарський червоний – 2 шт.
  • Оцет – 2 ст.л.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Гвоздика – 10 шт.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
  • Кардамон – 2 зерна
  • Розмарин – 0,5 ч.л.
  • Хмелі-сунелі – на кінчику ножа
  • Лавровий лист – 2 шт.

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Червону стиглу аличу очистіть від кісточки і перебийте в блендері або перекрутіть на м'ясорубці.
  2. Додайте дрібно порізаний болгарський перець.
  3. Поставте на маленький вогонь і, довівши до кипіння, покладіть відразу всі спеції.
  4. Варіть, постійно помішуючи доти, доки соус не зменшиться в обсязі на одну третину (приблизно 20 хвилин). Тепер посоліть і додайте оцет.

Як зберігати кетчуп з аличі

Розлийте в простерилізовані банки або пляшки, і укупорьте, не обов'язково герметично (в тому випадку доведеться зберігати кетчуп в прохолодному місці).

Дивіться відео, як вибрати кетчуп в магазині:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами різних домашніх соусів на зиму, а також писали, як зробити смачні соуси до шашлику.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Лайфхаки для життя
Більше хаків

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти