Авголемоно – кремовий лимонно-яєчний суп з грецької кухні, який, як правило, вариться на основі курячого бульйону . Це дуже смачне і ситне блюдо з приємною цитрусової кислинкою. Його можна готувати як взимку, так і влітку.
Суп зазвичай готують із цілих яєць, але бувають рецепти, де рекомендують окремо збивати жовтки від білків з лимонним соком і вводити їх в бульйон окремо.
Авголемоно: рецепт супу
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 192 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1,2 л курячого бульйону
- 4 яйця
- 2 ч. л. крохмалю
- 2 ст. л. води
- 1 куряча грудка
- 300 г довгого рису
- Сік і цедра двох лимонів
- Петрушка – кілька гілочок
- Сіль, чорний мелений перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Відварити або запекти курячу грудку, остудити і нарізати невеликими шматками.
- Рис залити 450 мл води або бульйону, посолити, накрити кришкою і поставити на середній вогонь. Як тільки вода закипить, зменшіть вогонь до мінімуму і варити ще вісім хвилин. Зніміть з вогню і добре перемішайте.
- У глибоку миску додайте сирі яйця, цедру і сік лимонів, крохмаль і сіль за смаком. Збийте до однорідності. Продовжуючи збивати, влити до яєць порціями половину киплячого бульйону.
- Яєчну масу влити до решти бульйону в каструлі, проціджуючи через сито, щоб видалити цедру.
- Поставити суп на середній вогонь і варити до загустіння, постійно помішуючи. Не кип'ятити, щоб жовтки не згорнулися.
- Зняти суп з вогню і подавати гарячим, з невеликою кількістю м'яса курки, рису, свіжої цедри і дрібно нарізаної петрушки, щедро приправляючи кожну порцію свіжомеленим чорним перцем.
Корисні поради
- Курятину для супу можна відварити в бульйоні, на якому потім будемо готувати суп. А можна замінити шматочками запеченої курки, що залишилася від вечері.
- Замість рису в суп можна додати пасту орзо у вигляді дрібних рисинок.
Дивіться відео, як приготувати суп з запеченого гарбуза:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом цибулевого супу . "Сьогодні" також писали, як зварити квасолевий суп за 15 хвилин .